[Nasıl] Apache,MySQL,PHP5,PhpMyAdmin kurulumu - LAMPP

Başlatan heartsmagic, 08 Aralık 2009 - 05:19:05

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ubuntuser

böyle bi sorun halloldu mu dünyalar benim oluyo ya çok seviniyorum :) hadi hayırlı olsun kardeş.php mi çalışacaksın veya çalışıyomusun ?
<? php echo "ubuntuser==anti_microsoft_user " ?>

heartsmagic

Sorun nasıl çözüldü şimdi? install'dan önce purge mü yaptın?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

ubuntuser

@urqun  nasıl yaptığını açıkla da faydalansın böyle bi problemle karşılaşanlar :)

urqun

evet purge ile silmiştim :D sonra yeniden kurdum apache yi daha sonra

aptitude install apache-mpm-prefork dedim sorun hallodu

fakat phpinfo.php dosyasını localhostta göstermiyor direk indiriyor mozilla ...

#mineral #rock #deposit #petroleum #oil #radioactive #gis #earth #sources #rawmaterials #maps #field #anticlyne #dome #basin #synclyne #structure #Geology!

heartsmagic

Dosyaları kurcalamış mıydın? Normal kurulumda bir ayar yapılması gerekmiyor ancak eğer sen bir şeyleri değiştirdiysen Apache yorumlamak yerine indirmeye çalışıyor olabilir php dosyalarını.

urqun

#mineral #rock #deposit #petroleum #oil #radioactive #gis #earth #sources #rawmaterials #maps #field #anticlyne #dome #basin #synclyne #structure #Geology!

ubuntuser

:) herşey düzgün işliyor bu sevindirici bi haber :) biraz zhmetli oluyor ama zevkli :)

urqun

phpMyAdmin - Hata

mysql uzantısı yüklenemiyor. Lütfen PHP yapılandırmanızı kontrol edin. - Belgeler

diye hata verdi php yi silip yeniden yükleyeceğim...

ubuntuser

apache de bi problem yok sanırım urqun.localhost a gitiyo dimi? sadece mysql i kaldır tekrar kur bakalım bi önce

urqun

* Stopping MySQL database server mysqld                                 [ OK ]
* /etc/init.d/mysql: WARNING: /etc/mysql/my.cnf cannot be read. See README.Debian.gz
* Starting MySQL database server mysqld                                 [ OK ]
* Checking for corrupt, not cleanly closed and upgrade needing tables.

mysql i purge ile kaldırıp tekrar kurunca  bu hatayı hata verdi acaba phpmyadmin bu yüzden mi çalışmıyor...

ubuntuser

mysql kapatılamadığınndan dolayı bi sıkıntı var sanırım urqun.görev yöneticisinden baksana bi mysql çalışıyormu diye veya çalışan bi komut varmı mysql le ilgili.varsa durdur tekrar purge et.

urqun

yok sistem gözlemcisinde ne apache ne mysql var çalışmıyor ama local e giriyor başlarım ben böyle işe xampp kuracam silicem buınları ne uğraşıyorum ki o da işimi görecek ... siliyorum hepsini ...

ubuntuser

bi yerlerde gözden kaçan bi sıkıntı var ama nyse artık.dün çalışıyor demiştin ama bi sıkıntı yoktu sanırım dün dimi ?

o da bi yol evet bi de onu dene bakalım :) hadi kolay gelsin sana

urqun

ubuntuser

heartsmagic

Konu bir yerden sonra bölünse hiç fena olmayacak sanırım.

Çırak

Arkadaşım emeğine sağlık, sorunsuz bir şekilde kurdum hepsini.

muzir

Merhaba kurulumu malesef gercekleştiremedim. Öncelikle makinamda daha önce mysql kurmustum yani tüm bileşenleri burdan kurmadım ancak aynı komutları kullandım. Ardından makaleninizden yararlanarak sırasıyla diğer bileşenleri kurdum(apache2, php5,php5 için mysql desteği,phpMyAdmin) asıl amacım zaten phpMyAdmin kurmaktı. Ancak diğer bileşenler sorunsuz calısmasına rağmen phpMyAdmin calıstıramadım. İlk yüklememde dediğiniz gibi sunucu secimin yaptım anacak o kısımdan sonra phpMyAdmin configuration adında bi ekran geldi ve belirtiği bilgiye Ok dememe rağmen bir türlü işlemi sonlandırmadı. Bende 45 dakikalık bir beklemenin ardından ekranı kapattım. Dolayısıyla phpMyAdmin calısmadı. Ardından tüm bileşenleri kaldırıp (önceden kurduğum mySql hariç) tekrar denedim anacak bu sefer sunucu tercihi dahi soramadan normal bir yükleme yaptı ve phpMyAdmin yine calısmıyor. Ne yapabilirim önerilerinizi bekliyorum, yaklasık 1 haftadır bu işlemler ile uğrasıyorum.Yazı uzun oldu biliyorum okuyup cevap veren herkese teşekkür ederim.
Bir Tellioğlu asla geç kalmaz...

heartsmagic

Yazıdaki PhpMyAdmin bölümünde şöyle bir anlatım geçiyor, denedin mi?
"Eğer yanlışlıkla evet derseniz, düzeltmek için şunu yapın." ...

muzir

Bir Tellioğlu asla geç kalmaz...

