Ubuntu Açılış Hatası

Başlatan tolga3589, 07 Şubat 2010 - 19:42:54

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

tolga3589

Sa

arkadaşlar win 7 ile ubuntuyu grup olarak kullanıyorum.. Yalnız win 7 altında çalışan wubi ile kurmadım direk kendi orjinal cdsinden kurdum..

Sorun şimdi şu grup  ekranı geliyor.Ubuntuyu seciyorum açılıyor logosu karşıma cıkıyor.Biraz bekliyor ve hata veriyor.. Aşağıda siyah ekranda hangi yazıların cıktıgını yazıyorum. Birde recovery seceneği ile açıyorum aynı...cd'yi takıp disk arızasını kontrol ettirdim sonuc yine aynı..

Verilen hata ;

init:Job_process.c:529:Unhandled error from Job_process_spawn:Such file directory.
init:Job_process.c:529:Unhandled error from Job_process_spawn:Such file directory.

Ne yaptıysam olmadı ..Şimdi ubuntuyu kaldırıp tekrar ubuntu kurayım diyorum ama nasıl eski ubuntuyu kaldırıp yenisini kurucam bilemiyorum..Bu arada win 7'de herhangi bir arıza çıkar mı ?

Yardımlarınızı bekliyorum...

ebubekirs

Bu sorun, bulunduğu google'daki başlıklarda da genel olarak cevapsız kalmış. Grub güncellemesi belki işe yarayabilir. Orijinal Cd'den kurulum yaptıysanız yine aynı şekilde yeniden kurulum yapabilirsiniz.
Dünyaya gelen de benim, dünyadan giden de benim

heartsmagic

Söylendiği gibi aslında ortada pek bir bilgi yok. Sadece bir şey buna sebep olmayabilir. En son neler yapmıştın?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

tolga3589

Yeniden kurulum yaptıgımda bu sefer başka alanda ubuntu kuruyor eski ubuntu kalıyor ...Yani eskisini silip yenisini kurmak istiyorum...

Nasıl olacak bu iş ?

Şimdiden teşşekürler..

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 07 Şubat 2010 - 21:32:21

Alıntı yapılan: heartsmagic - 07 Şubat 2010 - 21:30:07
Söylendiği gibi aslında ortada pek bir bilgi yok. Sadece bir şey buna sebep olmayabilir. En son neler yapmıştın?

En son operayı indirip kurmuştum.. Ekran kartının driverını kurmuştu restart atınca böyle oldu

heartsmagic

Grafik kartı sorunu olabilir. Kartının markası modeli nedir? Sürücüyü nasıl kurmuştun?
Kurtarma kipinde sistem bu şekilde mi çakılıyor yine? Eğer öyleyse sorun grafik kartı olmayabilir.

Eğer yeni bir kurulum yapacaksan kuracağın kök dizini eski kurulu bölüm olarak ayarla. Böylece yeni bir tane kurulmaz, eskisinin üzerine kurulur.

tolga3589

Kurtarma kipinde de sonuc aynı evet..

Ekran kartı:ATI Mobility Radeon 4650

heartsmagic

Ati ile sorun yaşayabiliyoruz ancak sonuçta en kötü uçbirime kadar gelmesi lazım sistemin.
Eğer gelmiyorsa ne yapılabilir bilemiyorum zira problemin tespiti de çok mümkün görünmüyor şu aşamada. Eğer çok fazla kaybedeceğin bir şey yoksa yeniden kurulum daha çabuk olabilir.

ırmak

Alıntı yapılan: tolga3589 - 07 Şubat 2010 - 22:02:26
Kurtarma kipinde de sonuc aynı evet..

Ekran kartı:ATI Mobility Radeon 4650

Aynı ekran kartını kullanıyorum. Nedenin ekran kartınız olduğunu zannetmiyorum.