Gnome Güç Yöneticisi (Hata çıktısı ile)

Başlatan doe, 06 Şubat 2010 - 11:59:26

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

doe

Arkadaşlar  dünden beri bilgisayarımı açamıyorum bana açmaya çalıştığımda;
"Gnome Güç Yöneticisi için ön tanımlı yapılandırma düzgün kurulu değil Lütfen bilgisayar yöneticinizle bağlantıya geçin."
Diye hata veriyor.

Bu forumdaki herşeyi denedim ancak bir sonuç alamadım. Kullandığım ortam bir Acer Aspire One Netbook. Unutmadan söyliyeyim ubuntudaki kullanıcı hesabımla nettbook'u açamıyorum. Ancak root olarak sistemi sorunsuz açıyorum. Şuanda oradan yazıyorum.

En son ise gene bu forumda ğnome lakaplı arkadaşın bahsettiği kodu kullanarak hata çıktısı almaya çaıştım ve tamamını buraya yapıştırıyorum.

Son olarak bu problemi halledemezsem 0dan temiz kurulum yapacağım fakat diğer kullancı hesabımdaki dosyaları bir usb yardımıyla kurtarmak istiyorum. Zaten kurtarabilsem o dosyaları hiç uğraşmadan 0 temiz kurulum yapacağım. Ancak root olarak girdiğimde ise bu sefer diğer kullanıcı hesabının doısyalarını göremiyorum.

Yardımcı olan, olmaya çalışan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

