[Çözüldü] Wine tamamen nasıl kaldırılır?

Başlatan halityilmaz, 09 Şubat 2010 - 08:42:54

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

halityilmaz

Merhaba arkadaşlar,

Ubuntu 9.10 kullanıyorum. Bilgisayarıma Wine kurdum ve birtakım sorunlardan dolayı kaldırmam gerekti. apt-get remove wine komutu verdim. Wine programının kaldırıldığını yazıyor ama Uygulamalar menüsünde Wine dizini hala yer alıyor.

Bu arada paket güncellemek için yeni bir key ekledim. Yeni versiyonu oradan yüklemek için komut verdim. Bu seferde bağımlılıkların tamamen kaldırılması gerektiği yazıyor. Wine programını ve içinde ne varsa hepsini nasıl kaldırabilirim?

İlginize şimdiden teşekkür ederim.

ebubekirs

sudo apt-get purge wine

şeklinde deneyin.
Dünyaya gelen de benim, dünyadan giden de benim

halityilmaz

teşekkür ederim. programı kaldırdım. menüde kalan öğeleri de

alacarte

komutuyla açılan menü yöneticisinden kaldırdım.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 09 Şubat 2010 - 09:44:37

bir soru daha :)

Yeni sürümü yüklemeye kalktığımda bozuk paketleri düzeltin ondan sonra deneyin diyor. Bunun için ne önerirsiniz.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 09 Şubat 2010 - 09:46:06

wine ın yeni sürümünü kurmak istediğim zaman da eski paketlerideki bozuk olanları düzeltin gibisinden bir hata mesajı veriyor. bunun için ne yapmalıyım?

xwes

Hata mesajını tam olarak buraya yazın veya forumda arayın %99 cevabı bulacaksınız. (synaptıc menusunde bozuk paketleri düzeltme seçeneği var)

aynshtein

Alıntı yapılan: ebubekirs - 09 Şubat 2010 - 08:59:47
sudo apt-get purge wine

şeklinde deneyin.

ayrıca

rm -rf ~/.wine komutu ile kullanıcı klasörünüzdeki dosyaları temizleyebilirsiniz...
Linux: Bilgisayarını bilgi saymaktan başka işlerde kullanmak isteyenler için...
Günlük: http://www.multimeyda.com/

solidsnake

Wine yi kaldırıp tekrar yükledim.İlk yüklediğimde delphi yüklemiştim yeni yüklediğim wine'nin menüsünde delphi hala görünüyor bunu nasıl engelleyebilirim?

bytan

Alıntı yapılan: solidsnake - 01 Mart 2010 - 18:09:42
Wine yi kaldırıp tekrar yükledim.İlk yüklediğimde delphi yüklemiştim yeni yüklediğim wine'nin menüsünde delphi hala görünüyor bunu nasıl engelleyebilirim?

İster .wine klasörünün altındaki dosyaları inceleyerek elle sorunu gidermeye çalış, istersen aşağıdaki ile tüm ayarlarını sıfırla:

Alıntı yapılan: aynshtein - 09 Şubat 2010 - 11:49:44

rm -rf ~/.wine komutu ile kullanıcı klasörünüzdeki dosyaları temizleyebilirsiniz...

Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

Hatti

Bazı bağlantılar
~/.local/share
yolunda da bulunabiliyor.

solidsnake

Alıntı yapılan: Hatti - 01 Mart 2010 - 20:27:05
Bazı bağlantılar
~/.local/share
yolunda da bulunabiliyor.

Teşekkürler.

heartsmagic

Konu hem bu başlıkta hem de başka başlıklarda çözüme kavuştuğu için kapatmak uygun olur.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.