Ubuntu için olan neden CHROME niye CHROMIUM değil?

Başlatan GAREZ, 09 Şubat 2010 - 00:48:33

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

GAREZ

Google Chromium'da senkronizasyon var gmail hesabı ile hesaplar arası yer imi transferi yapmayı sağlıyor ama Ubuntu için olan Google Chrome için bu seçenek yok Winzort'takinde bile var diğeride Pardus 2009 için tabi...

heartsmagic

Tam anlayamadım ben soruyu. Chromium'u bizler de kullanabiliyoruz. Kaldı ki Chrome ile Chromium ayrı ayrı şeyler.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

GAREZ

google direkt olarak deb paketi yapmış ama yer imi senkronizasyonu olanı değil işe yaramaz olan chrome versiyonunu yapmışlar... Google test edilmiş olanı kullandırtıyor heralde... Pardus için chromium kurdum oda arada bir sadece gogle ana sayfaya gidip kalıyor...

ironic

Chromium , Chrome' dan  daha yeni özellikleri ve geliştirmeleri içeren bir sürümdür (Linux için). Her gün yeni bir (bazen daha fazla) Chromium sürümü çıkarken; Chrome Linux sürümü ,  oldukça seyrek çıkmakta . Şu ana kadar geçen sürede galiba iki Chrome sürümü çıktı diye biliyorum.  

Şu anki chromium sürümü (günlük çıkan) :  5.0.320.0
Google' ın duyurduğu son Chrome Linux sürümü : 4.0.249 (Beta)

Eğer yenilikleri görmek isitiyorsanız Chromium kullanın.  

. Sanırım bu özellik de Chrome beta sürecinden sonra eklendi.

GAREZ

mecburen katlanacağım Firefox ile kullanmayı pek sevemedim... çok sinir ediyor adres çubuğundan arama yapsa ne güzel olacak...

ironic

GAREZ

xwes

cyber search adli çilgin bir firefox eklentisi daha var: https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/7931
yine adres çubuguna yazarken "istedigin" arama motorunda arama yapiyor. Dahasi mesela benim ayarlarimda w yazip boşluk birakip yazinca wikipediyada, i yazip boşluk birakip yazinca imdb.com'da ariyor. Istediginiz site için bu şekilde anahtar harf koyabiliyorsunuz. Ya da Chrome'daki gibi basit mantikla da kullanabiliyorsunuz. Firefox>Chrome :)

GAREZ

ironic'inkini kurdum onuda yedek hesaptaki Firefox'a kurarım... öneri için sağol...