root@doe-ubuntu:~# gnome-power-manager --verbose
TI:09:51:26 TH:0x88f4168 FI:egg-debug.c FN:egg_debug_init,306
- Verbose debugging 1 (on console 1)GPM_VERBOSE
TI:09:51:26 TH:0x88f4168 FI:gpm-main.c FN:main,210
- GNOME Güç Yöneticisi 2.28.1
TI:09:51:26 TH:0x88f4168 FI:gpm-session.c FN:gpm_session_init,463
- idle: 0, inhibited: 0
TI:09:51:26 TH:0x88f4168 FI:gpm-session.c FN:gpm_session_register_client,324
- registered startup '(null)' to client id '/org/gnome/SessionManager/Client12'
TI:09:51:26 TH:0x88f4168 FI:egg-console-kit.c FN:egg_console_kit_init,304
- ConsoleKit session ID: /org/freedesktop/ConsoleKit/Session2
TI:09:51:26 TH:0x88f4168 FI:gpm-button.c FN:gpm_button_grab_keystring,176
- Grabbed modmask=8000, keycode=124
- Grabbed modmask=8000, keycode=213
- Grabbed modmask=8000, keycode=150
TI:09:51:26 TH:0x88f4168 FI:gpm-button.c FN:gpm_button_xevent_key,203
- could not map keysym 1008ffa8 to keycode
- Grabbed modmask=8000, keycode=233
- Grabbed modmask=8000, keycode=232
- Grabbed modmask=8000, keycode=160
- Grabbed modmask=8000, keycode=244
- Grabbed modmask=8000, keycode=238
- Grabbed modmask=8000, keycode=237
- Grabbed modmask=8000, keycode=236
TI:09:51:26 TH:0x88f4168 FI:egg-dbus-proxy.c FN:egg_dbus_proxy_connect,73
- already connected to org.gnome.ScreenSaver
TI:09:51:26 TH:0x88f4168 FI:gpm-brightness-xrandr.c FN:gpm_brightness_xrandr_setup_display,170
- No outputs have backlight property
TI:09:51:26 TH:0x88f4168 FI:gpm-brightness-xrandr.c FN:gpm_brightness_xrandr_init,718
- no XRANDR extension, so aborting init
- already connected to org.freedesktop.Hal
- already connected to org.freedesktop.Hal
TI:09:51:26 TH:0x88f4168 FI:gpm-brightness-hal.c FN:gpm_brightness_hal_init,462
- No devices of capability laptop_panel
TI:09:51:26 TH:0x88f4168 FI:gpm-prefs-server.c FN:gpm_prefs_server_set_capability,84
- capability now 4
TI:09:51:26 TH:0x88f4168 FI:gpm-idle.c FN:gpm_idle_evaluate,213
- session_idle=0, session_inhibited=0, x_idle=0
TI:09:51:26 TH:0x88f4168 FI:gpm-idle.c FN:gpm_idle_evaluate,238
- X not idle
TI:09:51:26 TH:0x88f4168 FI:gpm-idle.c FN:gpm_idle_set_timeout_dim,302
- Setting dim idle timeout: 10s
TI:09:51:26 TH:0x88f4168 FI:gpm-dpms.c FN:gpm_dpms_clear_timeouts,344
- set timeouts to zero
TI:09:51:26 TH:0x88f4168 FI:gpm-backlight.c FN:gpm_backlight_brightness_evaluate_and_set,201
- no dimming hardware
TI:09:51:26 TH:0x88f4168 FI:gpm-idle.c FN:gpm_idle_set_check_cpu,147
- Setting the CPU load check to 0
TI:09:51:26 TH:0x88f4168 FI:gpm-manager.c FN:gpm_manager_init,1927
- creating new control instance
TI:09:51:26 TH:0x88f4168 FI:gpm-manager.c FN:gpm_manager_init,1934
- creating new tray icon
TI:09:51:26 TH:0x88f4168 FI:gpm-phone.c FN:gpm_phone_dbus_connect,242
- get connection
TI:09:51:26 TH:0x88f4168 FI:gpm-phone.c FN:gpm_phone_dbus_connect,253
- get proxy
TI:09:51:26 TH:0x88f4168 FI:gpm-phone.c FN:gpm_phone_dbus_connect,261
- Cannot connect, maybe the daemon is not running: Could not get owner of name 'org.gnome.phone': no such name
TI:09:51:26 TH:0x88f4168 FI:gpm-engine.c FN:gpm_engine_init,1117
- Using percentage notification policy
TI:09:51:26 TH:0x88f4168 FI:gpm-control.c FN:gpm_control_allowed_suspend,151
- conf=1, fg=1, can=1
TI:09:51:26 TH:0x88f4168 FI:gpm-control.c FN:gpm_control_allowed_hibernate,184
- conf=1, fg=1, can=1
TI:09:51:26 TH:0x88f4168 FI:gpm-idle.c FN:gpm_idle_set_timeout_blank,323
- Setting blank idle timeout: 300s
- X not idle
TI:09:51:26 TH:0x88f4168 FI:gpm-idle.c FN:gpm_idle_set_timeout_sleep,340
- Setting sleep idle timeout: 1200s
- X not idle
TI:09:51:26 TH:0x88f4168 FI:gpm-disks.c FN:gpm_disks_set_spindown_timeout,132
- registered devkit_disks_inhibitor_3 (60)
TI:09:51:26 TH:0x88f4168 FI:gpm-screensaver.c FN:gpm_screensaver_add_throttle,233
- adding throttle reason: 'Pil gücünde': id 1275794283
TI:09:51:26 TH:0x88f4168 FI:gpm-main.c FN:main,250
- Güç Yöneticisi is already running in this session.
Traceback:
gnome-power-manager [0x8064a8b]
gnome-power-manager [0x8057502]
/lib/tls/i686/cmov/libc.so.6(__libc_start_main+0xe6) [0xf96b56]
gnome-power-manager [0x804e971]

BayboraKaan

Sıfır kuruluma gitmene gerek yok uzman arkadaşlar sana yardımcı olacaktır. Ama yedek almak için Canlı CD ile sistemi başlatarak dosyaların nerede ise onları kurtarabilirsin.

doe

Alıntı yapılan: DevilTUX - 06 Şubat 2010 - 12:29:02
Sıfır kuruluma gitmene gerek yok uzman arkadaşlar sana yardımcı olacaktır. Ama yedek almak için Canlı CD ile sistemi başlatarak dosyaların nerede ise onları kurtarabilirsin.

