conky üzerine?

Başlatan okan_ubuntu, 20 Aralık 2009 - 14:21:21

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

okan_ubuntu

Soruyu nereye koyacağamı bilemedim buraya koydum.Direk kopyala-yapıştır :P
Paylaşımın için teşekkür ederim Sessizce.Yalnız birkaç sorunum var:
Bana dock ve  kurulumu hakkında ufak bir bilgi verebilirmisin yani o verdiğin dosyaları ne yapacağım.Sadece bunu öğrenmek istiyorum gerisini hallettim sayılır.

Bir de tint2.rc dosyasından bahsetmişsin.O ne işe yarıyor ve nasıl kullanılıyor?

terminale conky komutu vererek çalıştıryordum oradan olmayacağını anladım alt+f2 ye basarak conky -o -d -u1 komutunu verince arkaplanda çalışıyor ancak bir süre sonra kapanmış oluyor.Yani orada olmuyor.Başka bir komutlamı çalıştıracağım?Açılışta açılmış olması için ne yapmam gerekiyor?

ve yazıtipinde sorunlar var sessizce.

4 tane sorunum var cevaplarsan sevinirim.İnternetten de araştırıyorum.

bir sorun daha var müzikle ilgili.Fotğraftaki sorun.Ben amarok kullanıyorum.Çaldığım müziği nasıl conky de görebilirim?

agritux

Sen gnome masaüstü kullanıyorsun. Dolayısı ile tint dosyası senin pek işine yaramıyor.

Yazıtipindeki sorunların sebebi omploader. Omploaderin tr desteği yokmuş. Bu yüzden conky.rc dosyasındaki türkçe karakterler sende öyle görünüyor. Conky.rc dosyanı açıp, ilgili yerleri kendin düzeltebilirsin. Bir dakikanı almaz.

Açılışta çalışması için başlangıç uygulamalarına conky komutunu eklemen yeterli.

Terminaldeki sürekli tekrarlanan çıktı, senin sistemde rhyhtmbox kurulu olmadığından kaynaklanıyor.

Amarok için aşağıdaki komutu rhythmbox ile ilgili komutla yer değiştirmen yeterli olacaktır. Yazı tipi ve boyutunu kendine göre ayarlayabilirsin. (conky.rc dosyanda)

${color e0e0e0}${exec dcop amarok player title} - ${exec dcop amarok player artist}  ${color adadad}${font Bitstream Vera Sans:size=8}${exec dcop amarok player album}

Sorun yaşarsan buraya yaz yardımcı olmaya çalışırız.

okan_ubuntu

Yazı tipini hallettim,açılışı hallettim fakat masaüstünde herhangibir tıklamada conky kayboluyor.Komutla tekrar açmam gerekiyor.Nasıl çözebilirim bu sorunu?

agritux

İşlemcin kaç çekirdek ?

Conky.rc dosyasından rhytmbox kısmını (MÜZİK) silip terminalden conky komutuyla çalıştır da neden öyle olduğunu görelim.

okan_ubuntu

çift :)

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 20 Aralık 2009 - 22:56:42

çift çift çift çift çift :P

agritux

Ekran görüntüsü alamamışız?

okan_ubuntu

Sadece kaç çekirdek yazısı görünüyordu dün.Şimdi gördüm 2.cümleyi.Yalnız bende .Conkyrc dosyası diye kayıtlı .Conky.rc yapınca klasik conky çalışıyor.

agritux

Baş harfi küçük olması gerekiyor sanırım ondan.

