[Arşiv]9.10 dan 10.04 e yükseltme nasıl

Başlatan sdelican, 31 Aralık 2009 - 11:12:16

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

sdelican

arkadaşlar foruma çok aradım ama bulamadım. 9.10 karmic imi Lucid Lynx e cd kalıbı olmadan nasıl yükseltirim,
yani terminal ile falan?
-Bana haysiyetli bir çay getir.
--Çay yok, sana bir haysiyet versem??

ubuntuki lilith

Alıntı Yaphttp://wiki.ubuntu-tr.net/index.php5/Ubuntu_9.10_Karmic_Koala
ve
Alıntı Yaphttp://www.ubuntu-tr.net/apt-nasil/ch-apt-get.tr.html
sanırım bunlar yardımcı olacaktır; ancak henüz alfa olan lucid lynxte sorunlar yaşamanız mümkün. Bu nedenle pek önerilen birşey değil bildiğim kadarıyla, betayı beklerseniz daha az sıkıntı yaşarsınız.

sdelican

verdiğiniz dökümanlara baktım, ama bir şey anlamadım.
sudo aptitude install ubuntu-desktop
denedim ama olmadı, zaten galiba yanlış komuttu...
ben arkadaşların çok hızlı açılıyor demesinden dolayı denemek istiyorum.
Bu işlemi yapabileceğim tek bir komut yok mu??vardır illaki :)

ubuntuki lilith

Bana bu işin sonu pek hayra alamet gözükmedi sdelican, şuanda çok deneyimliler sürüm yükseltiyorlar sıradan kullanıcı için yükseltme şu aşamada riskli tek tık bir çözüm bilmiyorum daha sonra görenler daha yeterli bir yanıt vereceklerdir.

sdelican

aa ne demek, bekleyebilirim :) 7 aylık değiliz ya:)

pc nin çökmesi gibi bir durum olsada farketmez zaten. güncelleme paketlerini yedekledim. usbden kurulan karmic im de var. bir de ben pardus dan transfer oldum. inşallah jübilemi ubuntuda bitirereğim

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : Prş 31 Ara 2009 15:03:02 GMT-2

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 31 Aralık 2009 - 15:12:38

Sabah açmıştım bu konuyu, baktım şimdiye kadar kimse bir sevap vermemiş. Yok mu bir babayiğit, sorunumu çözebilecek??

xwes

Uyarilara ragmen yukseltmek istiyorsaniz yapacaginiz basit, zaten linki de verilmiş:
1) sudo aptitude install ubuntu-desktop mevcut ubuntunda eksik bir şey varsa yuklesin diye
2) sudo aptitude update && sudo aptitude safe-upgrade son guncellemeleri yapsin diye. Şimdi * her şey tamam olduguna gore yukseltmeye hazirsin
3) update-manager -d yazarsan bir pencere açilacak. Açilan pencerede yukarida yeni surum oldugu uyarisi yazacak. Buradan sonrasi tiklaya tiklaya ilerlemek.

sdelican

Çok teşekkür ederim yardımlarınız için, ben meraklı bir kullanıcıyım. Bir günde pc me defalarca format atabilecek kadar manyağım;D

Şu an verdiğiniz komutları girdim. Sistemim zaten güncelmiş, çok fazla uzun sürmeyecek inşallah.

Kurulumdan sonra benden haber alamazsanız, üzülmeyin. Geri geleceğim... :D :D :D

xwes

Alıntı yapılan: sdelican - 31 Aralık 2009 - 15:36:17
Çok teşekkür ederim yardımlarınız için, ben meraklı bir kullanıcıyım. Bir günde pc me defalarca format atabilecek kadar manyağım;D

Şu an verdiğiniz komutları girdim. Sistemim zaten güncelmiş, çok fazla uzun sürmeyecek inşallah.

Kurulumdan sonra benden haber alamazsanız, üzülmeyin. Geri geleceğim... :D :D :D
Hadi bakalim, bekliyoruz. Iki saate geri donmezsen haber salallim mi 112'ye?

sdelican

Yok, direk mezarlıklar müdürlüğüne başvurun, yada tımarhaneye...;D

tab

ee sonuc nedir bak bende meraktan 10.04 yukseltiyorum :D

sdelican

henüz kurulum bitmedi, dosyaları çekti. Şu an kurulum yapıyor. yaklaşık 875 paket indirdi, ortalama 140 kb/sn ile 20-30 dk.

tab

vay canına :D

benimkide suan paketleri alıyor haydi hayırlısı

ironic

Lucid günlük kullanım için uygun değil. Eğer amacınız gelişimi takip edip, hata raporlamak değilse lütfen kararlı sürümü bekleyin. Şu anda ciddi bir nvidia sürücü sorunu mevcut. Yenilik olarak şu anda çok fazla bir farklılık yok.

