Sabit ip ile sunucuma ulaşamıyorum

Başlatan sirac, 28 Ocak 2010 - 11:46:59

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

sirac

Selamlar,

Ubuntu   kurdum, apache, php mysql ve bind kurdum, mysql ve bind ayarlarını henüz tamamlamadım ama apache ve php çalışıyor, yerel ağdaki herhangi bir bilgisayardan localhost'a ulaşabiliyorum, ama adsl sabit ip'yi "http://adsl_ip" yazdığımda localhostum gelmiyor, modemden 80 portunun yönlendirmesini yerel ip için yaptım, ayrıca webmin kurdum webminede yerel ağdaki bilgisayarlardan erişim yapıp sunucuda değişiklik yapabiliyorum, ama  "https://adsl_ip:10000" yazınca malesef açılmıyor, modemde ayarlarda bir sorun yok, modemim Zyxel P-660HW-T1 v2, modem yönetim arayüz portunu da değiştirdim ona ulaşabiliyorum "http://adsl_ip:6000"  modem arayüzü buradan açılıyor, sadece 80 port ve 10000 portlar timeout oluyor,

sabit ip den erişip erişemediğimi  kontrol için www.anonymouse.org kullanıyorum orada timeout oluyor...

ubuntuyu ilk defa kurdum, ubuntuda genel ağ için bir ayar varmı benim bilmediğim, yasaklayan bir firewall de olabilir mi ?

Editlemek zorunda kaldım : vista kullanıyorum, ubuntu 9.10 desktop olarak vmware workstation üzerinde kurulu belki önemlidir.
saygılarımla

kaspi

/etc/apache2/sites-avaliable/default ayar dosyasında aşağıdaki şekilde xxx.xxx.xxx.xxx yerine localhost mu yazdın? Ya oraya ya da ServerAlias'a dış ip adresini yazmayı dene. Söylediğin ip adresine www hizmeti verilmediği için timeout'a düşüyor olabilirsin.

<VirtualHost *:80>
       ServerName xxx.xxx.xxx.xxx
       ServerAlias xxx.xxx.xxx.xxx
       DocumentRoot /var/www
       <Directory />
               Options FollowSymLinks
               AllowOverride None
       </Directory>
       <Directory /var/www/>
               Options Indexes FollowSymLinks MultiViews
               AllowOverride None
               Order allow,deny
               allow from all
       </Directory>

sirac

Alıntı yapılan: kaspi - 28 Ocak 2010 - 14:28:06
/etc/apache2/sites-avaliable/default ayar dosyasında aşağıdaki şekilde xxx.xxx.xxx.xxx yerine localhost mu yazdın? Ya oraya ya da ServerAlias'a dış ip adresini yazmayı dene. Söylediğin ip adresine www hizmeti verilmediği için timeout'a düşüyor olabilirsin.

<VirtualHost *:80>
       ServerName xxx.xxx.xxx.xxx
       ServerAlias xxx.xxx.xxx.xxx
       DocumentRoot /var/www
       <Directory />
               Options FollowSymLinks
               AllowOverride None
       </Directory>
       <Directory /var/www/>
               Options Indexes FollowSymLinks MultiViews
               AllowOverride None
               Order allow,deny
               allow from all
       </Directory>

ip adresimi yazdım ama yine açılmıyor ....

ulumanitu

Silinecek

sirac

Alıntı yapılan: ulumanitu - 29 Ocak 2010 - 16:39:04
Bilgisayarınıza bir sabit IP atamalısınız mesela 192.170.1.2 şeklinde sonra bu IP adresine router cihaz kullanıyorsanız yönlendirme yapmalısınız ve 80 numaralı porta erişim izni vermelisiniz.

ubuntu'da sabit ip var (192.168.1.98) modemden 80. portu bu ip'ye yönlenmiş durumda, modem güvenlik duvarı kapalı, ama  aynı işte bağlantı yok.. :)

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 30 Ocak 2010 - 14:46:23

Arkadaşlar, sorunumu çözdüm 3 gündür boşuna uğraşmışım, bendeki vistada kurulu olan ESET anitivirüs ve firewall'ü kapatmak aklıma geldi kapatınca, vmware üzerinde kurulu ubuntu localhost çalıştı,

Demekki ubuntunun yine hiç bir günahı yok, vistada kurulu olan bir antivirüs programı beni 3 gündür boşu boşuna uğraştırdı.  :D
yönetici arkadaşlar konuyu çözüldü olarak kapatabilirsiniz, teşekkür ederim...