Richard Stallman kitabı Türkçe yayınlandı

Başlatan raspacı, 06 Aralık 2009 - 00:23:01

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

raspacı

Elektrik Mühendisleri Odası tarafından yayınlanan kitapla ilgili bilgi:
Birçok farklı ortamda sunulmuş makale ve konferans tartışmalarından oluşan bu derlemede, yazılımın nasıl oluşturulduğu, hangi fikri mülkiyet araçlarına sahip olduğu ve yazılım topluluğunun gerçekte neyi temsil ettiği üzerine tartışmaları, özgür yazılım felsefesi ve ortaya çıkışı, yazılım sahipliği, özgür yazılım ve açık kaynak yazılım karşılaştırması, telif hakları, copyleft ve patentler hakkında bilgi ve tartışmaları, Genel Kamu Lisansları'nın son sürümlerini ve özgür yazılımı anlayabilmek için gerekli birçok tanım, tartışma ve hikayeyi bulacaksınız.

Üç yaşlarında bir çocuğun görüp beğendiği bir oyuncağa verebileceği iki tip tepki olabilir. Ya "o oyuncaklar benim!" diyecektir, ya da "ne güzel oyuncaklar!" deyip oynadıktan sonra onların bir arkadaşına verecektir. "Ne güzel oyuncaklar" demesi yüzünü toplumsal faydaya dönmesinin ilk adımıdır belki de. Yazılım alanının bir oyun alanı ve paylaştıklarının oyuncak olmamasına rağmen, üretimlerini "benim" değil "bizim" diyerek tüm toplumla paylaşmakla yetinmeyip, bu felsefeyi bütün bir yazılım alanı için etkin kılarak tüm insanlığın faydasına olacak şekilde bu alanı değiştirme cesaretine ve azmine sahip olan Richard Stallman'ın ve özgür yazılım topluluğunun hikayesini ve  fikirlerini büyük bir keyifle okuyacağınızı umuyoruz.
Devamı: http://www.emo.org.tr/kitap/kitap_goster.php?kodu=51
nereye gidersen git kendini de götürürsün.

utdmr

Okunmasının "Sadece Eğlenmek İçin"den çok daha başarılı olacağını düşünüyorum :). Güzel bir gelişme...
Kişisel Blogum: Çoğunlukla Zararsız - cogunluklazararsiz.org
--
Any intelligent fool can make things bigger, more complex, and more violent. It takes a touch of genius -and a lot of courage- to move in the opposite direction.

fortran

Özgür yazılım dergisi: eniXma

zeitgeist

Haber için teşekkürler. Okunacaklar listeme ekledim.
Özgürlüğü ne kadar anlarsan o kadar az sahip olursun. John Fowles

sabian

Kitabın kapak tasarımı çalışmalarına ve baskıya hazırlanış aşamalarına bizzat şahit olmuştum. İlk andan itibaren heyecanla çıkmasını bekliyordum. Ayrıca Emo (elektrik mühendisleri odası) nun Linux sistemler üzerine yazılan çalışmalara verdiği önem ciddiye alınması ve taktir edilmesi gereken bir davranış. Şunu da itiraf etmeliyim, İlk Ubuntu Cd'mi Emo merkezde çalışan bir abiye vermiştim daha sonraki ziyaretimde 3 -4 bilgisayarda Ubuntu kurulu olduğunu görünce sevindim. Kendilerine saygılarımı sunarım ve Ögür yazılımın arkasındaki bu tarz desteklerinin artarak devam etmesini diliyorum.

Haber için teşekkürler @levi.
"Özgür yazılım ile özel mülk yazılım arasındaki fark sosyal, etik ve siyasidir" Richard Stallman

Debian Sosyal Sözleşme
http://www.debian.org/social_contract.1.0.tr.html  saimbalkaya.blogspot.com guvercincurnatasi.wordpress.com

Günebakan

Kitabı yalnızca Elektrik Mühendisleri Odasının Web sitesinden ve şubelerinden temin edebilirsiniz. Kitapevlerinde yok...

huseyin.tekinay

Geçen gün EMO'nun bir posta listesinde Linux şenliklerinde stand açılacağı o sırada bu kitabında getireleceği konuşuluyordu.
Bilginize.
Sen dünümüz, bugünümüz, yarınımızsın,
en büyük ustalığımız,
en ince hünerimizsin.
Sen aklımız, yüreğimiz ve yumruğumuzsun.  N.Hikmet