Diskleri kendine göre düzenlemelisin. Sende depo ortak windows gibi diskler yok.
Şu an tek  sorun ondan gibi görünüyor.
Çift çekirdek işini de halletmelisin :) Conky tek çekirdeğe göre.

okan_ubuntu

O disk işlerini yapabilirim herhalde.
Yeni sürümün desteklemesi gerekmiyor mu aslında günümz şartlarında çoğu bilgisayar çift değil mi ?
Tıklama sorununun çekirdekten mi kaynaklandığını söylüyorsun yoksa başka bir şeyden mi bahsediyorsun?

agritux

Şimdi şöyle bir durum var, conky.rc dosyasında ne yazıyorsa conky onu okur ve ekrana yansıtır. Sana verdiğim conky.rc dosyasını ben kendi bilgisayarıma uygun olarak yazdım (kaynaklardan kopya çekerek) Benim bilgisayarım tek çekirdek olduğu için de tek çekirdekli işlemciye göre yazdım...
Disk bölümlerini de kendi disk parçalarıma göre yazdım. Aslında çok çok basit ayarlar bunlar.
Disk bölümlerini düzenleme işini yapabilmen için kaynağa bile ihtiyacın yok. Açıp incelesen halledersin iki dakikaya.
İşlemci işini bu forumdaki conky dosyasını paylaştığımız başlığı inceleyerek yapabilirsin. Yapamazsan yine yardımcı olurum. Yok araştırmak istemiyorum söyle nasıl yapılıyor dersen yine direk söylerim.

okan_ubuntu

Yok yok.Anladım ben sağol.O çekirdek olayını arştırmam gerek.Senin conky dosyan bir aracı bağlı disklerin adreslerini doğru gireyim ki ekrana doğru yansısın.Çekirdekte sorun çıkarsa yazarım ben buraya.

agritux

Tamam :) güzel haberlerini bekliyorum :) Amarok işini ne yaptın?
Rhythmbox ile ilgili sildiğin yere verdiğim kodu yapıştıracaktın?

okan_ubuntu

Bunu sen istedin sessizce :) Ona uğraştım olmadı ben de sona saklamıştım :P

${color}${font HandelGotDLig:size=16}Music${font} ${hr 2}
${offset 45}${alignc 22}${font Buttons and Switches JL:size=30}A${font}
${font Bauhaus Md BT:size=10}${alignc}${exec rhythmbox-client --no-start --print-playing-format %aa}
${alignc}${exec rhythmbox-client --no-start --print-playing-format %tt}

senin verdiğin komut:
${color e0e0e0}${exec dcop amarok player title} - ${exec dcop amarok player artist}  ${color adadad}${font Bitstream Vera Sans:size=8}${exec dcop amarok player album}

Ben bu olayda yeni olduğum için color ları görünce ha bunlar aynı dedim öyle eşleştirme yaptım kafamdan ama senin verdiğinde color la başlayan komutun music başlığının görünmesini sağladını anlayınca kafam bayaa karıştı.Sen bana komutu kaçıncı satıra yerleştireceğimi söyle yeter.Sorumu gayet basitleştirdim sanırım :)

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 22 Aralık 2009 - 01:19:10

Diskleri düzelttim son durum:
okan@AsusX61S:~$ conky
Conky: forked to background, pid is 9656
okan@AsusX61S:~$
Conky: desktop window (1a000b9) is subwindow of root window (13c)
Conky: window type - desktop
Conky: drawing to created window (0x3200001)
Conky: drawing to double buffer

disklerin görünümü hala aynı bir yanlış var bu çekirdekten kaynaklanıyor olabilir belki de.Yarın uğraşayım ona.Düzelttiğim conky dosyası ise:
Alıntı Yap
background yes
use_xft yes
xftfont Bauhaus Md BT:size=10
xftalpha 1
update_interval 1.0
total_run_times 0
own_window yes
own_window_transparent yes
own_window_type desktop
own_window_hints undecorated,below,sticky,skip_taskbar,skip_pager
double_buffer yes
minimum_size 200 200
maximum_width 200
draw_shades no
draw_outline no
draw_borders no
draw_graph_borders yes
default_color A5A5A5
default_shade_color 313131
default_outline_color A5A5A5
alignment top_right
gap_x 0
gap_y 0
no_buffers yes
uppercase no
cpu_avg_samples 2
override_utf8_locale yes
default_color A5A5A5
color1 A5A5A5
color2 313131

