Broadcom 4318 bağlanma sorunu

Başlatan coni, 24 Ocak 2010 - 20:42:25

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

coni

Merhaba arkadaşlar en çok korktuğum sorun başıma geldi bugün ubuntu 9.04 ten 9.10 a geçme kararı verdim önce sürüm yükseltme yaptım sorunsuz bir geçiş oldu ama wireless kartım sorun çıkardı. Normal olarak bağlantı kuruyor internette girdiğimde belli bir zaman sonra balantı kopuyor. Bu zaman aralığı 1 ile 8 dk arası birşey.Böyle sorun verdiği için ve çözemediğim için temiz bir kurulum gerçekleştirdim ama malesef aynı sorun devam ediyor 9.04 te çok güzel çalışan kart ı şu anda kullanamıyorum kablo ile bağlantı kuruyorum.Benim tahminim 9.10 cd si içinde bulunan bir driver kartın çalışmasını engelliyor çünkü eskiden kurulum yaparken wireless ışığı yanmazdı donanım sürücülerinden driverı yükledikten sonra ışık yanmaya başlardı ve sorunsuz bir şekilde kullanmaya başlıyordum. Bu sorunu nasıl halledebiliriz acaba gerekli olabileceğini düşündüğüm çıktıları veriyorum.

lspci -nn | grep 14e4
02:01.0 Ethernet controller [0200]: Broadcom Corporation NetXtreme BCM5788 Gigabit Ethernet [14e4:169c] (rev 03)
02:02.0 Network controller [0280]: Broadcom Corporation BCM4318 [AirForce One 54g] 802.11g Wireless LAN Controller [14e4:4318] (rev 02)

cuneyt@coni:~$ iwconfig
lo        no wireless extensions.

eth0      no wireless extensions.

wmaster0  no wireless extensions.

wlan0     IEEE 802.11bg  ESSID:"Coni" 
          Mode:Managed  Frequency:2.412 GHz  Access Point: 00:19:DB:01:C2:B9   
          Bit Rate=5.5 Mb/s   Tx-Power=20 dBm   
          Retry  long limit:7   RTS thr:off   Fragment thr:off
          Power Management:off
          Link Quality=49/70  Signal level=-61 dBm  Noise level=-72 dBm
          Rx invalid nwid:0  Rx invalid crypt:0  Rx invalid frag:0
          Tx excessive retries:0  Invalid misc:0   Missed beacon:0

kuleyni

coni

Driver ı zaten kurulu elle kurulumda bir değişiklik olucağını pek sanmıyorum. Ndiswrapper i daha önce pardus linux kullanmaya karar verdiğimde 2007 de denemiştim bir sonuç vermemişti.Pardusta da bu sorunu vermişti aynı sorun bunun yüzünden pardus kullanmayı bırakmıştım. Umarım halledicez bu sorunu olmadı en son çağre eski sürüme dönmek olucak artık