firefox ile multimedia programları

Başlatan okan_ubuntu, 12 Aralık 2009 - 00:06:25

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

okan_ubuntu

Herkese selamlar,
Forumdan yararlanarak alsa yı derledim ve Ubuntu'ya ses geldi.Amaroktan xine kadar herşeyden ses çıkıyor.
Yine forumdan yararlanarak flash sorunlarımı çözdüm

Ancak internetten video izlenen sitelere girince (facebook,youtube vs.) herhangi bir multimedia aracından ses alamıyorum.Hatta bazıları yürütmüyor bile!(Bu durum olurken firefox açık daha sonrasında Amarok,Totem açınca sorun ortaya çıkıyor)Firfox'u kapatıp Amarok'u açınca
ses çıkıyor.

Bu neden kaynaklanıyor olabilir?

Bir şey daha farkettim herhangibir multimedia programını açınca internetteki videolardan ses çıkmıyor.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 12 Aralık 2009 - 00:31:14

Şundan kaynaklanıyor olabilir mi?Amarok 2 tane ses cihazı görüyor ve bazen birinde hata çıktı diğerine geçiliyor diyor.

localhost

Ses aygitlarini degistirerek deneyebilirsiniz. Pulseaudio ve HD SIS 667 bu kaynaklari degistirin.
Linux LPIC1 - MCSA

okan_ubuntu

Olmuyor localhost zaten dedğin gibi olsa o da bir sorun.Ben onu mu değiştireceğim sürekli 8)

heartsmagic

Sanki bu soru bir kere daha sorulmuştu ve ben not almıştım. Ancak forumun taşınması vs. arsında kaynadı gitti gibi. Aynı sorun bende de mevcut. Mesela Rhythmbox ile müzik dinlerken Flash videolardan ses çıkmıyor. flashplugin-nonfree-extrasound paketini deneyeyim dedim ama 64bit için yok ne yazık ki :) Ufaktan bir araştıralım zaman bulunca bakalım neler çıkacak.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

okan_ubuntu

okan@AsusX61S:~$ firefox www.youtube.com

(firefox:4309): GLib-WARNING **: g_set_prgname() called multiple times
Invalid rate plugin version 10002
okan@AsusX61S:~$

consoldan çalıştırdığımda böyle bir uyarı alıyorum.Hiçbir alakası da olmayabilir ama bir ihtimal 8)

heartsmagic

@okan_ubuntu, sistemin 32 bit mi, 64 bit mi?

okan_ubuntu

32

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 18 Aralık 2009 - 21:04:04

Heartsmagic firefox u konsoldan çalıştırıp yarım saat kullanırsan konsolda birsürü satır oluşuyor.Olumsuz satırlar gibi sürekli debug debug debug...

heartsmagic

flashplugin-nonfree-extrasound paketini kurup bir de öyle kullanmayı dener misin?

okan_ubuntu

Yok devam ediyor hala amarok ta ses yok.Sadece ALSAplayer çalışıyor.Enteresan! :o

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 18 Aralık 2009 - 22:32:30

Alıntı yapılan: heartsmagic - 18 Aralık 2009 - 21:37:51
flashplugin-nonfree-extrasound paketini kurup bir de öyle kullanmayı dener misin?

Not:sadece firefox u yeniden başlattım

heartsmagic

Amarok'u bilemem. Bu ALSAplayer nedir?

Bendeki problem şu. Eğer Rhythmbox ile müzik dinliyorsam Flash videolarından ses gelmiyor. Ha, çok önemli değil benim için ancak sinek küçük olsa da mide bulandırır. Çözeyim diye bakındım ancak herkeste durum farklı. Benim gibi olan fazla insan yok. Ancak sorun bence PulseAudio'nun bu iki işlemi yapmaya çalışırken çatlaması. Şeytan diyor geç ALSA'ya tamamen, çıkart aradan PulseAudio'yu :)

okan_ubuntu

Tamam aynı durum ikimizinki de.Videolarda da yapıyor mu seninki?Benimki yapıyor.Vlc totem dragon hiçbiri çalışmıyor.
Alsaplayer her durumda çalışıyor.Küçük,sade,basit bir müzikçalar.Yazılım merkezinden kurabilirsin :P

heartsmagic

Anladım. Yok ben Rhythmbox ile memnunum :)
Evet videolarda da aynı sorun var. Eğer videoları OSS ile açarsam sorun olmuyor ama. Bu da benim PulseAudio şüphemi kuvvetlendiriyor gibi. Sistemde bu konuda ne yazık ki sorun var ben de aşamıyorum.

okan_ubuntu

Ben bu konuya yöneleceğim yine mükemmel ingilizcemi kullanarak :P Teşekürler heartsmagic ben birşeyler buldukça bozdukça yazarım buraya.

okan_ubuntu

hearstmagic,sorun firefoxtaki eklentilerden kaynaklanıyor olabilir mi?Hani seçenekler-uygulamalar da çakışıyor olabilir mi bir şeyler?

heartsmagic

Eklentilerden olacağını sanmıyorum. Ancak denemek istiyorsan .mozilla dizinini bir yedekle, ardından sıfır km. Firefox ile dene.

okan_ubuntu

Evet alakası yokmuş terminalden yine aynı hata.

okan@AsusX61S:~$ firefox
(firefox:1457): GLib-WARNING **: g_set_prgname() called multiple times

aynı sorun operada da var.

