Uzak masa üstünde CapsLock çalışan Live CD

Başlatan Arshimet, 21 Aralık 2009 - 18:07:19

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Arshimet

Merhaba
Uzak masa üstünde CapsLock çalışan Live CD  önerebilirmisiniz. Ubuntu nun bütün versiyonlarında Terminal Server Client 0.5.0 var ben Terminal Server Client 2.0.1 buldum ama nasıl çalıştırılır bilmiyorum Acaba Live CD olarak içinde tsclient  muadili bir yazılım varmı şimdiden tşk ederim.

heartsmagic

Çalışan CD üzerinde tsclient'in 0.150 sürümü vardır muhtemelen. Zira bendeki kurulu sürüme bakınca şu bilgiyi görüyorum:

Alıntı Yapii  tsclient                                      0.150-2ubuntu2

Şimdi eğer sen 2.0.1 istiyorsan kaynak kodu indirip elle derlemen lazım. Elle derleme yöntemi forumdaki ilgili bölümde anlatılıyor. Bunu içeren bir çalışan CD istiyorsan yapacağın tek bir şey var. Ubuntu'yu bir diske kuracaksın. Tsclient'i 2.0.1'e güncelleyeceksin ve RemasterSys ile kendi ISO'nu yapıp CD'ye yazacaksın.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Arshimet

Alıntı yapılan: heartsmagic - 21 Aralık 2009 - 20:05:32
Çalışan CD üzerinde tsclient'in 0.150 sürümü vardır muhtemelen. Zira bendeki kurulu sürüme bakınca şu bilgiyi görüyorum:

Alıntı Yapii  tsclient                                      0.150-2ubuntu2

Şimdi eğer sen 2.0.1 istiyorsan kaynak kodu indirip elle derlemen lazım. Elle derleme yöntemi forumdaki ilgili bölümde anlatılıyor. Bunu içeren bir çalışan CD istiyorsan yapacağın tek bir şey var. Ubuntu'yu bir diske kuracaksın. Tsclient'i 2.0.1'e güncelleyeceksin ve RemasterSys ile kendi ISO'nu yapıp CD'ye yazacaksın.

Tsclient 2.0.1 indirdim de nasıl derleyip kuracam orasın bilmiyorum. Yani bunu bir diske kurup sonrasında gerekli ayarları yapmam gerekiyor. Araştırma yaptım RemasterSys ile ilgili bir sürü bilgiye ulaştımda ama nasıl kurulur o konu hakkında bilgiye vakıf değilm. Bana o süreçte yardımcı olursanız çok tşk ederim. Şimdiden.

heartsmagic

Programları elle derleme için:
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,179.0.html

Fakat bağımlılıkları senin sağlaman gerekiyor, bunu unutma. configure adımında sistemde olmayan paketler çıkabilir. Bunları varsa depolardan kurman lazım. Eğer depolarda yoksa yine elle derlemelisin. Fakat depolarda aynı isimle geçmeyebilir. Karşılaştığın sorunları buraya geçersen yardımcı olmaya çalışırız.

Remastersys için: http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,8528.0.html
Yazının ismi sistem yedeği almak ama neticede kendi ISO'nu yapıyorsun.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.