uppercase no

# � Lua Load � #
    lua_load ~/scripts/clock_rings.lua
    lua_draw_hook_pre clock_rings

TEXT
${voffset 175}${color}${font HandelGotDLig:size=16}SiSTEM${font} ${hr 2}

${color A5A5A5}${font StyleBats:size=16}A${font}CPU :
${font webdings: size=15}${if_match ${cpu cpu0} >0}${color1}${else}${color2}${endif}=${if_match ${cpu cpu1} >10}${color1}${else}${color2}${endif}=${if_match ${cpu cpu1} >20}${color1}${else}${color2}${endif}=${if_match ${cpu cpu1} >30}${color1}${else}${color2}${endif}=${if_match ${cpu cpu1} >40}${color1}${else}${color2}${endif}=${if_match ${cpu cpu1} >50}${color1}${else}${color2}${endif}=${if_match ${cpu cpu1} >60}${color1}${else}${color2}${endif}=${if_match ${cpu cpu1} >70}${color1}${else}${color2}${endif}=${if_match ${cpu cpu1} >80}${color1}${else}${color2}${endif}=${if_match ${cpu cpu1} >90}${color1}${else}${color2}${endif}=${font}

${color A5A5A5}${font StyleBats:size=16}g${font}RAM :
${font webdings: size=15}${if_match ${memperc} >0}${color1}${else}${color2}${endif}=${if_match ${memperc} >10}${color1}${else}${color2}${endif}=${if_match ${memperc} >20}${color1}${else}${color2}${endif}=${if_match ${memperc} >30}${color1}${else}${color2}${endif}=${if_match ${memperc} >40}${color1}${else}${color2}${endif}=${if_match ${memperc} >50}${color1}${else}${color2}${endif}=${if_match ${memperc} >60}${color1}${else}${color2}${endif}=${if_match ${memperc} >70}${color1}${else}${color2}${endif}=${if_match ${memperc} >80}${color1}${else}${color2}${endif}=${if_match ${memperc} >90}${color1}${else}${color2}${endif}=${font}

${color}${font HandelGotDLig:size=16}DiSK${font} ${hr 2}

${font Pie charts for maps:size=14}7${font}${color A5A5A5}Sistem :
${font webdings: size=15}${if_match ${fs_used_perc /} >0}${color1}${else}${color2}${endif}=${if_match ${fs_used_perc /} >10}${color1}${else}${color2}${endif}=${if_match ${fs_used_perc /} >20}${color1}${else}${color2}${endif}=${if_match ${fs_used_perc /} >30}${color1}${else}${color2}${endif}=${if_match ${fs_used_perc /} >40}${color1}${else}${color2}${endif}=${if_match ${fs_used_perc /} >50}${color1}${else}${color2}${endif}=${if_match ${fs_used_perc /} >60}${color1}${else}${color2}${endif}=${if_match ${fs_used_perc /} >70}${color1}${else}${color2}${endif}=${if_match ${fs_used_perc /} >80}${color1}${else}${color2}${endif}=${if_match ${fs_used_perc /} >90}${color1}${else}${color2}${endif}=${font}

${color A5A5A5}${font Pie charts for maps:size=14}7${font}DEPO :
${font webdings: size=15}${if_match ${fs_used_perc /media/DEPO} >0}${color1}${else}${color2}${endif}=${if_match ${fs_used_perc /media/DEPO} >10}${color1}${else}${color2}${endif}=${if_match ${fs_used_perc /} >20}${color1}${else}${color2}${endif}=${if_match ${fs_used_perc /} >30}${color1}${else}${color2}${endif}=${if_match ${fs_used_perc /} >40}${color1}${else}${color2}${endif}=${if_match ${fs_used_perc /} >50}${color1}${else}${color2}${endif}=${if_match ${fs_used_perc /} >60}${color1}${else}${color2}${endif}=${if_match ${fs_used_perc /} >70}${color1}${else}${color2}${endif}=${if_match ${fs_used_perc /} >80}${color1}${else}${color2}${endif}=${if_match ${fs_used_perc /} >90}${color1}${else}${color2}${endif}=${font}

