apache2 virtual host ayarı ile ilgili bir soru

Başlatan martinamca, 28 Aralık 2009 - 12:46:53

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

martinamca

Şuradaki nasıl belgesi apache'de virtual host'u nasıl DOCUMENT_ROOT haline getireceğimize dair ayarlar var. Benim sorun anlatılan son ayarlar kısmı ile ilgili.

Bu sayfadaki son ayarı yapan komut, yani: sudo a2dissite default && sudo a2ensite mysite yani a2dissite ve a2ensite tam olarak apache'nin hangi dosyasındaki hangi ayarlarını değiştiriyor?

raspacı

Varolan default ayarlamasını atıllaştırıyor ve oluşturduğun mysite isimli sanal hosta işlerlik kazandırıyor anladığım kadarıyla. 
nereye gidersen git kendini de götürürsün.

martinamca

Yanıt için teşekkürler, o kısmı belli gibiydi.  ;)
Her neyse yukarıdaki şeyleri yazdıktan sonra biraz araştırdım. Şu sayfada ilgili bilgi var ama sanıyorum bu komutlar sadece debian veya ubuntu türevi sistemlerde geçerli oluyor. Pardus'ta ne a2ensite ne de a2dissite komutlarını bulamadım. Apache'nin hangi dosyasındaki ayarını değiştirdiklerini ve ne yaptıklarını sormam ondan. Sanıyorum /etc/apache2/vhosts.d/00_default_vhost.conf içerisindeki ayarları değiştiriyorlar.

heartsmagic

Debian/Ubuntu'ya has olabilir. Neler yaptığını man sayfasından az çok öğrenebilirsin:
http://www.linuxcertif.com/man/8/a2dissite/
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

martinamca

Teşekkürler. Yaptığı şey şuymuş: a2ensite is a script that enables the specified site (which contains a <VirtualHost> block) within the apache2 configuration. It does this by creating symlinks within /etc/apache2/sites-enabled. Tam olarak ne yaptığını da öğrenmek için de biraz daha araştırmam gerekecek.

Konu açılmışken sorayım. Bir man komutunun belirli bir dağıtıma ait olup olmadığını man sayfasındaki şu bilgiden mi anlıyorsunuz? > Version: 8 June 2007 (debian - 07/07/09)

heartsmagic

Evet o bölümden bir çıkartım yapmıştım ben de.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

raspacı

Ben bu isimde bir dosya buldum ubuntuda. Bir perl betiği olduğunu görüyorum. Bunu pardusa uyarlamak zor bir şey olmasa gerek. Pardus geliştiricileri bu konuyu nasıl hallediyor acaba.
nereye gidersen git kendini de götürürsün.

martinamca

Alıntı yapılan: levi - 28 Aralık 2009 - 15:39:56
Pardus geliştiricileri bu konuyu nasıl hallediyor acaba.
Bilmem, belki el ile.