Canlı cd değilde USB bellek ile pc yi açtım onun dışında şuan USb ye gerek olmadan root olarakta sisteme girebiliyorum. rootta gnome düzgün çalışıyor. Ancak diğer hesapta çalışmıyor yukarıdaki hatayı veriyor. Root hesapta iken dosyalarıma da yani diğer kullacı hesabının dosyalarına erişemiyorum. Malum henüz 2-3 haftalık Ubuntu kullanıcısıyım.

sürümüm ise Ubuntu Netbook Remix

hitokiri

Yahu yeni bi şey yapmana gerek root olarak giriş yapabliyorsan zaten kullanıcını görebiliyor olman lazım  Dosya Sistemi /home un altındaki klasörde ordan gizli dosyalardan /.gconf /.gconfd yi bi de /.config klasörlerini silip bi daha açmayı dene oturumunu , olmadı  dosyalarını yedek alabilirsinn root oturumunda ya da sistem>>>>>yönetim>>>> kullanıcılar ve gruplardan 'yeni bir kullanıcı eklemeyi deneyebilirsin....

doe

Alıntı yapılan: hitokiri - 06 Şubat 2010 - 13:32:36
Yahu yeni bi şey yapmana gerek root olarak giriş yapabliyorsan zaten kullanıcını görebiliyor olman lazım  Dosya Sistemi /home un altındaki klasörde ordan gizli dosyalardan /.gconf /.gconfd yi bi de /.config klasörlerini silip bi daha açmayı dene oturumunu , olmadı  dosyalarını yedek alabilirsinn root oturumunda ya da sistem>>>>>yönetim>>>> kullanıcılar ve gruplardan 'yeni bir kullanıcı eklemeyi deneyebilirsin....

Kullanıcımı görebiliyorum evet. /home un altında ancak kişisel dosyalarıma fotoğraflarıma vb. şeylere erişemiyorum. Bahsettiğiniz gizli dosyaları silip birdaha deneyeceğim birazdan. Ancak olmadı yedek al demişsiniz. İşte ben root oturumunda dosyalarıma erişemediğimden yedek alamıyorum.  Dediğim gibi acemiyim.

Burada bir sorum olacak. Yeni bir kullanıcı eklediğim takdirde açamadığım hesabın yüklenmiş olan tüm proğramları uçar mı? Çünkü diğer kullanıcıyı bu durumda sileceğim.
------------------
Bahsettiğiniz gizli dosyaları bulamadım;

[IMG]http://img43.imageshack.us/img43/4402/ekrangrntsdoedosyataray.th.png[/img]

hitokiri

yok programlara hiç bir şey olmaz sadece  masaüstü öntanımlı hale gelir , netbook remix te de zaten bu bi sorun olmaz :D root altında nasıl fotoğraflarına ulaşamadığnı pek anlıyamadım , daha yetkili bir kullanıcı yok sonuçta , belki dosya yolu gözünden kaçıyordur.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 06 Şubat 2010 - 13:49:44

O kadar az gizli dosyanın olması pek normal değil gibi daha önce kullandığın bir oturumda sanırım yeni bi kullanıcı açmayı denemek  sorunun çözümüne  daha yakın bir aday .

doe

Çok can sıkıcı bir durum. Yeni bir kullanıcı açsam bile  problem devam edecek. Çünkü bilgisayarın tuşuna bastıktan sonra açılmadan önce şifre ve kullanıcı seçimi penceresi geliyor ya. İşte orada ilk mesajımda bahsettiğim şekilde hata verip tıpkı Windows'un "güvenli Kip" görüntü tarzındaki gibi bir görüntü veriyor. ben oradan kendi hesabıma giremezken (hep geri dönüyor aynı pencereye) "root" ile giriş yapıp düzgün bir ekrana kavuşuyorum. Bu durumda başka bir kullanıcı hesabı açsam dahi aynı problem devam edecek gibi. O yüzden bu gnome problemini muhakkak suretle çözmem lazım ki bu yönde bir şeyler malesef yapamıyorum çünkü bilmiyorum. Bu nedenle ilk hedefim diğer hesap altındaki dosyalarıma ulaşıp onları bir USb belleğe atıp bu sisteminde canı cehenneme deyip 0 dan kurmak en iyisi. Ama işte dosyalara ulaşılamıyor.

