Matrix 3D Desktop Kurulumu

Başlatan skylock, 30 Aralık 2009 - 20:40:35

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

skylock

bu matrix 3d desktop'ı nasıl yapabiliriz, paketi mi var yoksa kodlarlamı yapıyoruz  forumda arattım bulamadım

hitokiri

Başlığı yanlış yere açmışın http://gnome-look.org/content/show.php/MatrixUbuntu?content=97423 burdan ikon temalrını ve temayı indirebilirsin  ayrıca animated desktop özelliği içinde http://gnome-look.org/content/show.php/Animated+Desktop+%28With+XWINWRAP%29+Fixed?content=104598 bunu indirip adımları gerçekleştimen gerek bu konuda bi sorunun olursa compiz veya gnome  başlığı altında sorularına yanıt alabilirsin ... e kolay gelsin  ;)

skylock

teşekkürler şimdi uğraşıyorum.

skylock

ikon ve temalar için olan paketi burdan indirdim

http://gnome-look.org/content/show.php/MatrixUbuntu?content=97423

animated desktop için olan paketide burdan indirdim

http://gnome-look.org/content/show.php/Animated+Desktop+%28With+XWINWRAP%29+Fixed?content=104598

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ilk adım ikon ve temalar için olan

To have a Cube model theme:
-You must have the Cube3DModel plugin for compiz.
-Open a terminal and :
[ wget http://www.ubukey.fr/custom/cubeinstall.sh
chmod +x cubeinstall.sh
./cubeinstall.sh ]

burayı yapmaya çalıştım hata aldım indirmiş olduğum Matrix_Theme.tar.gz dosyasınımı göstermek gerekiyor ./cubeinstall.sh bunda sorun oldu

aldığım sonuç bu paketler masaüstünde bu arada.

Installation des paquets...
dpkg: error processing *.deb (--install):
pakete ulaşılamadı: No such file or directory
Errors were encountered while processing:
*.deb
Paket listeleri okunuyor... Bitti
Bağımlılık ağacı inşa ediliyor.       
Durum bilgisi okunuyor... Bitti       
0 yükseltildi, 0 yeni kuruldu, 0 kaldırılacak ve 0 yükseltilmeyecek.

Paquets installés... OK

ironic

hitokiri

cube.install sh dosyasının bağımlılık kurmaktan başka yaptığı bi konu yok yanlış anlamadıysam, en azından bildiğim kadarıyla ,takılma bu konuya(bende de hata verdi yani  :D:D :D

hitokiri

Bu arada çözdüm tabii sorunu hemen heheh cubeinstall sh dosyasını gedit ile aç
intrepid|jaunty|lenny|sid)
olan yeri şu şekilde değiştir
karmic|intrepid|jaunty|lenny|sid)

Alıntı yapılan: ironic - 30 Aralık 2009 - 22:07:00
3D model eklentisi yükleme için : http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,14326.0.html
denemedim kurdum denemedim ama burdaki şey biraz daha farklı yani cube 3 d model değil cubethmer gibi bişi  kuruyor libxml-parser-perl libfile-copy-recursive-perl libconfig-inifiles-perl libgnome2-gconf-perl libextutils-depends-perl libextutils-pkgconfig-perl
şu bağımlılıklara ihtiyaç duyan ne ki acep kurcalayım pc yi az  :D :D
Donatılar grafik in altında bi uygulama var bununla bir şey açacaz  cubemodel sanırım bakalım şimdi bi de temayı indirmek gerek ne olduğunu öğrenmek için  yaktın beni @skylock   :D :D
Baktım baktım bi şey anlamadım :S Ne işe yarıyor bu yahu bilen biri varsa bi ara cevap yazsın fransızca zaten ne üdüğü belirsiz şey : )

skylock

şimdi gedit ile aç demişsinde onun kodunu da yazsaydın :D ben ubuntu üzerinde profesyonel değilim, çaylak modundan kurtulamadım daha  bu cube.install dosyası nerde onuda bilmiyorum, iki tane dosya indirdim Matrix_Theme.tar.gz ve
104598-Animated Desktop.tar.gz bu iki dosya dışında burdan http://www.ubukey.fr/custom/cubeinstall.sh inenler var ama onlar nereye indi bilmiyorum bu matrix desktop olayını çözelim herkes faydalansın ubuntu insanları toplamak istiyorsa önce bu görsellikden başlaması gerek keşke gelen ubuntu 9.10 da bunlar seçilip aktifleştirilse neden o kadar paket vs hazır geliyor ama bu gibi asıl olması gereken özellikler hiçe sayılmış acaba bizlere başarma duygusunu yaşatmak içinmi böyle davranıyorlar :D

hitokiri

Yahu ben çözdüm de ne oldu şimdilik ne olduğunu anlamadım(@ironic in dediğini yap sanırım aynı işe yarıyor ama daha bi şey yapmayı becermiş değilm  :D ) sen indirdiğin arşivi aç masaüstüne  sağ tık masaüstü artalanını değiştirden temaya gel açtığın arşivden gtk klasörünü oraya taşı bırak bende  bu manyak fransız nasıl bi ikon teması yapmış onu çözeyim bu arada :D
pardon , gtk yı değil gtk dizini içindeki new matrix klasörünü taşı bırak

a   )

Masaüstü artalanı da .xml dosyasına yazılmış temada ,
/usr/share/backgrounds dizinine Matrix_Theme/Walldyn içindeki neo dizinini kopyala (nasıl kopyalıycan "sudo nautilus" komutuyla) sonra masaüstü artalanı >>> ekle den usr/share/backgroung dizinindeki neo yu açıcan orda tüm dosyaları göster dicen masaüstü artalanı olarak .xml dosyasını seçmen gerek,  e bu kadar uğraş sounda ne olucak resim belirli zaman aralıklarıyla kendini yeniliycek, değişicek

b   ) splash scren klasöründeki resimleride sistem>>>tercihler>>splash screen den değiştirebilirsin.

c   )  9.10 da gdm tema anlayışı değişti bu tema  karmic te uygulanır mı bilemiyorum.

d   ) bir de yazı tipi var orda onu boşver zaten türkçe karakterleri desteklemiyor : )

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 30 Aralık 2009 - 23:42:19

Pencere başlığı için;
sudo apt-get install emerald
komutuyla emeraldı kur.
emerald --replace
komutuyla aktif hale getir. Sistem>>>tercihler>>>emerald dan açtığın klasördeki .emerald uzantılı dosyayı import et  :D

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 31 Aralık 2009 - 00:18:52

Burdan da skydome (küp arkaplan resmini) ' u indirebilirsin. Başarma duygusu içinse , herhalde öyledir  :D

skylock

şimdi ancak dünya dönüyor arkadada transparan ı kıstım ama bu seferde masaüstündeki simgeler kayboluyor yarım kısınca sönük kalıyor onun çaresi ne bu birincisiydi ikincisi şimdi iki tane dosya var bunları açıp 3d model klasörünemi atıcam emerald kurulu sistem tercihlerden emerald theme manager var orda nasıl kullanıldını çözemedim mesela oksijen teması var onu aktif edemedim nasıl aktifleştiriyoruz malum yeni olunca ordan oraya zıplamak biraz kafa karıştırıyor :D şuan için dünya dönüyor heralde matrix için gereken temel altyapı hazır halde şimdi madde madde ne yapıcam

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : Prş 31 Ara 2009 00:34:13 GMT-2

şuan bunu çözmeye çalışıyorum kopyalama yapamadım haliyle bu kodu nasıl kullanıcam 
"sudo nautilus"

/usr/share/backgrounds dizinine Matrix_Theme/Walldyn içindeki neo dizinini kopyala (nasıl kopyalıycan "sudo nautilus" komutuyla)

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 31 Aralık 2009 - 00:36:12

kopyaladım :D sadece uçbirime yazmak yetiyomuş :D

hitokiri

emerald için yazdım mesaj tekrarı yüzünden görememiş olabilirsin valla ikon temasını şu an için bende çözebilmiş değilim olmadı uygun bi ikon teması buluruz  :D Nerde kaldın ??

