ubuntu 9.04 ses sorunu

Başlatan hioxish3ytan, 09 Aralık 2009 - 17:46:13

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

hioxish3ytan

merhaba arkadaşlar casper hw1 model laptop kullanmaktayım.fakat şöyle bir sorunum var: ubuntu linux 9.04 ile oturum açtığımda sistem line in mic aux ve usb girişlerimi tanımıyor.2+1 ses sistemimde haliyle çalışmıyor.laptopun kendi hoparlörlerinden ses alabiliyorum sorun yok, ama kulaklık yada 2+1 ses sistemim; ubuntu tarafından görünmüyor. ne yapabilirim?
ses kartı yada anakart desteğiylemi alakalı bilmiyorum tam olarak ama yönlendirme üzerine başlığı buraya açtım .
ses kartı : realtek HD audio card

raspacı

alsamixer komutu ile kanalları etkinleştirebiliyor musun?
nereye gidersen git kendini de götürürsün.

hioxish3ytan

evet  şuanda o komutu girdiğimde  bir ekolayzır tarzı pencere açıldı.gerekli görünürse screen shot verebilirim.bütün değerler '0' da ekolayzır da.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 09 Aralık 2009 - 17:59:11

ayrıca headphone için bir ekolayzır çubuğu yok.front center vs. için varken

raspacı

O değerleri yukarı ok tuşuyla artırmayı deneyebilirsin. Böylece yükselir.

hioxish3ytan

hepsi yukarda fakat headphone seçeneği için bir ses yükseltme yada kontrol çubuğu yok

raspacı

Aslında forumda kulaklıktan ses alamama ile bir çok başlık var . Aramayla bunları görebilirsin. En azından belki bir fikir sahibi olursun. Ses kartının modelini de belirtirsen fikri olanlar yardım edecektir. lspci | grep Audio  ile öğrenebilirsin.

okan_ubuntu

Diğer başlıklara baktıysan Alsa derlemeni öneririm:
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=5753.0  

9 sayfanın hepsini okuman gerekebilir :P  

Ya da buradaki komutları kurcalayarak sesi alabilirsin bende 9.10 var aşağıdakilerin hiçbiri işe yaramadı.Ama alsa derleme kesin çözüm.
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1204735

heartsmagic

Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.