BayboraKaan

Canlı CD ile çalıştırıp dosyalarınızı USB belleğe kopyalayabilirsiniz.

hitokiri

Alıntı yapılan: doe - 06 Şubat 2010 - 13:58:45
Çok can sıkıcı bir durum. Yeni bir kullanıcı açsam bile  problem devam edecek. Çünkü bilgisayarın tuşuna bastıktan sonra açılmadan önce şifre ve kullanıcı seçimi penceresi geliyor ya. İşte orada ilk mesajımda bahsettiğim şekilde hata verip tıpkı Windows'un "güvenli Kip" görüntü tarzındaki gibi bir görüntü veriyor. ben oradan kendi hesabıma giremezken (hep geri dönüyor aynı pencereye) "root" ile giriş yapıp düzgün bir ekrana kavuşuyorum. Bu durumda başka bir kullanıcı hesabı açsam dahi aynı problem devam edecek gibi. O yüzden bu gnome problemini muhakkak suretle çözmem lazım ki bu yönde bir şeyler malesef yapamıyorum çünkü bilmiyorum. Bu nedenle ilk hedefim diğer hesap altında dosyalarıma ulaşıp onları bir USb belleğe atıp bu sisteminde canı cehenneme deyip 0 dan kurmak en iyisi. Ama işte dosyalara ulaşılamıyor.
Yeni kullanıcıda neden sorun olsun , root hesabıda bir kullanıcı oturumu sonuçta yaptığın bir ayardan olsa gerek giriş yapamıyor olman , yeni kullanıcıda ayarlar sıfırlanıcağı için root oturumu gibi açılıcaktır , nerden bakarsan bak çözülmüycek bir sorun değil sakin ol biraz , bir dene en azından yeni kullanıcıyı olmazsa bakalım başımızın çaresine :D

doe

Alıntı yapılan: DevilTUX - 06 Şubat 2010 - 14:06:13

Elimdeki bir NetBook. Cd-Rom'u yok. Ancak USB aracılığıyla açtığımda da normal Root ile açtığımda da dosyalarıma ulaşamıyorum.

hitokiri

Alıntı yapılan: doe - 06 Şubat 2010 - 14:11:25

Elimdeki bir NetBook. Cd-Rom'u yok. Ancak USB aracılığıyla açtığımda da normal Root ile açtığımda da dosyalarıma ulaşamıyorum.

Şimdi öyle bir şey diyosun ki anlamak mümkün değil root ta da usb de de bütün  diski görebiliyor olman lazım yanlış yere bakıyor olmayasın ya da dosylarını başka bi yere atmışta yanlış yerde arıyor olmayasın ??

doe

Alıntı yapılan: hitokiri - 06 Şubat 2010 - 14:10:03
Alıntı yapılan: doe - 06 Şubat 2010 - 13:58:45
Çok can sıkıcı bir durum. Yeni bir kullanıcı açsam bile  problem devam edecek. Çünkü bilgisayarın tuşuna bastıktan sonra açılmadan önce şifre ve kullanıcı seçimi penceresi geliyor ya. İşte orada ilk mesajımda bahsettiğim şekilde hata verip tıpkı Windows'un "güvenli Kip" görüntü tarzındaki gibi bir görüntü veriyor. ben oradan kendi hesabıma giremezken (hep geri dönüyor aynı pencereye) "root" ile giriş yapıp düzgün bir ekrana kavuşuyorum. Bu durumda başka bir kullanıcı hesabı açsam dahi aynı problem devam edecek gibi. O yüzden bu gnome problemini muhakkak suretle çözmem lazım ki bu yönde bir şeyler malesef yapamıyorum çünkü bilmiyorum. Bu nedenle ilk hedefim diğer hesap altında dosyalarıma ulaşıp onları bir USb belleğe atıp bu sisteminde canı cehenneme deyip 0 dan kurmak en iyisi. Ama işte dosyalara ulaşılamıyor.
Yeni kullanıcıda neden sorun olsun , root hesabıda bir kullanıcı oturumu sonuçta yaptığın bir ayardan olsa gerek giriş yapamıyor olman , yeni kullanıcıda ayarlar sıfırlanıcağı için root oturumu gibi açılıcaktır , nerden bakarsan bak çözülmüycek bir sorun değil sakin ol biraz , bir dene en azından yeni kullanıcıyı olmazsa bakalım başımızın çaresine :D

