Ubuntu Üzerinde Apache2 Php5 Kurulumu?

Başlatan sema, 23 Aralık 2009 - 17:21:01

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

sema

Şimdi arkadaşlar Ubuntu üzerine MySql, Apache2 Php5 kurmaya çalışıyorum. Bunları yaparken takip ettiğim sıra şöyle;

Tabi ki root olarak yapıyorum bütün işleri. MySql'i kurduktan sonra Sırasıyla Apache2 için;

apt-get install apache2 apache2-doc apache2-mpm-prefork apache2-utils apache2-suexec libexpat1 ssl-cert

Php5 için
apt-get install libapache2-mod-php5 libapache2-mod-ruby
apt-get install libapache2-mod-python php5 php5-common php5-curl php5-dev php5-gd
apt-get install php5-idn php-pear php5-imagick php5-imap php5-mcrypt php5-memcache
apt-get install php5-mhash php5-ming php5-mysql php5-pspell php5-recode php5-snmp
apt-get install php5-sqlite php5-tidy php5-xmlrpc php5-xsl

Sonra gedit'teki düzenleme için; sudo gedit /etc/apache2/mods-available/dir.conf açıp aşağıdaki kodlarla tamamladım.

<IfModule mod_dir.c>
#DirectoryIndex index.html index.cgi index.pl index.php index.xhtml index.htm

DirectoryIndex index.html index.htm index.shtml index.cgi index.php index.php3 index.pl index.xhtml

</IfModule>

a2enmod ssl
a2enmod rewrite
a2enmod suexec
a2enmod include

şu komutları da sırasıyla girdim. apache2 restart falan da yaptıktan sonra localde
http://localhost veya http://127.0.0.1 girerek ( It Works! )'ün çalışmasını beklerken tabi ki çalışmadı ve bana şu çıktıyı verdi;

Warning: require_once(/var/www//wp-includes/classes.php) [function.require-once]: failed to open stream: Permission denied in /var/www/wp-load.php on line 46

Ben nerde hata yapıyorum?
susema

raspacı

Kurulum aşamasını kontrol etmedim ama yönetici hakları ile www dizini içinde index.html dosyası oluşturup içine "Deneme" yazıp kaydedip, tarayıcında localhost/index.html adresini girer misin?
nereye gidersen git kendini de götürürsün.

sema

@levi dediğini yaptım çok komik bi şey oldu. Giriş sayfam (google) açıldı :D Külliyen yanlış bi şeyler var galiba.
susema

raspacı

Burda gerçekten ilginç bir şey olmuş.
Bir kere yaptıklarını anlatırken wordpressten bahsetmiyorsun ama orada wordpress dosyaları var :)
Diğer başlıkta localhost/info.php çalıştığını söylemiştin halen çalışıyor mu?
www klasöründeki herşeyi wp veya başka bir isimdeki dizine taşıyıp www içine tek bir html uzantılı dosya koy ve içine bir şeyler yaz. ve tarayıcıda http://127.0.0.1/dosyaadı.html yaz ki  apache kurulumu tamam mı yoksa sorun wordpress mi anlayalım.

canosayan

www klasöründense kullanıcı dizininde bir yere taşısanız dosyalarıızı. hatta yeni bir site profili oluşturabilirsiniz. ama google'ın açılması cidden manasız duruyor.
Chmod bizim işimiz.

sema

:D Ben de anlamadım. Wordpress daha önceden oluşturup kendimce geri kaldırmıştım, diğerleri artıkları olmalı ama o artıklardan wordpress diye bi dosyayı root izni ile silmiştim. Tamam dediklerinizi yapacağım. Ha bu arada http://localhost/info gayet güzel çalışyor.
susema

raspacı

İnfo da php bilgilerini veriyor galiba. O halde apache, php kurulumun tamamdır. Sorun yine wordpress kurulumuna gidecek gibi :)

sema

@levi dediğin gibi ise o zaman hiç karışmayayım ben Wordpress'i yeniden kurayım belki düzelir. Teşekkür ederim.
susema

raspacı

Ama yine de www içindeki bir html sayfasını çalıştırarak emin olmamız gerekiyor. index.html içine bir şey yazarsan ve görünürse localhostta çalışıyordur. Ama çalışmıyorsa ve google açılıyorsa sorun vardır. :)

sema

:D Haklısın tamam dediklerinizi uygulayacağım. Sonra haber veririm.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 23 Aralık 2009 - 21:50:57

Sonunda başardım. Tamamen bozmayı tabi. localhost/info kısmı da artık çalışmıyor. Ama sadece localhost/ kısmı artık google sayfasını vermiyor çok şükür, sorunun neden kaynaklandığını anladım. Tamamen kaldırıp en baştan deneyeceğim. Fikir veren herkese çok teşekkürler.
susema