${color A5A5A5}${font Pie charts for maps:size=14}7${font}VistaOS :
${font webdings: size=15}${if_match ${fs_used_perc /media/VistaOS} >0}${color1}${else}${color2}${endif}=${if_match ${fs_used_perc /media/VistaOS} >10}${color1}${else}${color2}${endif}=${if_match ${fs_used_perc /} >20}${color1}${else}${color2}${endif}=${if_match ${fs_used_perc /} >30}${color1}${else}${color2}${endif}=${if_match ${fs_used_perc /} >40}${color1}${else}${color2}${endif}=${if_match ${fs_used_perc /} >50}${color1}${else}${color2}${endif}=${if_match ${fs_used_perc /} >60}${color1}${else}${color2}${endif}=${if_match ${fs_used_perc /} >70}${color1}${else}${color2}${endif}=${if_match ${fs_used_perc /} >80}${color1}${else}${color2}${endif}=${if_match ${fs_used_perc /} >90}${color1}${else}${color2}${endif}=${font}

${color}${font HandelGotDLig:size=16}iNTERNET${font} ${hr 2}

${voffset -6}${font PizzaDude Bullets:size=14}O${font}${color A5A5A5}Up : ${alignr}${upspeed eth0}/S
${voffset 4}${font PizzaDude Bullets:size=14}U${font}${color A5A5A5}Down : ${alignr}${downspeed eth0}/S

düzelttim mi artık orasını bilemiyorum.Müziği senin dediklerine göre yapacağım göremezsen şaşırma onun yedeği var.Teşekkürler...

agritux

İşlemciyi şöyle bir dene bakalım ne olacak;

${color A5A5A5}${font StyleBats:size=16}A${font}CPU1 :
${font webdings: size=15}${if_match ${cpu cpu0} >0}${color1}${else}${color2}${endif}=${if_match ${cpu cpu0} >10}${color1}${else}${color2}${endif}=${if_match ${cpu cpu0} >20}${color1}${else}${color2}${endif}=${if_match ${cpu cpu0} >30}${color1}${else}${color2}${endif}=${if_match ${cpu cpu0} >40}${color1}${else}${color2}${endif}=${if_match ${cpu cpu0} >50}${color1}${else}${color2}${endif}=${if_match ${cpu cpu0} >60}${color1}${else}${color2}${endif}=${if_match ${cpu cpu0} >70}${color1}${else}${color2}${endif}=${if_match ${cpu cpu0} >80}${color1}${else}${color2}${endif}=${if_match ${cpu cpu0} >90}${color1}${else}${color2}${endif}=${font}

${color A5A5A5}${font StyleBats:size=16}A${font}CPU2 :
${font webdings: size=15}${if_match ${cpu cpu1} >0}${color1}${else}${color2}${endif}=${if_match ${cpu cpu1} >10}${color1}${else}${color2}${endif}=${if_match ${cpu cpu1} >20}${color1}${else}${color2}${endif}=${if_match ${cpu cpu1} >30}${color1}${else}${color2}${endif}=${if_match ${cpu cpu1} >40}${color1}${else}${color2}${endif}=${if_match ${cpu cpu1} >50}${color1}${else}${color2}${endif}=${if_match ${cpu cpu1} >60}${color1}${else}${color2}${endif}=${if_match ${cpu cpu1} >70}${color1}${else}${color2}${endif}=${if_match ${cpu cpu1} >80}${color1}${else}${color2}${endif}=${if_match ${cpu cpu1} >90}${color1}${else}${color2}${endif}=${font}

Disklerin için fdisk çıktın gerekiyor.
İnternetin kablolu mu kablosuz mu?.

Amarok için şöyle bir şey olsa gerek;

${font Bauhaus Md BT:size=10}${alignc}${exec dcop amarok player title} - ${exec dcop amarok player artist}  ${color adadad}${font Bitstream Vera Sans:size=8}${exec dcop amarok player album}

Yani son olarak;

background yes
use_xft yes
xftfont Bauhaus Md BT:size=10
xftalpha 1
update_interval 1.0
total_run_times 0
own_window yes
own_window_transparent yes
own_window_type desktop
own_window_hints undecorated,below,sticky,skip_taskbar,skip_pager
double_buffer yes
minimum_size 200 200
maximum_width 200
draw_shades no
draw_outline no
draw_borders no
draw_graph_borders yes
default_color A5A5A5
default_shade_color 313131
default_outline_color A5A5A5
alignment top_right
gap_x 0
gap_y 0
no_buffers yes
uppercase no
cpu_avg_samples 2
override_utf8_locale yes
default_color A5A5A5
color1 A5A5A5
color2 313131

uppercase no

# � Lua Load � #
    lua_load ~/scripts/clock_rings.lua
    lua_draw_hook_pre clock_rings

TEXT
${voffset 175}${color}${font HandelGotDLig:size=16}SiSTEM${font} ${hr 2}

${color A5A5A5}${font StyleBats:size=16}A${font}CPU1 :
${font webdings: size=15}${if_match ${cpu cpu0} >0}${color1}${else}${color2}${endif}=${if_match ${cpu cpu0} >10}${color1}${else}${color2}${endif}=${if_match ${cpu cpu0} >20}${color1}${else}${color2}${endif}=${if_match ${cpu cpu0} >30}${color1}${else}${color2}${endif}=${if_match ${cpu cpu0} >40}${color1}${else}${color2}${endif}=${if_match ${cpu cpu0} >50}${color1}${else}${color2}${endif}=${if_match ${cpu cpu0} >60}${color1}${else}${color2}${endif}=${if_match ${cpu cpu0} >70}${color1}${else}${color2}${endif}=${if_match ${cpu cpu0} >80}${color1}${else}${color2}${endif}=${if_match ${cpu cpu0} >90}${color1}${else}${color2}${endif}=${font}

${color A5A5A5}${font StyleBats:size=16}A${font}CPU2 :
${font webdings: size=15}${if_match ${cpu cpu1} >0}${color1}${else}${color2}${endif}=${if_match ${cpu cpu1} >10}${color1}${else}${color2}${endif}=${if_match ${cpu cpu1} >20}${color1}${else}${color2}${endif}=${if_match ${cpu cpu1} >30}${color1}${else}${color2}${endif}=${if_match ${cpu cpu1} >40}${color1}${else}${color2}${endif}=${if_match ${cpu cpu1} >50}${color1}${else}${color2}${endif}=${if_match ${cpu cpu1} >60}${color1}${else}${color2}${endif}=${if_match ${cpu cpu1} >70}${color1}${else}${color2}${endif}=${if_match ${cpu cpu1} >80}${color1}${else}${color2}${endif}=${if_match ${cpu cpu1} >90}${color1}${else}${color2}${endif}=${font}

${color A5A5A5}${font StyleBats:size=16}g${font}RAM :
${font webdings: size=15}${if_match ${memperc} >0}${color1}${else}${color2}${endif}=${if_match ${memperc} >10}${color1}${else}${color2}${endif}=${if_match ${memperc} >20}${color1}${else}${color2}${endif}=${if_match ${memperc} >30}${color1}${else}${color2}${endif}=${if_match ${memperc} >40}${color1}${else}${color2}${endif}=${if_match ${memperc} >50}${color1}${else}${color2}${endif}=${if_match ${memperc} >60}${color1}${else}${color2}${endif}=${if_match ${memperc} >70}${color1}${else}${color2}${endif}=${if_match ${memperc} >80}${color1}${else}${color2}${endif}=${if_match ${memperc} >90}${color1}${else}${color2}${endif}=${font}

${color}${font HandelGotDLig:size=16}DiSK${font} ${hr 2}

${font webdings: size=15}${if_match ${fs_used_perc /} >0}${color1}${else}${color2}${endif}=${if_match ${fs_used_perc /} >10}${color1}${else}${color2}${endif}=${if_match ${fs_used_perc /} >20}${color1}${else}${color2}${endif}=${if_match ${fs_used_perc /} >30}${color1}${else}${color2}${endif}=${if_match ${fs_used_perc /} >40}${color1}${else}${color2}${endif}=${if_match ${fs_used_perc /} >50}${color1}${else}${color2}${endif}=${if_match ${fs_used_perc /} >60}${color1}${else}${color2}${endif}=${if_match ${fs_used_perc /} >70}${color1}${else}${color2}${endif}=${if_match ${fs_used_perc /} >80}${color1}${else}${color2}${endif}=${if_match ${fs_used_perc /} >90}${color1}${else}${color2}${endif}=${font}

${color}${font HandelGotDLig:size=16}iNTERNET${font} ${hr 2}

${voffset -6}${font PizzaDude Bullets:size=14}O${font}${color A5A5A5}Up : ${alignr}${upspeed eth0}/S
${voffset 4}${font PizzaDude Bullets:size=14}U${font}${color A5A5A5}Down : ${alignr}${downspeed eth0}/S

${font Bauhaus Md BT:size=10}${alignc}${exec dcop amarok player title} - ${exec dcop amarok player artist}  ${color adadad}${font Bitstream Vera Sans:size=8}${exec dcop amarok player album}

okan_ubuntu

okan@AsusX61S:~$ conky
Conky: forked to background, pid is 12879
Conky: desktop window (1e000b9) is subwindow of root window (13c)
Conky: window type - desktop
Conky: drawing to created window (0x3c00001)
Conky: drawing to double buffer
sh: dcop: not found

cpu2 gelince müzik kaydı aşağıya :P çözüm sorun doğuruyor :D

fotoğraf ekleyemedim boyut büyük.Önceden sorun olmuyordu boyut...xcf dosyasını da kabul etmedi

agritux

Amarok betiği ile ilgili bir sorun var. Onu sil, düzgün çalışacak mı bir bakalım.

okan_ubuntu

Sadece müzik bölümü gitti diskler aynı.

agritux

okan_ubuntu

Disk /dev/sda: 500.1 GB, 500107862016 bayt
255 heads, 63 sectors/track, 60801 cylinders
Units = silindir of 16065 * 512 = 8225280 bytes
Disk identifier: 0x97646c29

Aygıt Açılış    Başlangıç     Bitiş  BlokSayısı Kml Sistem
/dev/sda1               1        1459    11719386   83  Linux
/dev/sda2            1460        1530      570307+  82  Linux takas / Solaris
/dev/sda3   *        1531       28107   213472860    7  HPFS/NTFS
/dev/sda4           28108       60801   262614555    f  W95 Ext'd (LBA)
/dev/sda5           29382       57482   225714476+   7  HPFS/NTFS
/dev/sda6   *       28108       29321     9751392   83  Linux
/dev/sda7           29322       29381      481918+  82  Linux takas / Solaris
/dev/sda8           57483       60658    25511188+  83  Linux
/dev/sda9           60659       60801     1148616   82  Linux takas / Solaris

Disk bölümleme tablosu girdileri diskteki sırasında değil

agritux

Usta sen ne yaptın ne ettin? millet bir tane swap bulamıyor sende 3 tane var

Disklerle ilgili kısmı aşağıdaki gibi düzenle. (sendeki disk kısmını sil bunu yapıştır. Yapıştırırken biraz incele olayı kap)

