grub dizinini sildim. ubuntu açılmıyor

Başlatan ns, 05 Şubat 2010 - 21:43:51

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ns

bu gün abim tekrar windows kurdu bende tekrar grub kurdum ama menü yerine komut satırı gibibişey geldi . aynı şeyler bir kaç kez olunca bende /boot/grub dizinini sildim. tekrar grub kurarsam düzelir diye düşünmüştüm ama olmadı.

nefret ettiğim win7ye mahkum kaldım ya  ubuntum düzelir değil mi? düzelirse nasıl düzelir.
Madem ki sen bensin, ben de senim, niceye şu senlik benlik...

bytan

/boot/grub dizinini nasıl silebildin? O "komut satırı gibi bişey" kısmını biraz daha açar mısın? Yeniden grub2 kurulumu başlığına gidip adım adım uygularsan çıktıları da buraya aktarırsan daha fazla bilgi sahibi oluruz. Özellikle update-grub gerekli yapılandırma dosyalarını oluşturmaya çalışır.
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

ns

sudo nautilusla açılan pencereden sildim. live cd üzerinde. sistemim 64 bit ve elimdeki cdler 32 bit olduğu için normal grub kullanıyordum ve tekrar onu kjurmaya çalıştım(daha önce de kurmuştum.)

komut satırı uçbirimde sudo grub yazınca çıkan şeyle aynı gibi üsteki yazılar dahil yada bana oyle geldi.

bu update-grubu livecdden vereceğim değil mi ? çünkü normal ubuntu açılmıyor

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 06 Şubat 2010 - 10:15:24

ubuntu@ubuntu:~$ sudo update-grub
Searching for GRUB installation directory ...
No GRUB directory found. To create a template run 'mkdir /boot/grub' first. To install grub, install it manually or try the 'grub-install' command. ### Warning, grub-install is used to change your MBR. ###

ubuntu@ubuntu:~$ sudo mkdir /boot/grub
ubuntu@ubuntu:~$ sudo grub-install
install_device not specified.
Usage: grub-install [OPTION] install_device
Install GRUB on your drive.

-h, --help              print this message and exit
  -v, --version           print the version information and exit
  --root-directory=DIR    install GRUB images under the directory DIR
                          instead of the root directory
  --grub-shell=FILE       use FILE as the grub shell
  --no-floppy             do not probe any floppy drive
  --force-lba             force GRUB to use LBA mode even for a buggy
                          BIOS
  --recheck               probe a device map even if it already exists

INSTALL_DEVICE can be a GRUB device name or a system device filename.

grub-install copies GRUB images into the DIR/boot directory specfied by
--root-directory, and uses the grub shell to install grub into the boot
sector.

Report bugs to <bug-grub@gnu.org>.

boyle diyor hala aynı

sudo naitulusla açıln pencerede yeni dizin oluştur dedim yine olmadı
Madem ki sen bensin, ben de senim, niceye şu senlik benlik...

bytan

Update-grub'u, anlatımı takip ettiğin yerde vereceksin. Hangi sırada verilmesi gerektiği yazıyor. Ayrıca 64 bitlik sistem için 32 bitlik canlı cd ile grub2 kurmak mümkün değil. Grub kurabiliyorsan da, doğrudan yeniden grub kurulumu başlığına geçmelisin. Grub2 kullandığını düşündüğüm için diğer başlığı önermiştim.
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST