ipod parca yukleme

Başlatan buketbarazi, 04 Ocak 2010 - 18:54:51

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

buketbarazi

Mrbalar ipod'a parca yukleyemiyorum.İtunes cihazi gormuyor, sadece masausutunde ipod ikonunu goruyorum.Gtkpod da var ama hicbir ise yaramiyor.Nasil parca yukleyebilirm.Songbird de kurulu degil bende, nasil kurarim bilmiyorum.

badhero

iPod konusunda bir fikrim yok ama daha önce forumda tartışıldı diye hatırlıyorum. Songbird'ü Synaptic Paket Yöneticisi'nden kurabilirsin.

buketbarazi

Zaten hic destek vermiyorsunuz.Bir suru ipod araci var, hic ise yaramiyor.

superjax

Alıntı yapılan: buketbarazi - 04 Ocak 2010 - 19:04:47
1-böyle konuşmaya devam etmeniz size gönüllü olarak yardım eden insanları  etkileyecek ve sorununuz çözülemeyecektir.
2-burası bir destek formu fakat ücretli bir forum değil.
3-daha ubuntuya nasıl program kuracağınızı bilmeden forumu yargılıyorsunuz buna hakkınız yok

şöyle yaparak songbird kurabilirsiniz.komut satırına şunları yazın ve enter basın.

sudo install apt-get songbird

yukarıdaki komutu ezbere yazdım.bence sizde ezberlerseniz iyi olur.
acemiler için yazılmış konularıda bi gözden geçiriniz.

zeitgeist

@buketbarazi,

Neden hiç destek vermediğimizi söylüyorsun? Daha önce açtığın başlıkları hatırlıyorum ve bir çok çözülmüş konu var. Kaldı ki bir sorunun çözülememesi demek sana destek vermediğimiz anlamına gelmiyor.

Takdir edersin ki herkesin ilgi alanı ya da elinde bulunanlar aynı değil. Bir mesele hakkında fikir yürütebilmek için tanışıklığımızın olması gerekir. Eğer gitar kullanan ve sesi bilgisayar aracılığıyla alan birileri varsa zamanı ve isteği olduğu müddetçe sana yardım eder. iPod konusu için de aynı durum söz konusu.

iPod ile ilgili şu sayfada anlatılanlar işine yarayabilir.
Özgürlüğü ne kadar anlarsan o kadar az sahip olursun. John Fowles

sema

@superjax,

sudo apt-get install songbird
olmasın sakın ;)
susema

buketbarazi

yuklemeye calismistim daha once, ama olmadi, simdi o yuzden hata verdi

badhero

sudo apt-get install songbird

buketbarazi

sonra sudo apt-get install songbird yazdim, ama couldn't find yazdi

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 04 Ocak 2010 - 19:27:58

sema

Evet ben de denedim sizin için. Bende de olmadı. @zeitgeist'in mesajından şaşmayın bence..
susema

ironic

Songbird ipod desteğini sonlandırdı diye biliyorum. Eklentiye eğer birileri el atmamışsa, çalışmayabilir.

Songbird depoda bulunmuyor.

32 bit için : http://archive.getdeb.net/getdeb/ubuntu/pool/apps/s/songbird/songbird_1.4.3-1~getdeb1_i386.deb
64 bit için : http://archive.getdeb.net/getdeb/ubuntu/pool/apps/s/songbird/songbird_1.4.3-1~getdeb1_amd64.deb

superjax

evet depoda olmadığı için komut çalışmamıştır

sema

Espri yapabilir miyim, sadece gülme amaçlı :P
Depoda olsa da senin kod biraz zor çalışırdı @superjax, anladığım kadarıyla hâlâ çakmadın vaziyeti :D

Alıntı yapılan: superjax - 04 Ocak 2010 - 19:11:59
susema

superjax

Alıntı yapılan: semagkyz - 04 Ocak 2010 - 19:53:44

Espri yapabilir miyim, sadece gülme amaçlı :P
Depoda olsa da senin kod biraz zor çalışırdı @superjax, anladığım kadarıyla hâlâ çakmadın vaziyeti :D

Alıntı yapılan: superjax - 04 Ocak 2010 - 19:11:59
yav çaktık çakmaz mıyız...
sen çaktırma bişey yokmuş gibi davran... :)

sema

Hımm.. Pardon o zaman.. Aslında şunu demek istemiştim..

@superjax çok teşekkürler ben bu ikinci yoldan yüklemeyi ilk defa senden öğrendim.. Nasıl ödeyeceğim hakkını :D
susema

ırmak

Alıntı yapılan: buketbarazi - 04 Ocak 2010 - 19:04:47

Bir sürü Ipod aracından hangilerini kullanmıştınız acaba?
Ipod'um olmadığı için deneyemedim ama gtkpd Ipod Maneger programını denemiş miydiniz?
Bir de Hipo Ipod Management Tool gördüm depoda.
Bunlar sıkıntılıysa bir daha bakabiliriz elbette.
Bir de burası Ubuntu Destek Hattı değil bildiğim kadarıyla.

android

@buketbarazi

hangi ipodu kullanıyorsun?

buketbarazi

hipo da var, gtkpod da var, kullandiğim i pod shuffle 4 gb

xtrm07

hipo,  amarok2.3, songbird, gtkpod vs... hic birisi ipod touch ta ise yaramadi. ipod un version 3.0. Discover wifi isimli program kullanisli. (itunes store dan)

Ozmo

yazılım merkezinde 3 tane uygulama var :) ipod diye arayın çıkıyor

Feoran

Ben ipod classic için Floola kullanıyorum.
http://www.floola.com/
Program depoda mevcut değil sanırım ancak zaten sitesinden indirdiğiniz binary dosyayı direk çalıştırıyorsunuz. Önce ipod u bağlayın bilgisayarınıza sonra programı çalıştırın. ipodu tanıması gerekiyor.
Direk indirme adresini isterseniz buyrun:
http://download.schoonzie.com/Floola-linux.tar.gz
Programı çalıştırmadan önce libstdc++5 paketini kurmalısınız.
Ubuntuda bunu sudo apt-get install libstdc++5 komutu ile yapabilirsiniz.
Programı çalıştırmak için konsoldan floolanın olduğu dizinde:
chmod +x Floola
./Floola

komutlarını sırası ile girin.
Bundan sonra tekrar çalıştırmak istediğinizde sadece ./Floola komutu veya Floola'ya çift tıklamanız yeterli oalcaktır.

android

Alıntı yapılan: xtrm07 - 10 Mart 2010 - 11:53:04
hipo,  amarok2.3, songbird, gtkpod vs... hic birisi ipod touch ta ise yaramadi. ipod un version 3.0. Discover wifi isimli program kullanisli. (itunes store dan)

Ipod touchda bu programlar işe yaramaz. Çünkü iphone/ipod touch işletim sistemleri şifreli. Diğer ipodlardan farklı.
Bir rivayete göre 10.04 ipod touch destekleyecekmiş.
http://www.downloadsquad.com/2010/02/28/ubuntu-10-04-supports-iphone-and-ipod-touch-out-of-the-box/
Ama insanların yorumlarda da yazdığı gibi bu çabalar boşunadır. Apple bir güncelleme yayınlar tüm çözümler patlar. Kaldı ki, Itunes olmadan güncellemeyi nasıl yükleyeceksin?  :D
Ha bunları yazıyorum ama bana lütfen jailbreak teknolojisindeki gelişmeleri anlatmayın. Herkes jailbreak sevmez(ya da uğraşmayı sevmez).

Feoran

Az önce baktım. Floola da touch ve iphone ile çalışmıyormuş.

iRoNMaSTeR

iphone için ne kullanabiliriz acaba?
Bu arada Allah cezanı versin Apple windows için çıkardığın uygulamanın GNU/Linux için olanını neden çıkarmıyorsun aslında biz eski dostuz (Novell Reklamına atıfla :P )

android

Alıntı yapılan: iRoNMaSTeR - 12 Mart 2010 - 11:47:06
iphone için ne kullanabiliriz acaba?
Bu arada Allah cezanı versin Apple windows için çıkardığın uygulamanın GNU/Linux için olanını neden çıkarmıyorsun aslında biz eski dostuz (Novell Reklamına atıfla :P )

bence boşuna aramanıza gerek yok. itunes gibi bir program linuxda yok. yani iphone u takacam programı açacam. program aleti tanıyacak şarkı-video atacam, backup alacam, programları düzenleyecem, güncelleme yapacam, takvim yapılcaklar listesini senkronize edecem vs. Bunları itunes dışında hiçbir programla yapamazsınız. 
bence boşuna aramaya gerek yok.
ya çift işletim sistemi, yada sanal makinede itunes.