Avermedia pci dijital kart problemi

Başlatan oguncak, 28 Ocak 2010 - 09:39:00

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

oguncak

Merhaba arkadaşlar,
Forumda Avermedia tv kartı sürücüleriyle ilgili üst üste başlık açtığım için özür dilerim, fakat sanırım konular birbirinden bağımsız göründüğü için bunu yapmak durumnda kaldım.

Uzun süredir Avermedia Dvb-s A706 dijital tv kartı için Ubuntu'da nasıl donanım tanıtımı yapabileceğimi araştırıyorum, deneyimli arkadaşlar da ellerinden gelen desteği veriyor. Araştırmalarımın sonuçlarını foruma aktarmak istedim.

Öncelikle, Avermedia kendi web sayfasında bazı tv kartlarıyla ilgili Linux desteği sağlamış. Örneğin http://www.avermedia.com/avertv/Product/ProductList.aspx?Action=search&Kind=Product&interface=ALL&signal=ALL&keyword=linux sayfasında bazı kartlarla ilgili Linux desteğinin olduğu açık. Bu kartlara sahip arkadaşlar mutlaka baksın.

Bunun dışında, hardware4linux web sayfasından, Philips Semiconductors başlığı altında birtakım Avermedia tv kartının (SAA7133/SAA7135 Video Broadcast Decoder gibi) tanındığını gördüm. Sayfa içerik olarak çok yoğun olduğu için kafam karıştı; fakat desteklenen 69 ürün buldum. İlgilenenler bakabilir: http://hardware4linux.info/manufacturer/601/27/

A706 kartı yeni bir kart olduğundan mıdır; hiçbir yerde Linux'la uyumlu mu değil mi, bir açıklama bulamadım. Philips Semiconductors ibaresi, içinde Avermedia kartlarının da yeraldığı genel bir marka veya türse, kendi adıma Ubuntu'nun Video controller çıktısında A706 kartını gördüğünü söyleyebilirim (lspci çıktısı). Fakat, bu kartın nasıl çalışır hale getirilebileceğini bilmiyorum. Forumda adı benzeyen kartların tanıtma yönergelerini izledim, işe yaramadı. Kaffeine veya Me-tv gibi programlar kartımı görmedi.

Metnim çok uzun olduğu için özür diliyorum. Umarım deneyimi olan arkadaşlar yardımcı olabilir. Teşekkürler.

zeitgeist

Kullandığın kartla ilgili başka bir başlıkta bir kaç önerim olmuştu sanırım ama hatırladığım kadarıyla o başlıkta kartının dijital olduğu söylenmiyordu. Aynı mesele hakkında başka başlıklar olunca karışıyor işler.
Özgürlüğü ne kadar anlarsan o kadar az sahip olursun. John Fowles

oguncak

evet sevgili zeitgeist, başlık açma konusundaki yanlış girişimlerim, konunun çözümü hususundaki aşırı hassasiyetimden kaynaklanıyor. Umarım bu başlıklar altındaki yazışmalar, benzer problemler yaşayan arkadaşlar için yapıcı olur.

kartım dijital. cumali arkadaş da bana oldukça yardımcı olmaya çalıştı, fakat kartın özelliğinden dolayı olacak, çok fazla ilerleyemedik.
kartı bir türlü tanıtamadım. Umarım ilerleyen dönemlerde bir çözüm bulabiliriz. teşekkürler.