CPU her zaman yüksek seviyede

Başlatan dawut, 28 Mayıs 2008 - 18:27:22

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Eren

Alıntı yapılan: bytan - 02 Mart 2009 - 18:14:19
@Eren,

Madem ikisi de gnome, o zaman iki sisteminde lsmod çıktılarını karşılaştırmayı dener misin? Ve o an çalışan tüm programların listesini almayı? Pardus'ta olmayan ama Ubuntu'da olup buna sebep olan işlemi/modülü belki yakalama şansımız olur.

Burada yakalayamadık Pardus Gnome paketleri ile ilgilenen arkadaşlardan biriyle inceledik. Şimdi çıkmam gerekiyor gece biraz daha test yapacağım.

Test makinesine baştan Ubuntu 9.04 Alpha ve Pardus 2008.2 Gnome kurup deneyeceğim, bakalım ne olacak.

Eren

Daha önce böyle bir şey gören var mı? Ana makineye sıfır kurulum yaptım her şey kapalı ancak işlemci kullanımı %100.

bytan

Alıntı yapılan: Eren - 02 Mart 2009 - 22:31:44

Daha önce böyle bir şey gören var mı? Ana makineye sıfır kurulum yaptım her şey kapalı ancak işlemci kullanımı %100.

O an ne çalışıyor? htop ile işlemci kullanımı en üst seviyede olan işlemi bulabiliyor musun?
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

Eren

Standart kurulum o an hiç bir şey çalışmıyor. Bu KDE CPU gösteren programcığı kurdum o kadar. Htop her şeyi çok az gösteriyor ama fan deli gibi çalışıyor, bilgisayar eski Türk filmi gibi çalışıyor.

Ana makinede denedim aynı.
Test makinesinde denedim aynı.
Diz üstüne sıfır kurulum yaptım aynı.

KDE ve Gnome fark etmiyor. Bu sorun Linux Mint de olmuyor, Ubuntu ve Lapis'de oluyor sadece. PCLinuxOS'da sorunsuz.

bytan

@Eren, aşağıdakinin çıktısını vermen mümkün mü?

ps aux > liste
cat liste

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
PF @ ST

Eren

Alıntı yapılan: bytan - 02 Mart 2009 - 23:22:11

ps aux > liste
cat liste

Şu an mümkün değil çünkü kaldırdım ama sana çıktı vermek için tekrar kuruluma geçtim, kurulum bitince veririm.

bytan

Alıntı yapılan: Eren - 02 Mart 2009 - 23:35:21

ps aux > liste
cat liste

Şu an mümkün değil çünkü kaldırdım ama sana çıktı vermek için tekrar kuruluma geçtim, kurumum bitince veririm.

Ne yaptın @Eren. Bir çıktı için yeniden sistem kurulur mu? Kaldırdığını bilsem istemezdim.  :-\

PF @ ST

Eren

Kurarım ne olacak. Test makinesinde 27 dağıtım kurulu birazdan da Granular kuracağım. Ama makinede 750 GB, test makinesinde 750 + 750 GB disk var. Yer sorun olmuyor dene babam dene. :D

bytan

O fan neden eziyet çekiyor anladım sanki.  :P

Senin yer baya genişmiş. Tüm distrowatch tanıtımlarını içine alır.  :)

PF @ ST

Eren

Alıntı yapılan: bytan - 03 Mart 2009 - 00:03:45
O fan neden eziyet çekiyor anladım sanki.  :P

Senin yer baya genişmiş. Tüm distrowatch tanıtımlarını içine alır.  :)

Test makinesi değil sadece Ubuntu kurulu olan Toshiba dizüstü bilgisayarda da aynı durum söz konusu. Zaten DistroWatch.com da kurulu ilk 100 dağıtımı da kurup inceledim.

Eren

ps aux > liste
cat liste

http://pastebin.com/m159bca40

Neden cat diyorsun Masaüstün'de cd /desktop ile liste oluşuyor zaten. :)

Ben bir şey göremedim bu çıktıda.

bytan

Hemen terminalden alıverirsin diye söylemiştim.  :)

Yalnız listede göründüğüne göre, senin işlemci pek kımıldamıyor olsa gerek? Mümkünse tavan yaptığı bir an bu listeyi alıp bizimle paylaşırsan bir işe yarayacak. Dediğin gibi şu an ki haliyle anormal hiç bir şey görünmüyor.

PF @ ST

Eren

Alıntı yapılan: bytan - 03 Mart 2009 - 01:12:10
Hemen terminalden alıverirsin diye söylemiştim.  :)

Yalnız listede göründüğüne göre, senin işlemci pek kımıldamıyor olsa gerek? Mümkünse tavan yaptığı bir an bu listeyi alıp bizimle paylaşırsan bir işe yarayacak. Dediğin gibi şu an ki haliyle anormal hiç bir şey görünmüyor.

Bu kasılmanın kaynağı ekran kartı olabilir çünkü Ubuntu ilk boot ederken "No Forge Chipset" diye uyarı veriyor. PC aşırı derecede kasılıyor ancak bu çıktı değişmedi. KDE applet'i ise işlemcinin kasıldığını görebiliyor.

bytan

Sende opera kullanıyorsun. Opera bazen bende sıkıntı yaratıyor. libpluginwrapper * ya da cleaner türü bir alt işlemi var. Çalışmaya başladığı anda makinada işlem yapmak imkansız. Terminalden kapatıp devam etmek zorunda kalıyorum. Bu opera sorununu daha önce de forumda yaşayan biri vardı yanlış hatırlamıyorsam.

