[Nasıl] Apache,MySQL,PHP5,PhpMyAdmin kurulumu - LAMPP

Başlatan heartsmagic, 08 Aralık 2009 - 05:19:05

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

kingpin

izinleri bununla verdim

sudo chown root:root /var/www
sudo chmod 0777 /var/www

bendekilerin iznine nasıl bakıcam?
yoksulluk korkusuyla ömrü servet peşinde harcayanda gördüm fakirliğin özünü...

heartsmagic

O komut sadece /var/www dizini için işlem yapar. Alttaki dizinlere de yetki vermek istiyorsan -R kullanmalısın.
chmod -R 777 /var/www
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

kingpin

@heartsmagic ben sadece /var/www dizinine izin veriyormuşum daha sonradan oraya dosya yükleyince onlara da izin vermek gerekiyormuş düzeldi sorun teşekkür ederim
yoksulluk korkusuyla ömrü servet peşinde harcayanda gördüm fakirliğin özünü...

nebio

birkaç gündür kurulumu arıyordum. sonunda başardım bu anlatımla. teşekkür ederim... :)

bozanoglu

Merhaba benim DEDICATED SERVERS var ve phpmyadmin kurmak istiyorum kurulum esnasında verdiği bu komut ile
apt-get install mysql-server mysql-client

Alıntı YapKurulum yapılandırması esnasında sizden mysql için root parolası istenecektir. Bu sistemdeki root hesabı ve bu hesaba bağlı parola değildir. Mysql için belirlenecek yeni bir root parolasıdır ve sadece mysql servisini bağlar.

New password for the MySQL "root" user:      parolanız
Repeat password for the MySQL "root" user:     tekrar parolanız

İki defa parolanızı girdikten sonra eğer her şey sorunsuz gitmişse kurulum ve yapılandırma tamamlanacak, mysqld servisi başlatılacaktır.

bu seçenek çıkmadı normal şekilde kurulum yaptı hata vermedi

ps aux | grep mysqld   kontrol için bu kodu verdiğim zaman

mysql      742  0.0  2.1 558264 43280 ?        Ssl  11:53   0:05 /usr/sbin/mysql                                             d
root     24430  0.0  0.0  11688   924 pts/1    S+   15:10   0:00 grep --color=au                                             to mysqld

böyle çıkıyor kurulumu tamamladım herhangi bir hata vermedi

http://dns adresi/phpmyadmin/

Phpmyadmin çalışıyor Oturum aç Kullanıcı Adı: root  ve parola : root için giriş şifresini yazıyorum fakat oturum açılmıyor tanımladığı kullanıcı adı ve parola nasıl öğrenirim yardımınızı bekliyorum

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 08 Mayıs 2013, 22:18:17

Sorun bu şekilde yardım lütfen

burk

/etc/phpmyadmin/config.inc.php dosyasından ayarları değiştirebilirsiniz.

heartsmagic

Normal şartlar altında kurulum yapılırken parola sormaması imkânsız gibi bir şey, şimdiye kadar hiç karşılaşmadım. Kaldı ki sormaması da pek makul değil, neticede bir parola tanımlanacaksa kurulum esnasında sorulmalı. Arada bir şeyler karışmış olabilir.

bozanoglu

Alıntı yapılan: heartsmagic - 09 Mayıs 2013 - 11:56:30
Normal şartlar altında kurulum yapılırken parola sormaması imkânsız gibi bir şey, şimdiye kadar hiç karşılaşmadım. Kaldı ki sormaması da pek makul değil, neticede bir parola tanımlanacaksa kurulum esnasında sorulmalı. Arada bir şeyler karışmış olabilir.

yanıt için teşekür ederim benim başka DEDICATED SERVERS şirketinden kiraladığım sunucu burdaki  anlatıma bakarak kurdum kullanıcı adı şifre verdi kurdum sorunsuz çalıştı fakat ilerleyen günlerde DEDICATED SERVER şirketinde donanımsal sorunlar oldu şirketi değiştirdim fakat aynı özelikte makina kiraladım ubuntu 12.04 86_64 kurulu aynı burdaki açıklamaya göre kurdum fakat kurulum esnasında kullanıcı adı ve şifre oluşturma çıkmadı

heartsmagic

Dediğim gibi pek normal değil.  mysql'e uçbirim üzerinden root kullanıcısı ile bağlanabiliyor musun?

