Ubuntu janjanlıydı

Başlatan occipital, 02 Şubat 2010 - 19:04:40

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

occipital

cagatay@cagatay-laptop:~$ glxinfo | grep render
direct rendering: Yes
OpenGL renderer string: Software Rasterizer
cagatay@cagatay-laptop:~$

Eğer Olursa Sevinçten Havalara Uçacağım Tüm Foruma Benden Çay Ismarlıyacağım

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 02 Şubat 2010 - 22:45:58

dewrim2 abiciğim çıktısı hazır sıcak sıcak

sabian

Çayları hazırla çünkü olmuş :)) benimki demli olsun, tek şeker :))

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 02 Şubat 2010 - 22:52:30

Şimdi Ubuntu 9.10 kullandığını varsayıyorum (yani gnome)

ne olur ne olmaz diye bilgisayarı yeniden başlat, daha sonra masaüstüne sağ tıkla ve masaüstü arkaplanını değiştir de. Açılan pencerede en sağdaki seçeneğe tıkla ve oradanda en alttaki extra seçeneğini işaretle. Bu sayede ekran kartının driverini kullanmaya başlayabiliriz. Bu etapta pencereler sallanacak sadece ama efektleri kullandığımız anlamına geleceği için önemli bir adım olacaktır. daha sonra diğer sorunları halletmeye çalışırız.
"Özgür yazılım ile özel mülk yazılım arasındaki fark sosyal, etik ve siyasidir" Richard Stallman

Debian Sosyal Sözleşme
http://www.debian.org/social_contract.1.0.tr.html  saimbalkaya.blogspot.com guvercincurnatasi.wordpress.com

occipital

sabian

sistemi yeniden başlattın mı?
"Özgür yazılım ile özel mülk yazılım arasındaki fark sosyal, etik ve siyasidir" Richard Stallman

Debian Sosyal Sözleşme
http://www.debian.org/social_contract.1.0.tr.html  saimbalkaya.blogspot.com guvercincurnatasi.wordpress.com

occipital

Çayın

Yeniden Başlatıyım Hemen

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 02 Şubat 2010 - 23:11:10

Olmuyor Görüyormusun Olmuyor Biliyormusun
Peki Ubuntu Öle Olsun

sabian

Çay için sağol da boğazımda düğümlendi :)

Debian Sosyal Sözleşme

occipital

Bak Dewrim abi Lütfen yardım ett

sabian

Dostum öncelikle abi lafını bi kenara bırakalım :) driver kurulu gözüküyor. Be SIS kullanmadığım için nasıl bir düzenleme yapılır bilmiyorum. Yeniden masaüstü efektlerini etkinleştirmeyi denedin mi?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 02 Şubat 2010 - 23:38:46

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,13312.0.html bu ve bu http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,15288.15.htmllinkleri incelersen daha sağlıklı bir çözüme ulaşabilirsin.

Debian Sosyal Sözleşme

occipital

Kaç kere denedim şimdi yükseltme yapıyorum 9.10 olucak

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 02 Şubat 2010 - 23:43:30

Hiçbiri İşe Yaramadı .Off Hayallerim Suya Düştü :( Olsun. Yinede Teşekkürler :/

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 02 Şubat 2010 - 23:46:37

Yükseltemedim... Boşverelim benim ubuntumda compiz fusionsuz olsun jan jan olmasın

sabian

Yüklediğimiz driver 9.10 içindi zaten. Öncesi için destekliyor mu bilmiyorum. Yükseltmeden sonra düzelebilir gibi geliyor bana.

Debian Sosyal Sözleşme

occipital

Yarın Yükseltirim Şimdi Uyumam Lazım Hadi İyi Geceler Dewrim ABİ xD

occipital

Merhaba geldim ...:) Sorunum devam ediyor sürümüm Ubuntu 9.04 Bilgisayarımın Markası Arçelik ANB 573 A SR

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 05 Şubat 2010 - 02:54:00

Sorunum çözülsün tüm foruma benden Çay :)

agritux

Şimdiii ekran kartının başarılı bir şekilde kurulmuş olduğunu varsayıyorum. (önceki mesajlara bakarak)
Uçbrimi aç; gnome-appearance-properties komutunu ver. Masaüstü ayarları gelecek. Görsel efektlerden ekstrayı seç. Efektler etkinleştirilemedi derse konsolda ne var ne yok buraya yapıştır.
Etkinleştirilirse sorun yok zaten.

