nvidia geforce g105m ekran kartı sorunu

Başlatan hoze, 31 Ocak 2010 - 19:55:24

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

hoze

Merhaba,
nvidia geforce g105m ekran kartı sürücüsünü etkinleştirdiğimde ekran altıya bölünüyor,ubuntu 9.10 kullanıyorum .
Çozumu konusunda yardımcı olabilir misiniz.
Şimdiden teşekkürler

sabian

sudo nvidia-xconfig dedikten sonra sistem menüsünden nvidia x server setting'i başlatıp ayarlamaları yapmayı deneyin.
"Özgür yazılım ile özel mülk yazılım arasındaki fark sosyal, etik ve siyasidir" Richard Stallman

Debian Sosyal Sözleşme
http://www.debian.org/social_contract.1.0.tr.html  saimbalkaya.blogspot.com guvercincurnatasi.wordpress.com

hoze

Dediğiniz şekilde yaptım ve şöyle uyarılar aldım.

WARNING: No Layout specified, constructing implicit layout section using screen
        "Default Screen".

WARNING: Unable to find CorePointer in X configuration; attempting to add new
        CorePointer section.

WARNING: The CorePointer device was not specified explicitly in the layout;
        using the first mouse device.

WARNING: Unable to find CoreKeyboard in X configuration; attempting to add new
        CoreKeyboard section.

WARNING: The CoreKeyboard device was not specified explicitly in the layout;
        using the first keyboard device.

Backed up file '/etc/X11/xorg.conf' as '/etc/X11/xorg.conf.backup'
New X configuration file written to '/etc/X11/xorg.conf'

NOT: Çıktı ve belgeleri için lütfen kod etiketi kullanınız. Bakınız.

patalojik

Dvidia sitesinde 190.53 linux sürücüsü bulunuyor. Yüklemeni öneririm. G105M kartını desteklediği yazıyor.

sabian

nvidia geforce g105m ekran kartı sürücüsü derken neyi kastediyorsunuz, öncelikle bunu netleştirelim. Kurduğunuz driver numarası ne? (97), (185), (190) vs. bunlardan hangisini kuruyorsunuz. Hangi yolla kuruyorsunuz? hardwere drivers yoluyla mı yoksa synaptic yoluyla mı? Kendi otomatik tanıyıp indirmeniz için öneriyorsa karşısında (recommanded) yazan seçeneği kurunuz.
"Özgür yazılım ile özel mülk yazılım arasındaki fark sosyal, etik ve siyasidir" Richard Stallman

Debian Sosyal Sözleşme
http://www.debian.org/social_contract.1.0.tr.html  saimbalkaya.blogspot.com guvercincurnatasi.wordpress.com

hoze

190.53 linux sürücüsünü indirdim fakat Lütfen açmaya çalıştığınız dosyanın ikili dosya olmadığından emin olun.
Menüden başka bir karakter kodlaması seçtikten sonra yeniden deneyin diyor.Bu ne demek? bilmiyorum.                                 

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 02 Şubat 2010 - 08:58:54

Donanım sürücülerinden gidiyorum.Zaten bir tane öneriyor.sürüm 185.

sabian

ben de bilmiyorum ne demek olduğunu, bak hocam bu link te geçen şu ibareye dikkat et.

link şu ama burda bir açıklama yok.

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,8807.0.html

Alıntı Yapekranin ustundeki menulerden goruntuye girdim zorda olsa mouse biraz garip isliyordu cunku sonrasini klavye ile ugrastim ve tab tusuyla asagi inip cozunurlugu degitirdim ve ekran duzeldi 169 algiliyordu ekrani v.s simdi duzgun tesekkur ederim

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 02 Şubat 2010 - 20:16:16

Demek istediğim şey şu, sen hiç nvidia x server setting ayarlarıyla oynadın mı? Düzenlemeye çalıştın mı?

Debian Sosyal Sözleşme

By_Mihni

Sürücüyü donanım sürücülerinden etkinleştirdiniz mi ?

hoze

Önerilen sürücüyü(sürüm 185) donanım sürücülerinden etkinleştirdim.Daha sonra nvidia x server setting ayarlarına gittiğimde ise şöyle bir ibareyle karşılaştım.You do not appear to be using the NVIDIA X driver. Please edit your X configuration file (just run `nvidia-xconfig` as root), and restart the X server. .yani ayarlara ulaşamadım. xconfiguration dosyasının nerede olduğunu bulamadım.bu dosyayı yeniden yaratmaya çalıştm lakin başaramadım. Ayrıca nvidia-xconfig nasıl root edilir?.bilgisayarla bir ay önce ubuntu sayesinde tanışmış biri olarak acemiliğimi bağışlayın.zaten konu başlığı da çözüm konusunda yanıltıyor sanırım yardımcı olmak istiyenleri.Sorun ses kartı değil, sürücü sorunu.Belkide sürücün hatalarının düzeltilmesini beklemeliyim.teşekkürler.

zeitgeist

glxinfo | grep render
lspci | grep vga

Çıktıları nedir?
Özgürlüğü ne kadar anlarsan o kadar az sahip olursun. John Fowles

pixies

Merhaba, ben ACER Aspire 5738ZG modelini kullanıyorum ubuntu için   
Nvidia Geforce G105M driver yüklemesini linkteki gibi yapabilirsiniz.

sabian

sudo nvidia-xconfig dedikten sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın.

Debian Sosyal Sözleşme

heartsmagic

Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.