google earth

Başlatan buketbarazi, 03 Ocak 2010 - 18:05:11

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

buketbarazi

Google earth indirmeye calistim, wine ile calstirmak istedim.Bin uzantili bir dosya indi, ama wine'la calistiramadim,yardimci olur musunuz?Error verdi kurmaya calisirken

tab

olmaz ki.

.bin uzantılı dosya ubuntu için terminali acın:

sudo sh google earth neredeyse surukleyip terminale bırakın

sonra enter deyip sifreyi yazınca kurulum ekranı gelir karsınıza..

ironic

Google Earth' ün Linux sürümü mevcut. Forumda kurulumu birkaç defa anlatıldı.

okan_ubuntu

Doğru dosyayı indirmişsiniz.Kurulum burada anlatılıyor.
http://www.inndir.com/Google_Earth_%28Linux%29-34790p.html

hitokiri

make-googleearth-package
komutuylada googleearth'ü kurabilirisiniz.

buketbarazi

iki turlu de hata veriyor

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 04 Ocak 2010 - 19:03:26

hatali

hitokiri

Alıntı yapılan: gennosuke sama - 03 Ocak 2010 - 18:20:21
olmaz ki.

.bin uzantılı dosya ubuntu için terminali acın:

sudo sh google earth neredeyse surukleyip terminale bırakın

sonra enter deyip sifreyi yazınca kurulum ekranı gelir karsınıza..
bin arşivini indrimişsin sanırım benim  paylaştığım biraz fazla alternatif bir durum
bin arşivini indirdiysen arkadaşın bahsettiği gibi yapabilirsin sh /home/kullanıcı/googleeart bin gibi ama resimde de göründüğü üzere ikinci komutun hata verme nedeni  ilk komut tamamlanmadan o komutu girmek istemen (sudo apt-get install..)
diye o komutu :-$  yeni bi satırda dene
bir de sh den sonra bi şey yazmana gerek yok" google earth" diye gogle earth ü  silip tekrar denrsen komutu bu iş tamam ; )

buketbarazi

yine ayni sey oluyor, en basindan anlatir misniz?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 04 Ocak 2010 - 19:11:12

hepsinde can't open diyor

hitokiri

sudo sh "/home/buket/Desktop/GoogleEartBin(1)"  şeklinde denersiniz sorun çözülücektir..

buketbarazi

Masaustundeki dosya  bu sekilde gorunuyor:Yenisini  yollar misniz?
/home/buket/Desktop/GoogleEarthLinux (1) (copy).bin

hitokiri

Sadece örnek vermek amacıyla yazdım siz sudo sh yazın  daha sonra bin dosyasını msn den resim gönderir gibi   konsol ekranına bırakın  ekrana yazılcaktır o zaman  dosya yolu daha sonra enter a basıp istiyorsa şifre girmeniz yeterli olucaktır.

buketbarazi

:) harika cok sagol, sonunda oldu

hitokiri

zeitgeist

@buketbarazi,

Google-earth uygulamasını Synaptic aracılığıyla da kurabilirsin. Synaptic'i çalıştır ve arama bölümüne google-earth yaz çıkan seçeneği işaretleyip uygula demen kafi.
Özgürlüğü ne kadar anlarsan o kadar az sahip olursun. John Fowles

heartsmagic

Google Earth sanırım normal depoda yok. PPA eklenebilir bunun için http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,13042.0.html başlığından yararlanılabilir. PPA'yı da buraya geçeyim:

Alıntı Yap
#Google Programları
deb http://dl.google.com/linux/deb/ stable non-free
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

zeitgeist

Synaptic'te google-earth görünce "depoda varmış" dedim ama kurmadım. Bu google-earth uygulaması değil mi?

Özgürlüğü ne kadar anlarsan o kadar az sahip olursun. John Fowles

hitokiri

Alıntı yapılan: hitokiri - 03 Ocak 2010 - 21:08:04
make-googleearth-package
komutuylada googleearth'ü kurabilirisiniz.
valla vaktinde bende denemiş başaramamıştım synapticten verdiğim komutla bin arşivi indiriliyor ve deb paketi haline getiriliyor komuta bak be :D :D  ama neden synaptic te ki olmuyor bilen biri aydınlatırsa daha iyi olur  :D
düzenleme : evet o google earth ama hata verebilir.

hslinux

Medibuntu deposunda da Googleearth paketi var. Oradanda yükleyebilirsiniz.

okan_ubuntu

Alıntı yapılan: zeitgeist - 06 Ocak 2010 - 03:28:33
Synaptic'te google-earth görünce "depoda varmış" dedim ama kurmadım. Bu google-earth uygulaması değil mi?

Senin dediğinle yapayım demiştim ama ordan aynı programı ben de kurdum,olmadı.Sanırım o indirme,kurma yöneticisi gibi bir program olabilir.
Benim verdiğim link kesin çözüm(kendi reklamım :) )

heartsmagic

@zeitgeist, evet benim gözümden kaçmış. Kendisi değil ancak yapılandırma paketi var. O paket kullanılarak Ubuntu için bir kurulum dosyası oluşturuluyor olması lazım. Fakat hiç oradan denemediğim için sorun nedir bilemiyorum.

ekremdogan

google earth indirip kurmak için aşağıdaki  komutu terminal e yazdım ,3 dk yakın birşeyler indirdi
nereye indiğini bilmiyorum ama .bende secke den google earth aradım dunya şeklinde logosu çıktı.
arama sonucu onu tıklayıp açmaya çalışınca  tarayıcıda sekme wikipedia google earth sayfası açılıyor.
terminal e komut yazarak indirdiğimiz programlar nereye iniyor .yani indirilen programları nasıl bulup çalıştıracam

sudo apt-get install libc6-i386 libglib2.0-0:i386 libsm6:i386 \
libglu1-mesa:i386 libgl1-mesa-glx:i386 libxext6:i386 \
libxrender1:i386 libx11-6:i386 libfontconfig1:i386 lsb-core

aşağıdaki komutla gedit açtım  ama hatayı nasıl duzelteceğimi bilmiyrum tesekurler
sudo -H gedit /etc/apt/sources.list

heartsmagic

O komut yığını Google Earth kurmaz. Nereyi takip ediyorsun kurulum için? sources.list dosyasına bir şey ekledin mi?

ekremdogan

yok birşey eklemedim ,o kodları burdan (yani forumda) arkadaşlar paylaşmış bende terminal e uyguladım ama sekme olarak wiki açıyor teşerurler hearmastic..

heartsmagic

Ubuntu 14.04 veya 13.10 kullandığını, sistemin de 64bit olduğunu varsayıyorum:

sudo apt-get install libfontconfig1:i386 libx11-6:i386 libxrender1:i386 libxext6:i386 libgl1-mesa-glx:i386 libglu1-mesa:i386 libglib2.0-0:i386 libsm6:i386
wget http://dl.google.com/dl/earth/client/current/google-earth-stable_current_i386.deb
sudo dpkg -i google-earth-stable_current_i386.deb
sudo apt-get install -f

Bu şekilde tarif verilmiş, dener sonucu buraya geçersin. Eğer sistemin 64bit değilse, ilk komutla kurman gereken paketlere bile ihtiyacın olmaz.