${font Pie charts for maps:size=14}7${font}${color A5A5A5}Bir :
${font webdings: size=15}${if_match ${fs_used_perc /dev/sda3} >0}${color1}${else}${color2}${endif}=${if_match ${fs_used_perc /dev/sda3} >10}${color1}${else}${color2}${endif}=${if_match ${fs_used_perc /dev/sda3} >20}${color1}${else}${color2}${endif}=${if_match ${fs_used_perc /dev/sda3} >30}${color1}${else}${color2}${endif}=${if_match ${fs_used_perc /dev/sda3} >40}${color1}${else}${color2}${endif}=${if_match ${fs_used_perc /dev/sda3} >50}${color1}${else}${color2}${endif}=${if_match ${fs_used_perc /dev/sda3} >60}${color1}${else}${color2}${endif}=${if_match ${fs_used_perc /dev/sda3} >70}${color1}${else}${color2}${endif}=${if_match ${fs_used_perc /dev/sda3} >80}${color1}${else}${color2}${endif}=${if_match ${fs_used_perc /dev/sda3} >90}${color1}${else}${color2}${endif}=${font}

${font Pie charts for maps:size=14}7${font}${color A5A5A5}İki :
${font webdings: size=15}${if_match ${fs_used_perc /dev/sda5} >0}${color1}${else}${color2}${endif}=${if_match ${fs_used_perc /dev/sda5} >10}${color1}${else}${color2}${endif}=${if_match ${fs_used_perc /dev/sda5} >20}${color1}${else}${color2}${endif}=${if_match ${fs_used_perc /dev/sda5} >30}${color1}${else}${color2}${endif}=${if_match ${fs_used_perc /dev/sda5} >40}${color1}${else}${color2}${endif}=${if_match ${fs_used_perc /dev/sda5} >50}${color1}${else}${color2}${endif}=${if_match ${fs_used_perc /dev/sda5} >60}${color1}${else}${color2}${endif}=${if_match ${fs_used_perc /dev/sda5} >70}${color1}${else}${color2}${endif}=${if_match ${fs_used_perc /dev/sda5} >80}${color1}${else}${color2}${endif}=${if_match ${fs_used_perc /dev/sda5} >90}${color1}${else}${color2}${endif}=${font}

${font Pie charts for maps:size=14}7${font}${color A5A5A5}Üç :
${font webdings: size=15}${if_match ${fs_used_perc /dev/sda6} >0}${color1}${else}${color2}${endif}=${if_match ${fs_used_perc /dev/sda6} >10}${color1}${else}${color2}${endif}=${if_match ${fs_used_perc /dev/sda6} >20}${color1}${else}${color2}${endif}=${if_match ${fs_used_perc /dev/sda6} >30}${color1}${else}${color2}${endif}=${if_match ${fs_used_perc /dev/sda6} >40}${color1}${else}${color2}${endif}=${if_match ${fs_used_perc /dev/sda6} >50}${color1}${else}${color2}${endif}=${if_match ${fs_used_perc /dev/sda6} >60}${color1}${else}${color2}${endif}=${if_match ${fs_used_perc /dev/sda6} >70}${color1}${else}${color2}${endif}=${if_match ${fs_used_perc /dev/sda6} >80}${color1}${else}${color2}${endif}=${if_match ${fs_used_perc /dev/sda6} >90}${color1}${else}${color2}${endif}=${font}