occipital

cagatay@cagatay-laptop:~$ gnome-appearance-properties
Sisteminiz için birleşik uzantıyı ya da halen mevcuttaki birini destekleyen kullanılabilir grafik sürücüsü yok.
Checking for Xgl: not present.
xset q doesn't reveal the location of the log file. Using fallback /var/log/Xorg.0.log
No whitelisted driver found
aborting and using fallback: /usr/bin/metacity

Buyrun

agritux

tekrardan
glxinfo | grep render
alalım

occipital

cagatay@cagatay-laptop:~$ glxinfo | grep render
OpenGL renderer string: Software Rasterizer
5 TL :)

BayboraKaan

Dewrim2 demiş ama verdiği sürücü 9.10 için geçerli imiş. İlk önce sen sistemini yüksel ve ondan sonra bakalım sorununa.

occipital

Sürümümü yükseltemem .Mobil Modem sorun çıkartıyor

agritux

01:00.0 VGA compatible controller: Silicon Integrated Systems [SiS] 771/671 PCIE VGA Display Adapter (rev 10)

Ekran kartın için kullandığın ücretsiz sürücü compiz'i desteklemiyor.

Destekleyen sürücü ücretli.
Ya para verip satın alacaksın ya da
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,15363.msg187799.html#msg187799
(senin için kötü haber) biraz okuyacaksın.
İllegal yol üzerinden maalesef destek veremem. Forumda da yasak olduğunu düşünüyorum.

BayboraKaan

Alıntı yapılan: dewrim2 - 02 Şubat 2010 - 23:46:58
Yüklediğimiz driver 9.10 içindi zaten. Öncesi için destekliyor mu bilmiyorum. Yükseltmeden sonra düzelebilir gibi geliyor bana.

Benim bildiğim Sis kartları Linuxta sorunlu. Eğer ki bir yolunu bulup yükleye bildiysen o zaman yükseltmekte gerekli ;)

@agritux doğru anladıysam bu arkadaş kaçak mı kurmuş?

Alıntı yapılan: isKo - 14 Ocak 2010 - 01:51:40
Konuyu epey arastirdim Acer ve Linpus gelistiricileri ile gorustum hukuk sitelerinde konuyu actim. Bir urun alirken kutusunun uzerinde hangi sistemlere destek oldugu yaziyormus. O kutunun uzerinde olmayan bir sistem icin destek isteniyorsa hukuk onunde bunun parasinin odenmesi gerekiyormus. Yani hukukcu arkadaslar Linux surucusu icin para odemeniz gerekiyor firma sadece ozel yollarla sadece 1 tane dagitima izin veriyorsa bunu kullanamazsiniz diyorlar.

Acer Linpus Linux altindaki cikti

Alıntı Yap01:00.0 VGA compatible controller: Silicon Integrated Systems [SiS] 771/671 PCIE VGA Display Adapter (rev 10)

Alıntı Yapglxinfo | grep render
OpenGL renderer string: SiS 771/671 M3/GX

Torrent uzerinden ucretsiz olarak parali surumu bulunup denenebilir. Lisans anahtari istiyor ama onunda cozumu var.

Urban Terror ve Compiz sorunsuz calisiyor.

occipital

Tamam Yükseltmeye Başlattım Uykum Geldi Dewrim Abi Msnini Açarsan Sevinirim

agritux

Yükseltsende olacağını sanmıyorum. Ekran kartı sürücünün linux desteği sınırlı. Verdiğim başlığı okursan anlarsın.

occipital

Şimdi bu bilgisayarı pencereden aşağı atmamam için ne sebeb var ki :(

agritux

Alıntı yapılan: DevilTUX - 05 Şubat 2010 - 03:09:37

@agritux doğru anladıysam bu arkadaş kaçak mı kurmuş?

Sanırım kurmamış başka yerden alıntı yapmış. Çünkü bir sonraki mesajında boşuna uğraşmayalım demiş.

Alıntı yapılan: occipital - 05 Şubat 2010 - 03:15:07
Şimdi bu bilgisayarı pencereden aşağı atmamam için ne sebeb var ki :(

Ekran kartını değiştir daha basit ve daha az masraflı.

occipital

Keşke babam bana izin verse :(

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 05 Şubat 2010 - 03:21:49

Şimdi tekrar Windows XP SP 2 ye Geçmek Zorundayım :(

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 05 Şubat 2010 - 03:22:23

Herkese Teşekkürler. Linux Dostlarım :(