win7deki gibi bir panel isteği

Başlatan bsod1, 01 Şubat 2010 - 10:36:22

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

bsod1

arkadaşlar aynı programdan bazen 6-7 tane açabiliyorum ve bu durumda geçişler çok zor oluyor, win7deki gibi bir panel var mıdır linux için?

canosayan

Chmod bizim işimiz.

Hashimi

Alıntı yapılan: canosayan - 01 Şubat 2010 - 10:42:23
Win7'deki panali bilmem lazım önce.

talika nasıl? http://gnome-look.org/content/show.php/Talika+applet?content=118267

İndirdim kurdum, ama görünmedi bende. nasıl çalıştıracağız.

canosayan

panele sağ tıklayıp panele ekle diyeceksin. listeden talika'yı bulacaksın. ekleyeceksin.
Chmod bizim işimiz.

canosayan

Panelde talikayı görüyorsanız üzerine sağ tıklayıp tercihler kısmana girin.
Chmod bizim işimiz.

Hashimi

Tamam teşekkür ederim. hallettim.

bsod1

docbarx kullanışlı değil denedim, talika'yı da birazdan deneyeyim bakalım

düzenleme: yok talika da kullanışlı değil

aradığım özellik üzerine geldiğinde örneğin 2 tane açıksa o ikisinin küçük bir önizlemesini göstermesi, üzerinde isminin yazması, bu sayede daha kolay seçim yapabilirim

superjax

bu söylediğiniz özellik mac den alınmış duruyor.bide ubuntu için mac uygulamalarına bakın isterseniz

bsod1

docky kullanıyorum aslında çok kullanışlı fakat bu bahsettiğim özellik için bırakabilirm docky'yi, çok önemli benim için

macos uygulamaları derken, nereden bulabilirim bunları?

bsod1

teşekkürler Baybora hocam, fakat tam olarak istediğimi vermiyor, grupladığında göstermiyor örneğin, ve Okular'da örneğin göstermiyor önizleme

düzenleme: çözdüm, eğer programı "minimize" konumuna getirdiysem önizleme göstermiyor, hepsi açık olmalı fakat bazıları arkaplanda olmalı örneğin, ayrıca gruplananlarda sadece bir tanesi gözüküyor

yine de güzel teşekkürler

bsod1

Win7nin o paneli O KADARRRRRRRRR kullanışlı ki win7ye yükleyesim geliyor ara ara, çok sıkıntı çekiyorum ubuntuda bu açıdan, aynı programdan 5-6 tane açmam gerekiyor çoğu zaman

bsod1

python ile uğraşıyorum ve IDE olarak default gelen IDLE kullanıyorum, kod tamamlama ve ipucu özelliklerinden dolayı(örneğin kullanabileceğim fonksiyon ve metodları listelemesi) alternatif bir IDE bulamadım. ve bu programda tab özelliği olmadığından her dosyada yeniden açılıyor(çok küçük bir program zaten).

bir de ara ara birden fazla pdf dosyaları açıyorum ve geçişleri çok zor oluyor.

groups and tabs özelliğinin benim aradığım şey olduğuna emin misin? o linkteki videoda pek işime yarar birşey göremedim

bsod1

linktekileri yaptım tek tıkla aktif ettim ama bir değişiklik göremiyorum, gruplama falan olmadı, nerde hata yaptım ki?

compiz.real'ı kapatıp açtım yine olmadı

düzenleme: tamam şimdi oldu, süpermiş kullanmaya çalışırım fakat aradığım şey olsa daha iyi olru yine de:)

bsod1

evet kullanışlı birşey fakat ben yine de panelde istiyorum bunu :(

otomatik gruplama var mı peki bunda? aynı programları otomatik gruplasa daha da kullanışlı olur gibi geliyor

ns

Alıntı yapılan: BayboraKaan - 01 Şubat 2010 - 12:40:28
Alıntı yapılan: bsod1 - 01 Şubat 2010 - 12:30:19
docky kullanıyorum aslında çok kullanışlı fakat bu bahsettiğim özellik için bırakabilirm docky'yi, çok önemli benim için

macos uygulamaları derken, nereden bulabilirim bunları?

Çözüm buldum sizin için;

Compiz ayarlarını açın pencere ön izlenim seçeneğini seçin. Panelde ki standar pencere listesinin başında ki 3 çizgi üst üsteyi sağ tık tercihler pencereleri her zaman gruplayı seçtiğinizde tam istediğiniz özelliğe sahip olacaksınız.
bunu nasıl yapacağız ben bulamadim da. biraz ayrıntılı tarif etseniz
Madem ki sen bensin, ben de senim, niceye şu senlik benlik...

Ozmo

Alıntı yapılan: bsod1 - 01 Şubat 2010 - 13:39:18
Win7nin o paneli O KADARRRRRRRRR kullanışlı ki win7ye yükleyesim geliyor ara ara, çok sıkıntı çekiyorum ubuntuda bu açıdan, aynı programdan 5-6 tane açmam gerekiyor çoğu zaman
gider o zaman winzort tunu kullanırsın
>:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:(

bsod1

Alıntı yapılan: Ozmo - 01 Şubat 2010 - 22:37:31
Alıntı yapılan: bsod1 - 01 Şubat 2010 - 13:39:18
gider o zaman winzort tunu kullanırsın
>:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:(
tamam

@BayboraKaan bockbarx ile güzel oluyor da, neticede o önizlemeden seçemiyoruz programları, win7deki gibi değil yani, ve docky'den fazgeçmek istemiyorum çünki touchpad kullanırken işimi yazarak görmek çok rahatlatıyor. araştıralım bakalım neler var..

olmazsa yöntemimi değiştireceğim, NetBeans IDE'yi keşfettim, aynı işi yapıyor çok güzel işimi bayaa kolaylaştırdı, win7 panele de ihtiyacım azaldı sayesinde, ihtiyacım olduğunda söylediğin compiz eklentisini kullanıyorum şimdilik..

adolffwangel

aslında ben buradan bakınca linuxun nasıl da herşeye cevap verdiğini görüyorum.. arkadaş win 7'deki gibi bir şey arıyor haklı olarak.. mesela bunu xp de yapamazsın.. xp'de böyle bi şey istemek biraz ayıp olur :)... fakat bunu yapan bi kaç yazılım olmasına rağmen sistemi kasıyor.. ama dediğin şey şuysa eğer.. yani küçülyülmüş pencerleri de görmek istiyorsan sana kde4 derim.. biraz kullandım bu özellik kendinden var.. compizle birlikte kullanırken compizin önzileme özelliğini kapatmıştım... şöyle çalışıyor kde4'te; pencere eğer açıksa önizleme resmi ve altında açıklayıcı tarifi.. eğer küçültülmüş ise sadece icon'u.. yani firefox açık ve indirdiysen.. firefox iconu ve bir de açıklayıcı tabiri.. denemek istiyorsan kde4 diye aratmalısın forumda.. denemekten zarar çıkmaz..
Format isteme benden, buz gibi soğurum senden.

umutubuntu

KDE 4 için bir panel uygulaması olan stasks depolarda mevcut, ayarları yapıldıktan sonra yanılmıyorsam Windows 7'deki işlevi görüyor.