Heisenberg

tamamen kurdum size sormak istediğim şu şimdi kodları nereye yazacağız phpmyadminde bir arayüz mü var bunları yazmak için yoksa ayrı bir editör mü gerek eğer gerekse ne kurmalı;? Bide pc restart yaptıktan sonra mysql apache server vs. kendiliğinden otomatik başlangıçta çalşışır mı yoksa elle mi açmak gerek hepsini eğer gerekse topluca hepsini nasıl açarız?

mesajı sabah 14 te attım saat akşam 18 oldu bir allahın kulu cevap yazmadı tüm bunlar siz uzmanlara çocukça saf bir şeyler bilmeyen ama bir şeyler öğrenmeye çalşan insanların geçici hevesleri olarak gözükebilir ama bunun en azından benim gibi hevesli vakti dar  çaylakları soğuttuğunu söyleyebilirim.
ALLES WAR DIE SEKTE !

bytan

Alıntı yapılan: Heisenberg - 19 Şubat 2012 - 14:17:26
mesajı sabah 14 te attım saat akşam 18 oldu bir allahın kulu cevap yazmadı tüm bunlar siz uzmanlara çocukça saf bir şeyler bilmeyen ama bir şeyler öğrenmeye çalşan insanların geçici hevesleri olarak gözükebilir ama bunun en azından benim gibi hevesli vakti dar  çaylakları soğuttuğunu söyleyebilirim.

Çaylağın vakti dar ama yanıt yazacak arkadaşların vakti çok mu sanıyorsun? 4 saatte soğuyacak hevesin varsa zaten sağlam gerekçelerle bu yola girmemişsin demektir. Neyse..

Burada ihtiyacın olan paketleri kurmuş oluyorsun. Sistem başlangıcı sırasında bu servisler çalışır. Artık her ne konuda kodlama yapacaksan ona uygun arayüz veya basitçe metin düzenleyiciler kullanabilirsin. Arayüzlerle ilgili forumda başlıklar var, sağ üst köşede yapacağın aramayla ulaşacağın bu başlıkları inceleyerek önerilere göre kendine göre bir seçim yaparsın. Phpmyadmin arayüzü için:

http://localhost/phpmyadmin/
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

Heisenberg

neyse teşekkürler bu günkü azar hakkımıda doldurduktan sonra bir çoğunuzdan daha geçerli sebeplerim hatta belki yoruma kayarsak hayati sebeplerim olarak linux kullanmak için şimdi bunu bir kenara korsak ben her türlü gerekli programı kurdum ama çözmeye çalıştığım şu phpmyadminde kodları nereye yazacağım ve apachenin localde görmesi için nereye kayıt edeceğim eğerki kayıt yeri phpmyadmin tarafından çalışacak yer varsayılan olarak kayıt ediliyorsa tek bir sorum kaldı o da şu ben halen phpmyadminde kod yazmam gereken yeri çözemedim kısaca söylersek ben henüz "hello world" yazmış ve tarayıcıdan bunu görmüş değilim. yanlış anlaşılmasın ben kod nasıl yazılır onu sormuyorum kodu nereye yazacağım onu çözemedim bir ara eskiden forumda comodonun metin editöründen bahsediliyordu onu kursam php my admini kullanmasam nasıl olur eğerki olursa comoduda yazdığımö kodu apache server görsün diye nereye kayıt etmeliyim.
ALLES WAR DIE SEKTE !

alquirel

Öncelikle kimse kimseyi azarlamıyor. Sadece bir eksiklik olarak görülen şeyin bir eksiklik olmadığı dile getiriliyor.

Konuya dönersek; PHPMyAdmin denen şey seni ismiyle aldatmasın, kendisi PHP kodlarını yazacağımız yer değil. Sadece veritabanına, yani MySQL sunucusuna tarayıcı üzerinden ulaştıran bir arayüz. PHP kodu falan yazılmıyor yani oraya. Tablo ekleyip veri düzenlemesi yapıyorsun sadece.

PHP kodlarını yazacağın yer, herhangi bir metin editörü. Başlangıç olarak Geany isimli uygulamayı deneyebilirsin.

Eğer "Hello world" seviyesinde bile değilsen, internette PHP dersleri diye arama yaparak, veya @sem0900 isimli arkadaşımızın dergideki "giriş seviyesinde" yazmış olduğu PHP derslerini okuyarak başlayabilirsin. Hangi sayıda anlatıldığını hatırlamıyorum, ama SUDO bölümündeki sabit başlıklardan birinde tüm sayıların tüm başlıkları var, oraya göre bulabilirsin hangi sayı olduğunu.

Kolay gelsin.

Heisenberg

teşekkürler alquirel hello world yazamıyor değilim sadece ben kodları phpmyadminde yazılıyor sandım o yüzden üyelerinizden semin php dersleri olması beni sevindirdi bakacağım. istediğim cevap bu kadar basitti aslında umarım editör işe yarar editörde kod yazdıktan sonra nereye kayıt etmeliyim? herhenagi bir yer olması sıkıntı çıkarır mı?
ALLES WAR DIE SEKTE !