ubuntu kurulumda partition ları görmüyor

Başlatan cestar, 09 Aralık 2009 - 21:18:00

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

cestar

Mrb, harddiskimde 4 partition var biri XP yüklü diğer ikisi depolama için, diğerine de ubuntunun son versiyonu kurmaya çalışıyorum fakat kurulumda bu "bilgisayarda hiç işletim sistemi yüklü değil" ibaresi var ve harddisk i tek parça olarak goruyor. Gelişmiş seçeneğinde de diğer partitionları goremiyorum. Nedendir acaba ?

Not: Places -> Computer da tüm partitionlar görünüyor ve sağlam

heartsmagic

Kurulumun disk bölümleme esnasında mı alıyorsun bu "işletim sistemi yok" hatasını?
Çalışan CD'de Uygulamalar-Donatılar-Uçbirim ile açağın terminale:

sudo fdisk -l yazıp çıktısını buraya verir misin?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

garafatma

Diskin SATA ise, BIOS'tan sata modunu IDE veya ATA yapıp denermisin?
Bira, Tanrı'nın bizi sevdiğinin ve eğlenmemizi istediğinin kanıtıdır.

>-- Askıdaki Çeviri --< Ubuntu Türkçe Çevirilerine Sizde Destek Olun
Elveda metal müziğin tanrısı... \m/ Ronnie James DIO: 1942 - 2010

hakansral

Aynı sorunu bende yaşadım disk tablosunun zarar görmesinden kaynaklanıyor.Burada

cestar

İlgilenen arkadaşlara teşekkür ederim fakat olan oldu sonunda ve bütün harddiskim silindiii  >:(

Bir daha ubuntu mu, pardus mu, open office mi.. uzak dursun. ne zaman bunlara el atsam muhakkak bir hatayla bogusuyorum ve sonunda zararlı çıkyorum

localhost

Sizin bu konulardaki bilgi eksikliginizden kaynaklanan bir sorun yasamissiniz. Bu konuda herhangi bir sisteme suc atmak biraz fazla gibi geldi.
Linux LPIC1 - MCSA

satsas

Merhaba arkadaşlar,
benimde sistemim ne disk bölümlerini kurulum esnasında görmüyor, ama  normal olarak ubuntunun canlı cd versıyonuyla acılıdıgında diger dsik bölümlerine ulaşılıp  görülüyor silme ve kopya yapılıyor takı ubuntu kur tıklayana kadar ,
yardımcı olabılırmısınız sanal olarak kullanmaktan sıkıldım ve diger sistemlerimi tekrar kurmak sorun olmıcak olsa sılcemde proje zamanındayım  bi akıl verirseniz sevinirim...

iyi günler

aniceman

Alıntı yapılan: hakansral - 09 Aralık 2009 - 22:12:37
Aynı sorunu bende yaşadım disk tablosunun zarar görmesinden kaynaklanıyor.Burada

aynı şekilde disk tablolarının bozulmasından kaynaklanıyor bu durum. ben de 500 gblık diski verileri aldıktan sonra formatlamak zorunda kalmıştım. windows ve ubuntu sistem içinde görüyordu ama kurulum esnasında tüm diski ham gösteriyordu :(

not: aynı diske windows formatlama ile baktığımda ise tablolar birbirine girmiş şekilde ve bir kısmı yine ham görünür halde idi.
dedi ve koşarak uzaklaştı genç adam...