Her şeye rağmen kurmak/yükseltmek  isteyenler ikinci sistem olarak veya mevcut sisteminin yedeğini alarak Lucid' e adım atsınlar.

tab

evet  bunun farkı ve bilincindeyim ben ati ne durumda acılıs vs denemek için kuruyorum muhtemelen soru cevaplarımı alıp 9.10 doneceğim!!

sdelican

İndirilen dosyaların kurulumu bayağı sancılı geçiyor. 20 dk da indirdi yarım saattir kuruyor...Genelde rölantide çalışan PC şimdi max devirde çalışıyor. Bir de Nvidia sorunu iyi olmadı benim için...ama bi bakalım bunun da tadına :)

sema

Alıntı yapılan: sdelican - 31 Aralık 2009 - 15:36:17

:D :D Ben de yükselttim.. Çok teşekkürler.
susema

sdelican

Arkadaşlar sitede bir sürü tavsiyee olmasına rağmen, bu akşam üstü 10.04 de yükseltme yaptım.
Ama sonuç hüsran oldu benim için. Bilgisayar açılmadı bile :( Neyse ki önemli birşeyim yoktu 9.10 üzerinde.
Sonuç olarak bahara kaldı aşkımız...

tab

Alıntı yapılan: sdelican - 31 Aralık 2009 - 18:58:40
Arkadaşlar sitede bir sürü tavsiyee olmasına rağmen, bu akşam üstü 10.04 de yükseltme yaptım.
Ama sonuç hüsran oldu benim için. Bilgisayar açılmadı bile :( Neyse ki önemli birşeyim yoktu 9.10 üzerinde.

gecmiş olsun hocam ne diyem :D

sdelican

saol, allahtan çalışan usb hazırdı. yeniden kurulum yaptım. (alışkınım ;D )

ırmak

Alıntı yapılan: sdelican - 31 Aralık 2009 - 18:58:40

Açılmaması çok tuhaf.
Yani uyarılar başka yöndeydi bildiğim kadarıyla.
Neden açılmadı ki?
Ne hata verdi?

sdelican

Alıntı YapAçılmaması çok tuhaf.
Yani uyarılar başka yöndeydi bildiğim kadarıyla.
Neden açılmadı ki?
Ne hata verdi?

hata olarak bilmiyorum da, açtıl pc yi ekran gidip gidip geldi.

eribol

Söylenilen yöntemle açıkçası yükseltme yapamadım bende kendi yöntemimle şu an yükseltmeye başladım. Nvidia kullandığım için sorun çıkabilir ama temiz bir ubuntu yüklemem için bahane olur.

Kooxpi

10.04 e yükseltmek için çok erken olduğunu söyleyebilirim. Stabil çalışan bir ubuntu üzerine yükseltmeyi denedim ve gnome masaüstü saçmaladı. Hatta kde kurulu olmadığı halde açtığım pencrelere kde masaüstünde açıyormuşum gibi davranıyordu. Kısacası gnome masaüstü yükseltmeden sonra bozuluyor ve bir çok programda çökmeler yaşanıyor. Son kullanıcıların kesinlikle beklemesi gerekiyor yükseltme için. Yine de yükseltmek isteyen varmıdır bilemem ama tavsiye etmediğimi söyleyebilirim. 

Uyarılara rağmen yine de denemek isteyen olursa da kolaylıklar dilerim. İşi biraz zor.

patalojik

Ben 9.10'dan 10.04 alpha 1 yükseltmesi yaptım. İlk sorunum Nvidia problemiydi. İlk açılmadı ekran sonra düşük grafik ekranla açtım ama hala düzelmedi. Nvidia sitesinde 195.53 sürücünü kurmama rağmen sorunu hala devam ediyor. Şekil olarak hala değişiklik yok. Hergün güncelleme yapıyorum. İlk zamanlar sorun bildirilerim çok olmasına karşın son zamanlarda grafik kartım haricinde güzel çalışıyor.

plusnettr

9.10 sürümünü 10.4 sürümüne güncellemek için daha çok erken olduğunu düşünüyorum sonuç olarak 10.4 sürümünü kurduğumda kendi içinde bile güncelleme yaptığında GRUB'dan sonra bilgisayar açılmadı (_) işareti yanıp sönüyor biraz tarzanca anlatmak gerekirse :) Kendi güncellemesinden sonra taklayı atan Alfa 2 için son kullanıcı biraz sancılı olabilir onun için kararlı sürümü beklemekte fayda var ;)
LMDE - Ubuntu 11.04 - Fedora 14