Teşekkür ederim. :)

Yeni bir kullanıcı hesabı oluşturdum anck sonuç gene aynı ve bu yeni açtığım kullanıcı hesabınada giriş yapamıyorum. Hata silsilesi daha kullanıcı seç penceresi geldiğinde başlıyor. Sadece root yazıp girişi denediğimde giriliyor. :(

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 06 Şubat 2010 - 14:19:51

Alıntı yapılan: hitokiri - 06 Şubat 2010 - 14:17:28
Alıntı yapılan: doe - 06 Şubat 2010 - 14:11:25

Şimdi öyle bir şey diyosun ki anlamak mümkün değil root ta da usb de de bütün  diski görebiliyor olman lazım yanlış yere bakıyor olmayasın ya da dosylarını başka bi yere atmışta yanlış yerde arıyor olmayasın ??

Dosyalarımın hepsi açamadığım kullanıcı hesabımın masa üstündeydi.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 06 Şubat 2010 - 14:32:01

sudo apt-get autoclean

yapmıştım. Bunun dışında birde recovery'e girmiştim. Şuan açmış olduğum yeni kullanıcı hesabına baktığımda (/home altından)  belgelerim vs. vs. dosyaları görebiliyorum. Ancak bana lazım olan diğer esas hesabımda ise yukarıda yolladığım resimdeki gibi nahoş bir durum var. Bu durumda benim o hesaptaki dosyalarım silin miş mi oluyor? Göremememin nedeni bumudur?

Fakat buna ek olarak disk boyutuna baktığımda sistem bozulmadan önceki durumunda bir seviye gösteriyor. Buda dosyaların durduğunu düşündürüyor.

valla işin içinden çıkamadım. Sanırım tüm dosyalarım gitti. Şuan ruhsal bir çöküntü yaşıyorum. Yalnız kalmak istiyorum.  :)

hitokiri

Fotoğrafta ;
veriler silinmiş gibi duruyor istersen bu başlıktaki programla geri getirmeyi bir dene http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,5566.0.html   
İşin anlamadığım tarafı güç yöneticisi kısmı ve birde normal sistemin root kullanıcısının kullanılabiliyor olması ,
Yeni kullanıcı neden işe yaramadı orayıda anlamadım tabii , aslında daha bilgili birini beklemek gerek sanırım bu durumda ,
..

heartsmagic

Öncelikle sorayım sisteminde yer kalmamış olabilir mi?

df -h çıktısı ne diyor?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

doe

Alıntı yapılan: heartsmagic - 06 Şubat 2010 - 15:43:16

df -h çıktısı ne diyor?

Bölümlendirme yapmamıştım zaten ve şuanda 116.2 gb boş alan var diyor.

Şuan "hitoriki" arkadaşımın önerdiği köprüye bakaraktan verilerimi kurtarmaya çalışıyorum. Kurtarabilirsem 0 temiz yükleme yapıcam. bu ekilde boşa zaman kaybından başka birşey değil. :(

heartsmagic

Ben yine de istediğim çıktıyı görebilir miyim?
Eğer vaktin değerliyse yeniden kurulum yapabilirsin. Ancak vaktim var ve öğrenmek istiyorum diyorsan irdelemek daha güzel olacaktır. Tabii bizler burada oluruz, olamayız bilemiyorum.

doe

root@doe-ubuntu:~# df -h
Dosyasistemi            Boy   Dolu Boş   Kull% Bağlanılan yer
/dev/sda1             144G   32G  106G  24% /
udev                  496M  268K  496M   1% /dev
none                  496M  496K  496M   1% /dev/shm
none                  496M  288K  496M   1% /var/run
none                  496M     0  496M   0% /var/lock
none                  496M     0  496M   0% /lib/init/rw
root@doe-ubuntu:~#

Çıktı bu şekilde.  :-\

heartsmagic

Peki en son ne yaptıktan sonra bu hale geldi? Yer sorunu çekmiyorsun. Yeni kullanıcıya geçemiyorsun, ne yazık ki irdeleyemiyoruz da problemi.

doe

Esasen bu duruma getirecek birşey yapmadım. En azından yapmadığmı düşünüyorum.