${font Pie charts for maps:size=14}7${font}${color A5A5A5}Dört :
${font webdings: size=15}${if_match ${fs_used_perc /dev/sda8} >0}${color1}${else}${color2}${endif}=${if_match ${fs_used_perc /dev/sda8} >10}${color1}${else}${color2}${endif}=${if_match ${fs_used_perc /dev/sda8} >20}${color1}${else}${color2}${endif}=${if_match ${fs_used_perc /dev/sda8} >30}${color1}${else}${color2}${endif}=${if_match ${fs_used_perc /dev/sda8} >40}${color1}${else}${color2}${endif}=${if_match ${fs_used_perc /dev/sda8} >50}${color1}${else}${color2}${endif}=${if_match ${fs_used_perc /dev/sda8} >60}${color1}${else}${color2}${endif}=${if_match ${fs_used_perc /dev/sda8} >70}${color1}${else}${color2}${endif}=${if_match ${fs_used_perc /dev/sda8} >80}${color1}${else}${color2}${endif}=${if_match ${fs_used_perc /dev/sda8} >90}${color1}${else}${color2}${endif}=${font}

okan_ubuntu

:D tamam anlaşıldı.
O swap olayını anlayamadım ben.3 tane linux yüklü pc'de.Her yüklemede bir tane yaratıyor.Bana sorsa yaratmam.4 GB bellek var zaten onları kullanmıyor.Ben de uğraşmadım hiç kaldırayım diye...

ya da ben swapları kaldırayım.O olur mu fdisk in çıktısını foruma koymaya utanıyorum artık.Herkes birşey söylüyor.

heartsmagic

Tek bir takas alanı tüm dağıtımlara yeter. Fazla olan takas bölümlerini silebilirsin ancak her dağıtım için ortak kullanacağın takas alanını fstab dosyanda ayarlaman lazım.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

okan_ubuntu

Sessizce,verdiğin ayarları yaptım.Kurcaladım biraz clock_rings i saatin şekli şemali kaydı.Sonra düzelttim.Ama biraz küçülttüm saati,yazıları küçülttüm.Yalnız o saatle sistem satırı arasında bir boşluk var o boşluğu nasıl küçülteceğimi bulamadım.saati biraz aşağıya çekmenin ya da aşağıdaki satırları biraz yukarı çekmenin bir yolu var mı?O zaman herşeyi sığdırabilirim.Aslında senin ayarların göze en hoş gelen ayarlar da benim disk sayısı fazla olunca...

Yazdığın Kodda düzeltme yaptım birkaç tane,  /dev/sda olmayacak /media/DEPO olacak.Değiştirince diskler normal gösteriyor artık.Ama bu dediğim sadece ntfs için geçerli ext3 ve ext4 te aynı mı kalacak bilmiyorum.

Bir de kodda dev/sda8  yamışsın ben şu anda onu kullanıyorum zaten onun için onu dev/sda1 olarak değiştirdim ama işe yaramadı.Toplam 12gb,7 gb ı dolu gözüküyor ama conky de öyle gözükmüyor.(dev/sda1)
Yani ntsf lerde ve şu an kullandığım ubuntunun disk kullanımındaki gösterimde sorun yok.Sadece bir ext3 ve bir ext4 sorunu var

Ve masaüstüne tıkladığımda conky kayboluyor.Kapanmıyor.Sadece yok oluyor.Terminale top yazınca conky görünüyor yani orada.

agritux

Conky.rc dosyanda text satırından sonra sistem yazısına kadar olan boş alanı eksiltip saat ile arasındaki mesafeyi ayarlayabilirsin.

Disk mevzusuna gelince; gece uykulu uykulu yazmıştım. Kusura bakma lütfen :(
Onlar /media/diskadı şeklinde olacak. Yanlış yazmışım.

okan_ubuntu

Oraya birkaç soru daha yazmıştım.Görmedin galiba.Hepsini geçtim son soruma yardımcı olursan çok makbule geçer.Çünkü şu ana kadar yaptıklarımızn bir anlamı olmaz.
sorum da bu:
Ve masaüstüne tıkladığımda conky kayboluyor.Kapanmıyor.Sadece yok oluyor.Terminale top yazınca conky görünüyor yani orada.