Ubuntu Programları Hk.

Başlatan r4p-m4st3r, 29 Ocak 2010 - 20:55:03

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

r4p-m4st3r

Merhaba ben de Ubuntu ya yeni katılanlardanım. Benim bir kaçtane sorum olacak yardımcı olacağınızı düşünüyorum...

Ben şu anda Windows7 Ve Ubuntu kullanıyorum ve Windows7'de Ubuntu Programlarını kullanmak istiyorum bunun için önerebileceğiniz herhangi bir Emülatör Vs. varsa paylaşır mısınız?

Bir de Ubuntu'da bir türlü bulamadığım bir program var

Hareketli Alevli Yazı Yazma Programı varmış heralde Compiz Fusion İle yapılıyordur ama nasıl olduğunı bilmiyorum yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkür ederim.

Selametle..:)

Lütfen Türkçe kurallarına uyalım.

badhero

Sorularının cevabı bende değil ama Türkçe'nin imla kurallarını katletmişsin. Sadece özel isimlerin ve cümlelerin ilk harfleri büyük olur. Ayrıca gereksiz yere yazıları kalın yazmaya gerek yok. Daha nicesi..

Baybora_Kaan

sudo aptitude install fusion-icon simple-ccsm emerald

ile kurulumu yap.

2.
Alt+f2-> fusion-icon

ile programı çalıştır. Panelde sağ üst köşeye yerleşecektir. Ona sağ tıkla:

Settings Manager

Açılan pencereden istediğiniz ayarları yapabilirsiniz.

Birde lütfen gereksiz yere koyu renk kullanmayınız.

superjax

forumda compiz için acemiler kısmına bakın
win programları içinde en fazla desteği wine sağlıyor.onu deneyin

utdmr

Eğer Ubuntu programını Windows'ta kullanmak istiyorsanız, çoğu Linux programının bir Windows sürümü de vardır, aynı programı indirebilirsiniz. Windows sürümü yoksa bile cygwin ile Linux'u bir miktar emule edebilirsiniz.
Kişisel Blogum: Çoğunlukla Zararsız - cogunluklazararsiz.org
--
Any intelligent fool can make things bigger, more complex, and more violent. It takes a touch of genius -and a lot of courage- to move in the opposite direction.

QLon

Alıntı yapılan: utdemir - 29 Ocak 2010 - 21:06:43
Eğer Ubuntu programını Windows'ta kullanmak istiyorsanız, çoğu Linux programının bir Windows sürümü de vardır, aynı programı indirebilirsiniz. Windows sürümü yoksa bile cygwin ile Linux'u bir miktar emule edebilirsiniz.

misal k3b.windowsta kullanabilir miyiz(emulator gerekmeden)?

superjax

ooooooooooooooooooooooooooooo ben yanlış anlamışım
keşke nerede?inşallah vardır.
ben kız arkadaşımın win7 ye geçince havasız ortama geçmiş astronot gibi hissediyorum ve en beğendiğin programlardan biri k3b

utdmr

Alıntı yapılan: QLon - 29 Ocak 2010 - 21:21:44
misal k3b.windowsta kullanabilir miyiz(emulator gerekmeden)?
Alıntı yapılan: superjax - 29 Ocak 2010 - 21:24:24
ooooooooooooooooooooooooooooo ben yanlış anlamışım
keşke nerede?inşallah vardır.
ben kız arkadaşımın win7 ye geçince havasız ortama geçmiş astronot gibi hissediyorum ve en beğendiğin programlardan biri k3b
Üzgünüm, sitesinde böyle bir bilgi yok.
Kişisel Blogum: Çoğunlukla Zararsız - cogunluklazararsiz.org
--
Any intelligent fool can make things bigger, more complex, and more violent. It takes a touch of genius -and a lot of courage- to move in the opposite direction.

Contempt

K3b bir kde programıdır ve Kde nin sitesinden kde kurulum dosyasını indirerek windows üstünde hem kde hemde k3b kullanabilirsiniz.
Herşeye Rağmen...

superjax

duymuştum ama bi efsane gibi gelmişti

Contempt

Ben bizzat kurup denemiştim. Kdenin sitesinden installer paketi indiriyorsunuz ve onun sayesinde paketleri hem indirip heme kuruyor. Ardından plasma uygulamasını çalıştırıp birebir kde masaüstü geliyor karşınıza... 3 gün kullandıktan sonra silmiştim performans çok köü ama....

Dowloand ve bilgi için
Herşeye Rağmen...