Ekran kartı notu, herhangi bir şeye ulaştırmadı google'da kısa süreli aramamda.

PF @ ST

Eren

Alıntı yapılan: bytan - 03 Mart 2009 - 01:17:37
Sende opera kullanıyorsun. Opera bazen bende sıkıntı yaratıyor. libpluginwrapper * ya da cleaner türü bir alt işlemi var. Çalışmaya başladığı anda makinada işlem yapmak imkansız. Terminalden kapatıp devam etmek zorunda kalıyorum. Bu opera sorununu daha önce de forumda yaşayan biri vardı yanlış hatırlamıyorsam.

Ekran kartı notu, herhangi bir şeye ulaştırmadı google'da kısa süreli aramamda.

Firefox ile de fark etmiyor. Firefox açık ve 20 tane sekme açtım.

http://pastebin.com/m2d0c8756

KDE 4.2 altındayım. Sistem eski Türk filmi gibi çalışıyor, çok kasıyor. KDE Applet tavan yapmış durumda ama çıktılar temiz.

Boot sırasında Ubuntu (Grub ekranından seçtikten sonra) "no nforce chipset" uyarısı veriyor, Pardus ise bunu vermiyor. Aynı uyarıyı test makinesinde ve diz üstü bilgisayarda da alıyorum.

bytan

Şunu kapattığında ne oluyor? Bundan başka çalışan bir şey yok çünkü doğru dürüst:

ubuntu    4132 18.5  0.7  16640  7612 ?        R    01:03   3:29 python /usr/bin/hp-systray --qt4

kill 4132

Kapanıp kapanmadığını anlamak için:

ps aux | grep systray

Eğer yine kapanmamışsa:

kill -9 4132

PF @ ST

Eren

Alıntı yapılan: bytan - 03 Mart 2009 - 01:27:07
Şunu kapattığında ne oluyor? Bundan başka çalışan bir şey yok çünkü doğru dürüst:

ubuntu    4132 18.5  0.7  16640  7612 ?        R    01:03   3:29 python /usr/bin/hp-systray --qt4

kill 4132

Sistem %50 hızlandı. Ancak KDE4 yokken bile yani QT4 yokken bile Ubuntu aynı şekilde kasıyor.

Eren

ubuntu@ubuntu:~$ ps aux | grep systray
ubuntu    5531  0.1  2.2  56028 22832 ?        S    01:17   0:00 python /usr/bin/hp-systray --qt4
ubuntu    5670  0.0  0.8  18240  8836 ?        S    01:17   0:00 python /usr/bin/hp-systray --qt4
ubuntu    5671  0.0  0.7  16396  7332 ?        S    01:17   0:00 python /usr/bin/hp-systray --qt4
ubuntu    6265  0.0  0.0   3220   804 pts/1    S+   01:29   0:00 grep systray

ubuntu@ubuntu:~$ kill -9 4132
bash: kill: (4132) - No such process

bytan

Kapatınca mı hızlandı? Hızlandığı anda ne çalışıyor? Bu işlemciyi kullananı bulursak çözüm için bir şeyler yapılabilir.

Alıntı yapılan: Eren - 03 Mart 2009 - 01:30:04
ubuntu@ubuntu:~$ ps aux | grep systray
ubuntu    5531  0.1  2.2  56028 22832 ?        S    01:17   0:00 python /usr/bin/hp-systray --qt4
ubuntu    5670  0.0  0.8  18240  8836 ?        S    01:17   0:00 python /usr/bin/hp-systray --qt4
ubuntu    5671  0.0  0.7  16396  7332 ?        S    01:17   0:00 python /usr/bin/hp-systray --qt4
ubuntu    6265  0.0  0.0   3220   804 pts/1    S+   01:29   0:00 grep systray

ubuntu@ubuntu:~$ kill -9 4132
bash: kill: (4132) - No such process

kill 5531
kill 5670
kill 5671

PF @ ST

Eren

Sistem biraz daha hızlandı ancak fan aynı şekilde ötüyor. KDE Applet'in durumunu göstereyim. CPU kullanım oranında düşüş var.

bytan

Sistem > Tercihler > Oturumlar yoluyla, HP system tray işlemini pasif hale getirip, sistemi yeniden başlattığında gözlemleyebilir misin?

PF @ ST

Eren

Alıntı yapılan: bytan - 03 Mart 2009 - 01:41:19
Sistem > Tercihler > Oturumlar yoluyla, HP system tray işlemini pasif hale getirip, sistemi yeniden başlattığında gözlemleyebilir misin?

KDE4 altında olduğum için bu yolu bulamadım.

Eren

Gnome'a geçip kapatayım bari.

bytan

System Settings --> Advanced --> Session Manager. Böyle bir yolda olabilir mi kde'de?

Ya da en iyisi dediğin gibi gnome.

PF @ ST

Eren

Alıntı yapılan: bytan - 03 Mart 2009 - 01:52:48
System Settings --> Advanced --> Session Manager. Böyle bir yolda olabilir mi kde'de?

Ya da en iyisi dediğin gibi gnome.

Hiçbiri yok maalesef.

Gnome altından açılış uygulama ayarlarına girdim.

HP System Tray Service
hp-systray --qt4

Bunun açılışta çalışmasını engelledim. Şimdi sistemi yeni baştan açacağım.