Grub menüsünü nasıl sadeleştiririm?

Başlatan artera, 21 Aralık 2009 - 12:37:04

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

artera

arkadaşlar ubuntuyu kurduktan sonra grub menüsünde ubuntu 2.14 , ubuntu 2.14 (recovery), memory test falan oluşuyor.ama bir de güncelleme yaptıktan sonra bu listeye ubuntu 2.16 ve ubuntu 2.16 (recovery) ekleniyor.bir de üstüne üstlük bilgisayarda xp kurulu.(bana kalsa xp yi çoktan havaya uçurmuştum ama babamın internette bazen bakacağı şeyler oluyor.malum ubuntu falan anlamaz kendisi.bilgisayarın sadece windows tan ibaret olduğunu sanıyor.)neyse yani grub menüsü çok kalabalık.ben bu menüyü sadece ubuntuya ve windows xp ye girebileceğim şekilde karşıma  2 seçenek gelecek biçimde düzenleyebilir miyim?

bytan

Eski kernellere ait paketleri synaptic'ten kaldırarak menüden silinmesini sağlayabilirsin. Ubucleaner betiğini de kullanabilirsin. En kötü dosyaları (grub.cfg veya menu.lst) elle düzenleyebilirsin.. Gibi çeşitli alternatiflerin mevcut. Her alternatif için örnek çözümler ve başlıklar forumda mevcut.
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST