[Nasıl] VirtualBox, kernel sorunu çözümü.

Başlatan lseker, 04 Haziran 2008 - 19:27:26

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

lseker

Depodan Virtualbox yükledim. Ancak yükleme sonrasında bunun VirtualBox-Ose olduğunu gördüm.
Yükleme sonrası misafir işletim sistemi yüklemesi yapmak için programı başlattığımda Kernel driver ile ilgili bir hata mesajı le karşılaşınca Google da ufak bir arama yapmak icap etti. Bulduklarım ile sorununmu hallettim. Aynı sorunu yaşayabilecek arkadaşlarada yardımcı olması temennisi ile buraya yazmak istedim.

Depoları güncelleyin;

sudo apt-get update

VirtualBox OSE paketini kurun:

sudo apt-get install virtualbox-ose virtualbox-ose-source

VirtualBox OSE kernel modüllerini kurun:

sudo apt-get install module-assistant
sudo m-a prepare
sudo m-a a-i virtualbox-ose
sudo modprobe vboxdrv

Automatically load the kernel module:

sudo gedit /etc/modules

açılan dosyanın en altına ekleyin

Alıntı Yapvboxdrv
kullanıcı isminizi vboxusers gurubuna ilave edin

sudo adduser [your username] vboxusers

Kaynak : http://phorolinux.com/installing-virtualbox-ose-on-ubuntu-710-gutsy-gibbon.html
Dünya Güneş'in yardımı ile yaratıldı...Olduğu gibi kalmalı.
Toprak yaratıldığında üzerinde sınır çizgileri yoktu, onu bölmek insanlara düşmez.

ufuk_k

lseker

Ben teşekkür ederim..
Yardımcı olabileceksem ne mutlu..
Toprak yaratıldığında üzerinde sınır çizgileri yoktu, onu bölmek insanlara düşmez.

maxsimus07

@lseker  Dostum daha önce VirtualBox u kernel sorunundan dolayı tamamen kaldırmıştım.home/kullanıcı adındaki dizindende VirtualBox dizinini silmiştim. senin yazını görünce yeniden yükledim. fakat önceki  sanal makina oluşturmasında sabit disk' e 3.5 gb yer ayırmıştım.şimdi yeni yüklediğim VirtualBox da sanal makina oluşturmak istediğimde yetersiz disk hatası veriyor halbuki geride 5 gb yer olması lazım eski kurduğum VirtualBox daki sanal makina hala diski meşgul ediyor bundan formatın dışında nasıl kurtulacağım lütfen bana yardımcı olurmusunuz.saygılarımla

lseker

Synaptic'ten kaldırıp daha sonrada .virtualbox dizinini sildiyseniz daha önce oluşturduğunuz sanal diskin
problem olacağını sanmıyorum. Çünkü VirtualBox bildiğim kadarı ile .virtulabox dizininde  .vmi uzantılı dosyalar şeklinde sanal harddiskler oluşturuyor ( .vmi diye hatırlıyorum ama farklı da olabilir.).
Siz yeni bir sanal makine kurma sırasında harddisk oluşturacağınız ekranda yeni harddisk seçeneğini değilde bir de varolan seçeneğini seçerek bir bakın orada daha önce oluşturduğunuz sanal disk varmı ?

maxspacemax

Alıntı yapılan: lseker - 05 Haziran 2008 - 10:16:55
Synaptic'ten kaldırıp daha sonrada .virtualbox dizinini sildiyseniz daha önce oluşturduğunuz sanal diskin
problem olacağını sanmıyorum. Çünkü VirtualBox bildiğim kadarı ile .virtulabox dizininde  .vmi uzantılı dosyalar şeklinde sanal harddiskler oluşturuyor ( .vmi diye hatırlıyorum ama farklı da olabilir.).
Siz yeni bir sanal makine kurma sırasında harddisk oluşturacağınız ekranda yeni harddisk seçeneğini değilde bir de varolan seçeneğini seçerek bir bakın orada daha önce oluşturduğunuz sanal disk varmı ?

vdi olacaktı.

Kullanıcı adı altında virtual box klasörüne bak. Gizli dosyaları göster diyeceksin unutma sonra daha önce oluşturulan harddiskleri silebilirsin.

Yr_aSa

arkadaşlar söylenenleri aynen uyguladım ama karnel problemi devam ediyor.. Gerçi hata kodu değişti buyrun olduğu gibi yazıyorum hata raporunu

The VirtualBox kernel driver is not accessible to the current user. Make sure that the user has write permissions for /dev/vboxdrv by adding them to the vboxusers groups. You will need to logout for the change to take effect..
VBox status code: -1909 (VERR_VM_DRIVER_NOT_ACCESSIBLE).

Sonuç Kodu:
0x80004005
Bileşen:
Console
Arayüz:
IConsole {1dea5c4b-0753-4193-b909-22330f64ec45}

ufuk_k

sudo adduser [your username] vboxusers bu komutla [your username] yazan yere kullanıcı adını yazarak ekledin mi?

silent_control

synaptic'teki virtualbox'un güncel sürümünü sun.com'un download bölümündeki güncel versiyonu indirildiğinde bu sorun düzeliyor.bende de oldu.bu kernel sorunu ayrıca ubuntu'nun kernel güncellemesinden sonra da oluyor.aynı hata raporu gösteriliyor.

lseker

Yada yukarıdaki koda alternatif ,

Alıntı YapSistem/Yönetim / Kullanıcılar ve Guruplar
,
buradan kilidi aç ve şifreni gir. Gurupları yönet , vboxusers seçip ekleden kendi kullanıcı adınızı ekleyebilirsiniz.

Yr_aSa

kullanıcı ismim "tesla"
sudo adduser [tesla] vboxusers bunu yazdım Acaba Adım Soyadım şeklindemi girmem gerekiyor?
kullanıcı gruplarında vboxusers de adım ve soyadım kullanıcı olarak görünüyor.

ufuk_k

sudo adduser tesla vboxusers olması gerekiyor sanırım. Adın ve soyadın olan bir kullanıcıya sahip değilsen yanış yapmışsın demektir.

Yr_aSa

Alıntı yapılan: ufuk_k - 05 Haziran 2008 - 21:45:32
sudo adduser tesla vboxusers olması gerekiyor sanırım. Adın ve soyadın olan bir kullanıcıya sahip değilsen yanış yapmışsın demektir.

haklıymışsın parantezleri kaldırınca sorun ortadan kalktı.. hepinize teşekkür ediyorum..

zulkif_altin

Sağolasın daha önce 12.04den yükseltme yapmıştım çalışıyodu ancak 12.10 baştan yükledikten sonra sorun yaşamıştım ama sonunda düzeldi  ;D
Zülkif Altın Photography
www.zulkifaltin.com

natgho

Bad luck, the kernel headers for the target kernel version could                                       
                                   │ not be found and you did not specify other valid kernel headers                                       
                                   │ to use.       
şöyle bir sorunlar karşılaştım " sudo m-a a-i virtualbox-ose" komutunu yazarken.
çözümü nedir?
Hayır ben Windows Düşmanı Değilim,Bu Yüzden Linux Kullanmıyorum, Ben Sadece Benim Donanımımda At Koşturacaksa Bir Yazılım, her Adımını Bilme Sorumluluğunu Hisseden Bir Teknologtan Fazlası olmadığım İçin Linux Kullanıcısıyım.

heartsmagic

headers paketi kurulu mu?

sudo apt-get install linux-headers-`uname -r`
ile kurabilirsin.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.