bozanoglu

Alıntı yapılan: heartsmagic - 09 Mayıs 2013 - 18:02:52
Dediğim gibi pek normal değil.  mysql'e uçbirim üzerinden root kullanıcısı ile bağlanabiliyor musun?
servere putty ile bağlanıyorum servere kullanıcı adı: root ve  şifrem ile giriş yapabiliyorum onda sorun yok

cagriemer

Daha once mysql kurulumu yapmis miydiniz ayni sunucuya? Asagidaki komutu terminale yapistirip ciktisini buraya gecin lutfen. Bos sifre ile deneyin. Oyle hata verirse mysql root sifresini sifirlatiriz, vermezse yeni sifre atariz.

mysql -u root -p

heartsmagic

Benim sormak istediğimi @cagriemer açık açık sormuş :) Meramım mysql'e bağlanıp bağlanamamandı, onu da @cagriemer'in istediği şeyleri aktardıktan sonra anlamışız oluruz.

bozanoglu

Alıntı yapılan: cagriemer - 10 Mayıs 2013 - 02:01:17
Daha once mysql kurulumu yapmis miydiniz ayni sunucuya? Asagidaki komutu terminale yapistirip ciktisini buraya gecin lutfen. Bos sifre ile deneyin. Oyle hata verirse mysql root sifresini sifirlatiriz, vermezse yeni sifre atariz.

mysql -u root -p

root@localhost:~# mysql -u root -p
Enter password:
Welcome to the MySQL monitor.  Commands end with ; or \g.
Your MySQL connection id is 55
Server version: 5.5.31-0ubuntu0.12.04.1 (Ubuntu)

Copyright (c) 2000, 2013, Oracle and/or its affiliates. All rights reserved.

Oracle is a registered trademark of Oracle Corporation and/or its
affiliates. Other names may be trademarks of their respective
owners.

Type 'help;' or '\h' for help. Type '\c' to clear the current input statement.

mysql>

Bu sunucuyu yeni kiraladım yaklaşık belki 10 gün oldu ilk defa kurdum ama olmadı bundan önce başka şirketden kiralamıştım burdaki tarife göre yaptım resimlerdeki gibi secenekler sırayla çıkmıştı

cagriemer

Sifre atanmamis.

mysqladmin -u root password BURAYAYENISIFREGELECEK

bozanoglu

Alıntı yapılan: cagriemer - 13 Mayıs 2013 - 13:31:04
Sifre atanmamis.

mysqladmin -u root password BURAYAYENISIFREGELECEK

işlem tamamdır user: root şifre: verdim giriş sağlandı teşekürler
kusura bakmayın geç cevap yazdım nedeni benim laptop iş yerinden çalındı ondan giremedim foruma tekrar teşekür ederim yardımlarınız için

gokhanyildiz

acaba localhost'a dışarıdan erişim için kullanıcı adı şifre tanımlayıp filezilla ile bağlanmak mümkün mü?

heartsmagic

@MaTh1ens, FTP mi demek istiyorsun? "localhost" dediğin şey üzerinde çalıştığın bilgisayar, sistemdir. Şifre atamak ve Filezilla ile bağlanmaktan kastın FTP ile erişmekse, makineye bir FTP sunucusu kurman ve port yönlendirmesi yapman lazım.

gokhanyildiz

Alıntı yapılan: heartsmagic - 27 Temmuz 2013 - 07:43:33
@MaTh1ens, FTP mi demek istiyorsun? "localhost" dediğin şey üzerinde çalıştığın bilgisayar, sistemdir. Şifre atamak ve Filezilla ile bağlanmaktan kastın FTP ile erişmekse, makineye bir FTP sunucusu kurman ve port yönlendirmesi yapman lazım.

