İlk açılış, çözünürlük sorunu

Başlatan emre.910, 30 Ocak 2010 - 12:43:57

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

emre.910

Öncelikle selam arkadaşlar. Ben uzun zamandır linux kullanmıyordum ve bir anda heveslenip ubuntu 9.10 sürümünü bilgisayarıma kurmaya çalıştım. Ancak Cd Boot edilirken ekrandan kapanma sesi gelip kararıp, ekran ışığının yeşil olarak yandığını gördüm. Ekran kartını söküp (NVidia 7300GT 512 MB) bilgisayarın onboard kartına taktım. böylece ekran görüntüsü geldi ve ubuntuyu kurabildim. :) Ubuntuyu kurdum ama ekran kartını takıp bilgisayarı açmaya çalıştığım zaman görüntü aynı şekilde en yüksek çözünürlüğe geliyor ve bilgisayarı açamıyorum. (Monitör den kapanma sesi geliyor ve yeşil ışık yanıyor ekran kap kara)  Ya uzun zamandır linux kullanmadığım için pek bilgim kalmamış, bu sorunu nasıl aratacağımı bulamadım. Bana tam olarak ne yapmam gerektiğini anlatabilecek birileri var mı? Şimdiden çok teşekkür ediyorum.

zeitgeist

Ubuntu'yu root shell ile açıp konsoldan envy kurulumu yaptıktan sonra, yine envy programı ile konsoldan nvida sürücülerini kurmayı deneyebilirsin.

Ya da yine root shell ile xorg dosyasına çözünürlük eklemeyi deneyebilirsin. Eğer xorg dosyası yoksa kendin oluşturmak durumunda kalabilirsin.
Özgürlüğü ne kadar anlarsan o kadar az sahip olursun. John Fowles

emre.910

ya ben dedıklerınızden pek bişi anlamadım :) Nasıl yanı ne yapıcam nasıl yapıcam bi döküman varmı anlatımı olan yada anlatabilir misiniz?

zeitgeist

Alıntı yapılan: zeitgeist - 30 Ocak 2010 - 18:13:43
...root shell...envy...xorg

gibi kavramları forumda aratarak ne amaçla nasıl kullanacağını görebilirsin. Ayrıca ilk etapta "Acemiler için ilk durak" bölümüne göz gezdirmen faydalı olacaktır.
Özgürlüğü ne kadar anlarsan o kadar az sahip olursun. John Fowles

carcass

merhaba,
bende seninle aynı sorunu yaşıyorum,
daha demin "http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,15339.15.html" linkintekileri yapmaya çalıştım ama olmadı, eskisinden iyi ama "yenileme hızı 'auto' idi, onu '60' yaptım" düzeldi. ama şimdi de "uç birim" çalışmıyor herhalde. bembeyaz oluyor hiç yazı yazdığımı anlayamıyorum. lütfen yardım edin bana da.
teşekkürler...

emre.910

Teşekkür ederim yorumlarınız ve yardım çabalarınız için. Dediğiniz kavramlara bakacağım, henüz bakmadım ama sormak istediğim birşey var. Ben kendim bir Ubuntu Kurulum CD`si oluşturabilir miyim? Onun için neleri araştırmamda yarar vardır. Yani demek istediğim CD içerisinde kurulum ekranının çözünürlük ayarlarını yapabileceğim bir şey var mı? çünkü ekran kartı takılı iken Ubuntu'nun hiç bir ekranı gözükmüyor sadece kapkara ekran...

carcass

Alıntı yapılan: emre.910 - 04 Şubat 2010 - 10:14:20
Teşekkür ederim yorumlarınız ve yardım çabalarınız için. Dediğiniz kavramlara bakacağım, henüz bakmadım ama sormak istediğim * bir şey var. Ben kendim bir Ubuntu Kurulum CD`si oluşturabilir miyim? Onun için neleri araştırmamda yarar vardır. Yani demek istediğim CD içerisinde kurulum ekranının çözünürlük ayarlarını yapabileceğim bir şey var mı? çünkü ekran kartı takılı iken Ubuntu'nun hiç bir ekranı gözükmüyor sadece kapkara ekran...

Cd için: bence ya indirim veya cd sipariş veriniz(ücretsiz),
son olarak ekran kartınızın en son sürücüsünü yükleyip deneyin.

heartsmagic

Alıntı yapılan: emre.910 - 04 Şubat 2010 - 10:14:20
Teşekkür ederim yorumlarınız ve yardım çabalarınız için. Dediğiniz kavramlara bakacağım, henüz bakmadım ama sormak istediğim * bir şey var. Ben kendim bir Ubuntu Kurulum CD`si oluşturabilir miyim? Onun için neleri araştırmamda yarar vardır. Yani demek istediğim CD içerisinde kurulum ekranının çözünürlük ayarlarını yapabileceğim bir şey var mı? çünkü ekran kartı takılı iken Ubuntu'nun hiç bir ekranı gözükmüyor sadece kapkara ekran...

Sanırım masaüstüne kadar gelemiyorsun, monitor tamamen kapanıyor yani. Eğer sorun buysa @zeitgeist'in dediği gibi en azından kurtarma kipinde sistemi açıp forumdaki Envy başlığından yararlanarak bir sürücü kurulumu dene. O da olmazsa xorg.conf dosyasına el atmaya çalışırız.

Kendi CD'ni yapman mümkün, ancak senin sorunun için pek fayda vermeyecektir bu.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

emre.910

Yardım çabalarınız için teşekkür ederim, ben sorunu çözmeye çalışıcam umarım envy işe yarar sağolun

emre.910

garafatma

GRUB ekranında "recovery" seçeneğinden "xfix" yapıp yeniden başlattığında gelmesi lazım masaüstünün. Ardından @deviltux'un verdiği bağlantıdan faydalanabilirsin.
Bira, Tanrı'nın bizi sevdiğinin ve eğlenmemizi istediğinin kanıtıdır.

>-- Askıdaki Çeviri --< Ubuntu Türkçe Çevirilerine Sizde Destek Olun
Elveda metal müziğin tanrısı... \m/ Ronnie James DIO: 1942 - 2010