Varsayılan dosya yöneticisi olarak Nautilus yerine Krusader'i kullanmak

Başlatan erdaltaskesen, 09 Şubat 2010 - 22:50:50

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 6 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

erdaltaskesen

Gayet açık gibi ama. Gnome masaüstü içerisinde nautilus yerine varsayılan olarak Krusader'i nasıl kullanabilirim?

heartsmagic

Aslında bu biraz çetrefilli bir durum. Dosya yöneticisi masa üstleri için hayati önem taşıyor. Bir başkasını kullansak bile bazı yerlerde yine karşımıza kendi dosya yöneticisi çıkabilir.
İlk olarak Krusader'in kendi ayarlarında bu var mı diye bir bak. Eğer yoksa dizinlere hükmetmesi için bir dizine sağ tıkla, özelliklere gel, birlikte aç kısmından Krusader'i seç. Fakat dediğim gibi bu sınırlı bir kullanım sağlar.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

hasanyılmaz

Nautilus'ta sorun varken uzun süre dolphin kullanmıştım. Varsayılan yapmak istersen:

sudo gedit /usr/share/applications/nautilus-computer.desktop

Exec ile başlayan satırları aşağıdaki şekilde değiştir:

Alıntı YapExec=krusader /

Sonrasında:

/usr/share/applications/nautilus-folder-handler.desktop

Alıntı YapExec=krusader %U

Sonra Yerler menüsünden bir şeyler açmayı dene.

heartsmagic

hasanyılmaz

Wolkanşah

xubuntu-10.04 xfce masa üstü kullanıyorum. hangi dosya yöneticisiyle daha verim alabilirim. Thunar dosya yöneticisi var ama yönetici haklarıyla açmayı beceremedim.
Ne insanlar gördüm üstünde elbisesi yoktu... Ne elbiseler gördüm içinde insan yoktu... değerli hizmet ve paylaşımlarınız için tekrar teşekkür ederim. ubuntu-tr forumda benim için bir yararlı okul oldu...  paylaşım ve başarılarınızın devamını dilerim. saygılarımla. :)

dozi

sudo thunar
komutu iş görmedi mi?

Hangi dosya yöneticisinden daha fazla verim alabileceğiniz kişiden kişiye göre değişir. Bence xfce için thunar gayet iyi bir dosya yöneticisi ama bir başkası için daha farklı olabilir. En iyisi ihtiyaçlarınıza ve alışkanlıklarına en uygununu kendiniz belirlemeniz bence.

Wolkanşah

Alıntı yapılan: dozi - 08 Haziran 2010 - 03:33:38
sudo thunar
komutu iş görmedi mi?

Hangi dosya yöneticisinden daha fazla verim alabileceğiniz kişiden kişiye göre değişir. Bence xfce için thunar gayet iyi bir dosya yöneticisi ama bir başkası için daha farklı olabilir. En iyisi ihtiyaçlarınıza ve alışkanlıklarına en uygununu kendiniz belirlemeniz bence.
cevabınıza teşekkür ederim. hayret; demin denedim komutu açmadı. şimdi denedim yönetici olarak açtı. çelişkiye düşmüştüm. forumdada hep nautilus diye bahsediyor. beni yönlendirenlerde nautilus diyerek yönlendiriyorlar. baktım kurulu değil acaba kurmammı gerekiyor (thunarıda açamayınca) diye düşündüm. kuracaktım. bir şey daha düşündüm nautilusuda ayrıca kursam acaba ağır gelirmi veya çakışma yaparmı?
Ne insanlar gördüm üstünde elbisesi yoktu... Ne elbiseler gördüm içinde insan yoktu... değerli hizmet ve paylaşımlarınız için tekrar teşekkür ederim. ubuntu-tr forumda benim için bir yararlı okul oldu...  paylaşım ve başarılarınızın devamını dilerim. saygılarımla. :)

dozi

Alıntı yapılan: Wolkanşah - 08 Haziran 2010 - 03:49:59
Alıntı yapılan: dozi - 08 Haziran 2010 - 03:33:38
sudo thunar
komutu iş görmedi mi?

cevabınıza teşekkür ederim. hayret; demin denedim komutu açmadı. şimdi denedim yönetici olarak açtı. çelişkiye düşmüştüm. forumdada hep nautilus diye bahsediyor. beni yönlendirenlerde nautilus diyerek yönlendiriyorlar. baktım kurulu değil acaba kurmammı gerekiyor (thunarıda açamayınca) diye düşündüm. kuracaktım. bir şey daha düşündüm nautilusuda ayrıca kursam acaba ağır gelirmi veya çakışma yaparmı?

Nautilusun ağır geleceğini ya da çakışma yapacağını sanmıyorum. Zaten bildiğim kadarıyla xfce içinde de gnome yazılımları kullanılıyor. İsterseniz kurun sizin içinde bir alternatif olmuş olur.

bytan

Nautilus'a yönlendirmemizin sebebi ubuntu - gnome kullanıldığını varsaymamız.  Aynı durum gedit ile kate arasında da söz konusu.
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

Wolkanşah

Alıntı yapılan: bytan - 08 Haziran 2010 - 09:34:13
Nautilus'a yönlendirmemizin sebebi ubuntu - gnome kullanıldığını varsaymamız.  Aynı durum gedit ile kate arasında da söz konusu.
bilgilendirmeleriniz için teşekkür ederim. nautilusda codekler gibi sonradan isteğe bağlı yüklenen ama çok rağbet gören tavsiye edilen bir uygulama gibi algıladım. şimdi ben kendi şahsım adına söylüyorum; biz bilişim teknolojileri adına süper acemiyiz.neyin, ne olduğunu, nerde kullanıldığını, hangi donanımlara, hangi sistemlere ve hangi masaüstlerine hangi uygulamalar elzemdir, ihtiyaçdır sıkıntıdır ve gereksizdir bilmiyoruz. logomuzdada göründüğümüz gibi monitörü tırmalayıp duruyoruz. ihtiyaç ve sorunlarımızı nasıl dile getiripde siz tecrübeli paylaşımcı hizmet ehli insanlara ulaştıracağımızı bilemiyoruz. amacımız şikayet sitem değilde değerli tecrübe ve paylaşımlarınızdan istifade edebilmek. bunuda sizlerin sayesinde edinebiliyoruz. kod yazmasını bilemedim uçbirimde dosya yöneticisi thunarı root olarak açamadım. thunarı yeteneksiz kısıtlı. işime elverişli değil diye düşündüm. cahil kafamla.sonradan öğrendim. sudo thunarı. daha çok şey öğrenmem lazım. vakit ayırdığınız içinde ayrıca teşekkür ederim. saygılarımla.

heartsmagic

@Wolkanşah, kendine biraz daha vakit tanırsan bizlerden farkın kalmaz, emin ol buna.

bytan

Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

barış

şimdi aklıma takılan soru şu "xfce masaüstünde gnome programları mı kullanılıyor?" biri buna cevap verebilir mi? :)

ufuk_k

Gnome programları yerine GTK ile arayüzü yazılmış programlar desek daha doğru olur. Genelde XFCE'de bunlar kullanıldığı için Gnome ile ortaklıklar olabiliyor ancak XFCE'de daha hafif (lightweight) uygulamalar tercih ediliyor.
"Waiting for an ideal, a low deal, a no deal.
Play your stereotype,  oh yeah..."