okan_ubuntu

Kulaklarıma inanamıyorum!!Çalışıyor heartsmagic!!face ten hem video açtım hem de amarok çalıştı.Gözlerime inanamıyorum hala çalışıyor...Ama Kde de.Gnome da denemedim.
Yaptıklarımı hayal meyal hatırlıyorum.Flash player indirdim adobe un sitesinden,onu dpkg komutuyla kurmaya çalıştım çakışan programlar var dedi çakışanları kaldırdım sonra saçmaladım kendi kendime Wiki ye girdim http://wiki.ubuntu-tr.net/index.php5/Kurulum buradaki codecler başlığı altındakilerin hepsini baştan kurdum.Sonra Kde ye geçtim.Bundan olacağını sanmıyorum ama bir de şu var:amarok a 3. bir seçenek daha geldi alsayı tekrar 22 den 21 e derleyince.Bu yoktu önceden.Belki de başka birşeyden olmuştur.Gnome dan deneyeceğim şimdi...

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 07 Ocak 2010 - 10:05:13

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 07 Ocak 2010 - 10:14:14

Oldu buradan da oldu.Gnome dayım ve youtube dan açtım bu sefer ve amarok çalışıyor.asfsdffasdsafd!!!

heartsmagic

Şimdi, açıkla bakalım pirincin taşını :) Acaba sorunu çözen hangi değişikilk oldu?

Felâsife

Alıntı yapılan: heartsmagic - 18 Aralık 2009 - 22:32:40
Amarok'u bilemem. Bu ALSAplayer nedir?

Bendeki problem şu. Eğer Rhythmbox ile müzik dinliyorsam Flash videolarından ses gelmiyor. Ha, çok önemli değil benim için ancak sinek küçük olsa da mide bulandırır. Çözeyim diye bakındım ancak herkeste durum farklı. Benim gibi olan fazla insan yok. Ancak sorun bence PulseAudio'nun bu iki işlemi yapmaya çalışırken çatlaması. Şeytan diyor geç ALSA'ya tamamen, çıkart aradan PulseAudio'yu :)
Benim Debian aynen öyle, :)  pulse ilgili hiç bir şey yok ve her türlü ses olayım da tamam.
Pulse'nin bazı pluginleri yok galiba zira daha önce sistemden alsa'yı çıkartmıştım ve ses olayı bi'garip olmuştu :D
Maceraya hazır mısın!  Bir BSD almaz mısın?

okan_ubuntu

heartsmagic,sezgilerim alsayı 1.0.22 ye derleyip yeniden başlatıp tekrar 1.0.21 e geçmen.Daha sonra verdiğim Wiki bağlantsındaki codecleri baştan kur(zaten ezbere biliyorsundur :) ).Tamamen sezgisel...

heartsmagic

@Felâsife, bu Pulseaudio'ya bu kadar yüklenmeseler geçeceğim Alsa'ya ancak herkes Pulseaudio üzerine oynuyor. Gelecekte olmazsa olmazlardan olacak :)

@okan_ubuntu, "codec"lerden değildir mesele. Benim şüphelendiğim bir paket vardı: flashplugin-nonfree-extrasound O da 64 depolarında yok ve ben 32bit olanı zorlamak istemiyorum. Daha önce sormamış mıydım ben bu paketi? Sormamışım da bahsetmişim: http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,14566.msg178578.html#msg178578
Bir ihtimal sende sorunu o çözmüştür. Bu arada bende Rhythmbox ile müzik dinlerken Flash videolarda sorun olmuyor, tek sorun normal video + flash videolarda.

Felâsife

Alıntı yapılan: heartsmagic - 08 Ocak 2010 - 00:17:21
@Felâsife, bu Pulseaudio'ya bu kadar yüklenmeseler geçeceğim Alsa'ya ancak herkes Pulseaudio üzerine oynuyor. Gelecekte olmazsa olmazlardan olacak :)
Evet Squeeze'den biliyorum Pulseaudio cidden çok iyi, hatta bununla ilgili bir yerlere konuda açmıştım :)
Neyse Pulseaudio dahada iyi olursa-ki olur-oh yemede yanında yat. :)
Linux'a geçenin şöyle bir kulaklarının pası açılır, bizde smileyde ki gibi ;D
Maceraya hazır mısın!  Bir BSD almaz mısın?

heartsmagic

Arada böyle problemleri de olmasa güzel olacak :) Gerçi şimdi eskiye nazaran daha az problemi var. İlk geçildiğinde forumda yığılma olmuştu Pulseaudio'dan geriye dönün diye.

BayboraKaan

Alıntı yapılan: heartsmagic - 08 Ocak 2010 - 00:17:21

@okan_ubuntu, "codec"lerden değildir mesele. Benim şüphelendiğim bir paket vardı: flashplugin-nonfree-extrasound O da 64 depolarında yok ve ben 32bit olanı zorlamak istemiyorum. Daha önce sormamış mıydım ben bu paketi? Sormamışım da bahsetmişim: http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,14566.msg178578.html#msg178578
Bir ihtimal sende sorunu o çözmüştür. Bu arada bende Rhythmbox ile müzik dinlerken Flash videolarda sorun olmuyor, tek sorun normal video + flash videolarda.

64 Bit için yok mu >:(
32 Bit sürümünü ben zorlamak istiyorum yardımcı olur musun @Heartsmagic :D

heartsmagic

sudo dpkg -i --force-architecture falanca_program.deb şeklinde deneyebilirsin şansını.