Bunun dışında bu duruma geldiği gün yine ubuntu-tr'den sunucular bölümünden yardım alarak sisteme apache2, php5, mysql kurdum. bunlarda herhangibir sorun yaşamadım. hepsi sorunsuz işliyordu. Ardından dosya sistemi kısmına girip burada kurmak istediğim forumun dosyalarını atmak için var/www klasörüne girdim. Tabi buraya yazma yetkim olmadığından kullanıcı değiştir sekmesini kullanarak root'a girdim. Oradan bu kısmın yani dosya sistemi kısmının erişim özelliklerini diğer kullanıcılar içinde okuma-yazma-silme olarak ayarladım ve tekrar  diğer kullanıcıya geçip buradan forum dosyalarını oraya kopyaladım. Sonra işlemleri daha sonra hallederim diye bilgisayarı kapatmaya çalıştım ancak kapatma sekmesi hiç bir tepki vermedi. Bunun üzerine oturumu kapat dedim onada cevap vermedi. bende kullanıcı değiştirip zaten açık halde bulunan root'a geçtim. Oradan pc'yi yeniden başlattım. Ve bahsettiğim sorunlar ile karşı karşıya kaldım.

heartsmagic

Sonuçta sistemde soruna neden olacak bir şey yapmamışsın. Açıkçası yeni bir kullanıcı da sorunu çözmüyorsa aklıma şu an başka bir şey gelmiyor ne yazık ki.

Sherlock Holmes

gnome-power-manager'i kaldrımaksızın devre dışı bırakalım
root olarak giriş yaptığınızda,
sudo apt-get install bum
ve
bum
diye çalşıtırınız.
Pencerenin altında gelişmiş centiğini işaretlediğinizde,
Hizmetler sekmesinin altındaki,
acpid
powernowd
apmd
acpi-support
hizmetlerin işaretlerini kaldırınız.
Baktınız'ki dördü'de işaretli değiller o halde işaretleyerek deneyiniz.
Belki'de etkin olmadığından sorun teşkil ediyordur.
Uygula'dıktan sonra kapatıp,
bir kullanıcı hesabı ile giriş yapmayı deneyiniz.

doe

kusura bakmayın geç cevap veriyorum. Ancak siz cevap yazmadan önce ben Ubuntu'yu bilgilerim dosyalarım geri dönmemecesine kaybolduğu için 0'dan kurmuştum.

Yine de öneriniz için ve diğer yardım etmeye çalışan tüm arkadaşlara yardımları için çok teşekkür ederim.

ozgurozturk

Alıntı yapılan: heartsmagic - 06 Şubat 2010 - 15:43:16

df -h çıktısı ne diyor?

Sistemde yer kalmayınca da bu hata alınabiliyormuş. Ben bugün bunu gördüm :) Remastersys ile yedek almaya çalışırken, her nedense, program bütün komutlarda sistemin hepsinin yedeğini almaya çalışınca yer kalmadı. Sistem uyarı verdi ve ben işlemi iptal edip, bilgisayarı yeniden açmaya çalışınca da aynen bu hatayı aldım.

Çözüm olarak ise "/home" dizininin altında kullanıcı adının yanında bir de remastersys dizini varmış. Root olarak giriş yaptım ve o dizini sildim, bilgisayar tekrar açıldı. Bu sayede sisteme ilk açılış ekranında "root" olarak girmeyi de öğrenmiş oldum. Teşekkür ederim :)

Linux Mint 10 kullanıyorum ancak sonuçta bu sistem de Ubuntu temelli. Belki benim gibi bu yüzden bu sorunla karşılaşan olur diye yazmak istedim.

celalmuhtar

ubuntu install problem gnome power manager. Sorunu çözmenin kolay yolu:
1. CTRL + ALT + F2
2. Kulanıcı isminle lobgin ol.
3. sudo rm -rf .gnome .gnome2 .gconf .gconfd .metacity
4. sudo reboot
Gnome varsayılan ayarlarına dönecek.
Sorunda çözülmüş olucak.

if

Bu konu gözden kaçmış. Yeniden kuruluma gidildiği için kilitleyelim.