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 31 Aralık 2009 - 00:40:26

Ama kök dizin ya sudo nautilus la açılan pencere haricinde  o dizine kopyalıyamazsın diye demiştim ama biraz eksik demişim  :D :D :D

skylock

şuan xml dosyasını gösterdim masaüstü matrix e büründü fakat daha değişim görmedim emerald a import ettim fakat nasıl aktif olucak pencereler değişmedi

hitokiri

Valla o sabah öğle akşam değişiyor şimdi bi değişiklik fark etmemen normal   :D :D alt+F2 ye bas şu komutu yaz emerald --replace çalıştır de  ;)

skylock

tamamdır buda oldu yanlız başlık değişti diğer firefox un içi mesela hala normal bu thema içine sürükle demiştin onu yaptım ama orda tema gözükmedi nedendir acaba

gtk yı değil gtk dizini içindeki new matrix klasörünü taşı bırak demiştin bundan bahsediyorum masaüstünde sağ tuş yaptım masaüstü artalanını değiştir dedim sonra açılan tema kısmına sürükleyip bıraktım başarılı şekilde oldu gibi bi mesaj verdi ama tema nerde onu çözemedim tekrar yapıyorum şimdi aynı işlemi...

hitokiri

firefox u yeniden başlat temadaki değişikler o zaman işler firefox a  :)

skylock

şuan aldığım hata dizin dizin üzerine taşınamıyor diyor neden acaba?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 31 Aralık 2009 - 00:56:57

bu arada oturumu kapattım açtım başlık eski haline döndü bunu nasıl çözücez tekrar
emerald --replace komudunu verdim düzeldi ama hep açıp kapatınca bu komutumu giricem

hitokiri

Tema da mı zaten kurduysan daha önce böyle bi hata verir  kullandığın temayı özelleştire tıkla bak orda temalardan  kurmak istediğin şey var mı varsa onu seç yoksa eğer home/kullanıcı/.icons dan çakışan neyse uçur gitsin  :)
sudo apt-get install compiz-fusion-icon
kur sistem araçlarında olucak kurulunca çalıştır deyince bildiri alanında görünücek kendileri sağ tıkla  window decorator kısmından gtk yerine emeraldı seç  :)

skylock

tamam özelleştire baktım ordan seçtim oldu

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 31 Aralık 2009 - 01:01:27

oturum kapatıp açtım bu sefer sorun çıkmadı şimdi masaüstünde hareketli akan yazıları yapmaya geldi sıra

hitokiri

ta ilk mesajdaki animated desktopu indir kur  ;)

skylock

animated desktop ın içinde english italiano  xinwrap klasörleri var kurulcak derken bunları komutlamı kurucaz

hitokiri

http://gnome-look.org/content/show.php/Animated+Desktop+%28With+XWINWRAP%29+Fixed?content=104598  valla bu yeni sürümü orda yazılanları uygulamak gerek bende eski olan var linkte diyorki kısaca mplayer kurulu olmalı
getdeb ten şu paket kurulu olmalı şu bağımlılıklar sağlanmalı vesaire vesaire.. :P   En olmadı burdakiyle uğraşırız ya da bilen biri varsa anlatsın sevabına :D

skylock

sudo apt-get install compiz-fusion-icon komutunu uyguladım

E: compiz-fusion-icon paketi bulunamadı

bu arada emerald ı ilk aktifleştirdiğimde pencerelerde + işareti vardı ve animasyonlu şekilde simge durumu oluyordu şimdi normal şekilde gene bi yerde bi sorun var anlamadım

hitokiri

Kusura bakma compizi fazla kaçmış : ))sudo apt-get install fusion-icon böyle dene
Belki emerald öntanımlı temasına dönmüştür emerald manager i aç ordan sadece import ettiğin dosyaya tıklaman yeterli : )

skylock

sudo apt-get install fusion-icon yaptım bu çıktı
fusion-icon zaten en yeni sürümde.
0 yükseltildi, 0 yeni kuruldu, 0 kaldırılacak ve 0 yükseltilmeyecek.

tabi bide şu dediğin window decorator kısmından gtk yerine emeraldı seç  bunu anlamadım yani nerden girip seçiyoruz sistem tercihlerden mi compiz manager damı?:D