Peki bunu nasıl yapabilirim?

heartsmagic

Linux üzerinde çalışabilen FTP sunucularından birini kurabilirsin. İhtiyacına göre etrafta birkaç tanesi mevcuttur. Fakat, eğer kişisel erişim için kullanacaksan benim tavsiyem FTP ile falan uğraşmadan SSH üzerinden SCP yapmandır. Gayet basittir ve FTP'den daha kullanışlıdır.

gokhanyildiz

Alıntı yapılan: heartsmagic - 27 Temmuz 2013 - 10:37:24
Linux üzerinde çalışabilen FTP sunucularından birini kurabilirsin. İhtiyacına göre etrafta birkaç tanesi mevcuttur. Fakat, eğer kişisel erişim için kullanacaksan benim tavsiyem FTP ile falan uğraşmadan SSH üzerinden SCP yapmandır. Gayet basittir ve FTP'den daha kullanışlıdır.

Peki şöyle birşey sorayım. lamp üzerindeki web sitesinin dosyalarını ve veritabanını belirlediğim zaman dilimlerinde otomatik yedek almasını sağlayabilir miyim?

heartsmagic

Elbette yapabilirsin, birden çok yolu var bunun. Ancak, bu başlık altında konuşmayalım bu soruyu bence, zira geniş bir konu. Senin ihtiyaçlarına göre değişebilecek yöntemler mevcut. İhtiyaç hissettiğinde ve yapmaya karar verdiğinde bir başlık açabilirsin. Gerçi Google üzerinde de kaynak vardır ama bu forumda daha önce defalarca konuşulduğunu hatırlamıyorum. Ola ki ihtiyaç duyulduğunda rahatlıkla konuşabiliriz.

Kabaca istediğin şey belirleyeceğin bir yedek yöntemini/uygulamasını cron'a bağlamak olacak. Bunu yapan uygulamalar da var etrafta esasında, fakat elle de rahat rahat yaptırabilirsin bunu sisteme.

gokhanyildiz

Alıntı yapılan: heartsmagic - 31 Temmuz 2013 - 11:15:13
Elbette yapabilirsin, birden çok yolu var bunun. Ancak, bu başlık altında konuşmayalım bu soruyu bence, zira geniş bir konu. Senin ihtiyaçlarına göre değişebilecek yöntemler mevcut. İhtiyaç hissettiğinde ve yapmaya karar verdiğinde bir başlık açabilirsin. Gerçi Google üzerinde de kaynak vardır ama bu forumda daha önce defalarca konuşulduğunu hatırlamıyorum. Ola ki ihtiyaç duyulduğunda rahatlıkla konuşabiliriz.

Kabaca istediğin şey belirleyeceğin bir yedek yöntemini/uygulamasını cron'a bağlamak olacak. Bunu yapan uygulamalar da var etrafta esasında, fakat elle de rahat rahat yaptırabilirsin bunu sisteme.

Ben sistemin başında sürekli durmayacağım için herhangi bir çökmeye karşı hazırlıklı olmam gerek. Bilgisayar içine takacağım 2. bir harddisk e, kurulum sırasında oluşturduğum ikincil alana veya belirteceğim ip üzerindeki bir ftp sunucusuna belirttiğim zaman dilimlerinde günlük, haftalık veya aylık dilimler içerisinde yedek almasını sağlamam gerek. Şuanda bilgisayar yanımda değil. 2-3 gün içinde sistemin başına geçtiğimde yeni bir konu açarım bu konuyla ilgili.

İlgin için teşekkür ederim.

gokhanyildiz

lamp üzerinde cron job kullanma şansımız var mı? Varsa nasıl kullanabilirim?

heartsmagic

Lamp üzerinde derken? Lamp dediğimiz şey Linux üzerine Apache, MySQL ve PHP kurulumu. Sen ne yapmak istiyorsun tam olarak @MaTh1ens?

gokhanyildiz

Alıntı yapılan: heartsmagic - 28 Ağustos 2013 - 12:13:04
Lamp üzerinde derken? Lamp dediğimiz şey Linux üzerine Apache, MySQL ve PHP kurulumu. Sen ne yapmak istiyorsun tam olarak @MaTh1ens?

localhost üzerinde cronjob kullanmak istiyorum :) Yani şöyle birşey söyleyeyim. cron job kullanarak istediğimiz saatte tarihte belirli periyotlarla otomatik olarak php dosyasına işlem yaptırabiliyoruz. Bunun içinde bana cron job lazım.