kde yetki sorunu

Başlatan Ozmo, 31 Aralık 2009 - 02:48:19

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Ozmo

Ark kde anlatırken gnome sistem uygulamalarının şifre istemeden açtığını gördüm çözüm önerisi olan...

xwes

sorunuzu anlamadim malesef,
Alıntı YapArk kde anlatırken
ne demektir? ayrica
Alıntı Yapgnome sistem uygulamalarının
derken mesela hangi uygulamalardan bahsediyorsunuz? Bu arada sisteminiz kde mi gnome mu?

Ozmo

ne demektir? ayrica kendisi linuxda yeni masaüstü ortamını merak eti bende kendi pcme kurdum :)

sitemde gnome kde yüklü mesela gnome'de gparet açarken şifre istiyor kde'de direk açıyor =)

xwes

Alıntı yapılan: Ozmo - 31 Aralık 2009 - 13:12:38
ne demektir? ayrica kendisi linuxda yeni masaüstü ortamını merak eti bende kendi pcme kurdum :)

sitemde gnome kde yüklü mesela gnome'de gparet açarken şifre istiyor kde'de direk açıyor =)
KDE'de ark diye bir program var, ark'in "arkadaş" olmasindan daha olasi geldi bana. Neyse, bende gparted'i açarken şifre soruyor KDE. (temiz kurulumlu kubuntu kullaniyorum, ubuntu+kde degil)
Acaba gparted'i açmadan kisa sure once başka uygulama şifre istedi ve siz yazdiniz mi? Bir programda şifreyi yazinca bir kaç dakika (ya da saniye, tam emin degilim) boyunca şifre istemiyor. Sanirim hizini kesmemek içinn.

Ozmo

Alıntı yapılan: xwes - 31 Aralık 2009 - 13:39:36
Alıntı yapılan: Ozmo - 31 Aralık 2009 - 13:12:38

KDE'de ark diye bir program var, ark'in "arkadaş" olmasindan daha olasi geldi bana. Neyse, bende gparted'i açarken şifre soruyor KDE. (temiz kurulumlu kubuntu kullaniyorum, ubuntu+kde degil)
Acaba gparted'i açmadan kisa sure once başka uygulama şifre istedi ve siz yazdiniz mi? Bir programda şifreyi yazinca bir kaç dakika (ya da saniye, tam emin degilim) boyunca şifre istemiyor. Sanirim hizini kesmemek içinn.
hızımı kesmemesi içinmiş çözemedigim bir konu daha var menu butonlarına basınca bir ses cıkarıyor bunu nasıl düzelte bilirim :)

xwes

Nasil bir ses çikariyor? Normalde sistem sesleri Sistem Ayarlari'indan ayarlanir.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 31 Aralık 2009 - 14:38:48

Tamam anladim. Siz menu butonuna basinca bir pencere açiliyor sonuçta, dolayisiyla duydugunuz ses "yeni pencere açilam sesi". Pinnnn diye bir şey olmali degiştirmediyseniz. Dedigim gibi Sistem ayarlarina giriyoruz orada uyarilar gibi bir şey olmali (bende turkçe degil) oradan da yukarida KDe pencere yoneticine giriyorsun, buradan da yeni pencere açilma sesini kapatiyor ya da degiştiriyorsun.