Ubuntu 9.10 ve 9.04 Sorun

Başlatan asdfgh52, 01 Şubat 2010 - 21:55:56

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

asdfgh52

Öncelikle herkese merhaba.
Yeni bilgisayar aldım.Ubuntu 9.10 ve 9.04 yüklemeyi denedim ama ikisinde de sorunlar yaşadım.İlk önce Ubuntu 9.10 32bit ve 64bit yükledim.Sorunsuz yüklendi ama ekran akrtı driverini yükleyince görüntü bozuldu.Yüklemeyince de malum görüntü çok kötü ve bazı özellikler kullanılamıyor.Sorun şu:Ekranın bazı yerlerinde dikey şeritler halinde bozukluklar oldu.Şuan tam olarak açıklayamıyorum.Kısacası birkaç kere 64bit ve 32bit sürümünü denememe rağmen hep apaynı sorunla karşılaştım.
Sonra 9.04 yüklemeye karar verdim ama onu hiç yükleyemedim."ubuntu-9.04-desktop-amd64" dosyasını indirdim ve md5 kontrolü yaptım.Hatta 2 kere indirdim.Md5 kontrolünde sorun çıkmadı.Sonra 3 kere farklı CD'lere 4x hızında yazdım bunu ama hepsinde de aynı hatayı aldım.Wubi ile yükleniyor, tam sonuna geldiğinde log dosyası bulunamadı gibi bir hata veriyor.Bu arada wubiyi açmayı bile zor başardım.Başta cd sürücüsünde wubi simgesi bile çıkmadı.Birkaç kere denedim ama hepsinde de hiçbir şey olmadı.Yani açıyorum, izin verilsinmi sorusuna evet diyorum ama hiçbir belirti yok.Neyse en sonunda açabildim ama onda da yukarıdaki hatayla karşılaştım.
Bu konuda yeniyim.Eğer sorunu tam olarak anlatamadıysam söylemem gereken şeyleri söylerseniz ayrıntılı yazmaya çalışırım.Ubuntu 9.10 64bit'i sorunsuz kullanmayı gerçekten çok istiyorum.
Yardımlarınızı bekliyorum.Şimdiden teşekkürler...

patalojik

Ben 64bit kullanıcı değilim ama arkadaşların sana yardımcı olabilmeleri için grafik kartının bilgilerini de yazarsan daha hızlı çözüm bulunabilir.
Son olarak forumda grafik kartı çözümleri bulunuyor incelemeni öneririm.

asdfgh52

Ekran kartım Ati HD5850.Forumda benimki gibi bir sorunla karşılaşan olmamış.
Bu arada bu konuyla alakası yok ama cevabı kısa olduğu için burdan sorayım.64bit Ubuntu 64bit Windows gibi sorun çıkartırmı?
Yani sizce 64bit yüklemelimiyim?
İşlemcim İntel i5 750.Ram 4gb.

Ozmo

sana tavsiye 32 bit işletim sistemi ramleri 3gb görür tavsiyem 64 bit kulan işlemcinde müsait ekran kartına gelince ati suçlamak gerek linux desteği yok denecek kadar az bir çok linux kullanıcısı atiden şikayetçi...

asdfgh52

Ati gerçekten çok gıcığıma gidiyor bu aralar.Donanımlarına birşey diyemeyiz ama sürücü olarak çok başarısızlar ve ciddiyetsizler.Linux desteği olmayan bir ekran kartı firması olabilirmi.
Teşekkürler yardımlarınız için.Şimdi 9.10 64bit kuruyorum.Ubuntudan bu foruma girip araştıracağım bu konuyu.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 02 Şubat 2010 - 20:25:10

Ubuntu 9.10 64bit yükledim.Atinin sitesinden 10.1 sürümünü indirdim vr kurdum.Eski sorun yok ama görüntü ayarlarında 1920x1080 yazmasına rağmen görüntü monitörün ortasında.Yani etrafında siyah boşluklar var.Bundan başka sorun yok görüntüde.
Birde indirdiğim bazı programlara ne kadar tıklasamda açılmıyor.Mesela Envy programını indirdim ama açılmıyor.Catalyst'de açılmıyor.Biraz sorunlu gibi geldi bana.

asdfgh52

Ozmo

gereksiz yere flood yapma sorun atiden kaynaklanıyor

asdfgh52

Gereksiz yere yapmıyorum.2 gün bekledim cevap gelsin diye gelmedi.Bende diğer forumlarda olduğu gibi konu üste çıksın diye up yazdım.
Burda kötü birşey demiyorum ki.Ubuntu kullanmak istiyorum ama sürekli sorunlarla karşılaşıyorum.Sizden yardım istemiyim de kimden isteyim???

heartsmagic

Alıntı yapılan: asdfgh52 - 04 Şubat 2010 - 13:06:11
Gereksiz yere yapmıyorum.2 gün bekledim cevap gelsin diye gelmedi.Bende diğer forumlarda olduğu gibi konu üste çıksın diye up yazdım.
Burda kötü * bir şey demiyorum ki.Ubuntu kullanmak istiyorum ama sürekli sorunlarla karşılaşıyorum.Sizden yardım istemiyim de kimden isteyim???

@Ozmo, biraz daha sakin olalım lütfen. İki gün makul bir süre.

Catalyst'in neden açılmadığı forumda anlatılıyor. Örnek bir tanesi:
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,9804.0.html

Eğer Catalyst işe yaramazsa xorg.conf dosyana bir bakınırız. aticonfig gibi bir komut işlettin mi peki sürücü kurulumundan sonra? ATI bölümünde sabit bir başlığımız var, ona bakabildin mi? Bu başlığı taşıyacağım bölümdeki sabit başlıklarımızdan biridir. Konu kurulum için açılmış ancak grafik kartına doğru kaymış, bu nedenle taşıyorum.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

asdfgh52

Cevaplarınız için çok teşekkür ederim ama Ubuntu'yu sildim.Laptopumda nvidia ekran kartı olduğu için çok rahat ve zevkle kullanıyorum ama masaüstünde işkenceye döndü.Tekrar teşekkürler.İyi günler...