Intel Corporation 82G33/G31 Express Integrated Graphics Controller (rev 10)

Başlatan bellatlantic, 05 Aralık 2009 - 13:24:24

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

bellatlantic

root@bellatlantic:/home/bellatlantic# lspci | grep VGA
00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation 82G33/G31 Express Integrated Graphics Controller (rev 10)

sayin uzman arkadaslar... 9.10 a update ettim daha yuksek bir cocunurlukteyken 800X600 cozunurluge indim... ardindan 9.10 guncel image indirim tekrar kurdum fakat sorunum ayni... compiz ve efektler update ten sonra calismamisti fakat guncel image indirip yukledikten sonra calisti... ekran kartim onboard... 9.04 e kadar hic bir sorunum yoktu... bu konu ile ilgili nasil bir calisma yapabilirim yardimlarinizi bekliyorum tskler...

heartsmagic

Şu an görsel öğeler çalışıyor ancak çözünürlük sorunun mu var?
Forumdaki xorg.conf ile ilgili başlıklara ve çözünürlük ekleme yollarına göz atabilirsin.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

bellatlantic

Alıntı yapılan: heartsmagic - 05 Aralık 2009 - 15:03:13
Şu an görsel öğeler çalışıyor ancak çözünürlük sorunun mu var?
Forumdaki xorg.conf ile ilgili başlıklara ve çözünürlük ekleme yollarına göz atabilirsin.

evet cozunurluk sorunum var... oralara baktim 1 aydir tirmaliom yaklasik icraat olmadi henuz... :)

heartsmagic

Neler yaptığını anlat ki sorunu irdeleyelim. Örneğin son xorg.conf dosyanın içeriği nasıl?

bellatlantic

Alıntı yapılan: heartsmagic - 05 Aralık 2009 - 15:12:53
Neler yaptığını anlat ki sorunu irdeleyelim. Örneğin son xorg.conf dosyanın içeriği nasıl?

o dosya hic yok...

heartsmagic

Eğer dosya adını doğru yazıyorsan ve yine de yoksa forumdaki örnekleri bu yeni açacağın dosyaya işleyebilirsin, sorun olmaz.

bellatlantic

Alıntı yapılan: heartsmagic - 05 Aralık 2009 - 15:56:01
Eğer dosya adını doğru yazıyorsan ve yine de yoksa forumdaki örnekleri bu yeni açacağın dosyaya işleyebilirsin, sorun olmaz.

evet onlari denedim 1 aydir sonuc alamadim... zaten bu yuzden yazdim...

bytan

Şu an dosyan bile yok. Öncelikle dosyanı örneklere göre oluştur. Götürebildiğin yere kadar götür, kaldığın yerde yardımcı olmaya çalışırız.
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

bellatlantic

Alıntı yapılan: bytan - 05 Aralık 2009 - 17:13:28
Şu an dosyan bile yok. Öncelikle dosyanı örneklere göre oluştur. Götürebildiğin yere kadar götür, kaldığın yerde yardımcı olmaya çalışırız.

butun herseyi denedim sonuc alamadim su an dosya yok ama daha onceden denedim onceki yazilim surucusune donmustum ondada openGL ve compiz calismamisti... tekrar deniyecegim birazdan...

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 06 Aralık 2009 - 03:08:59

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=9306.0

eski surucuye tekrar geri dondum compiz yine gitti... efectler yok yani... birinden biri oluyor digeri gidiyor :(
xorg.conf dosyasi bos yani yok yine sorun oradan degil bence ayarlari baska bir yere koymuslar sanirim...
lcd 19" samsung 940BW ekranim var ekrani bilinmeyen olarak goruyor ve cozunurlukte en fazla 1360X768 (16:9) olarak ayarlayabiliyorum...

heartsmagic

@bellatlantic, neden ısrarla tavsiyemizi göz ardı ediyorsun? Evet dosya boş ancak oluşturup çözünürlük işleyince sonuç alan yığınla kullanıcı var. Kesin işe yarar demiyoruz, ancak sen denemeden biz görmeden nasıl yardımcı olabiliriz sana?

bellatlantic

Alıntı yapılan: heartsmagic - 07 Aralık 2009 - 05:45:18
@bellatlantic, neden ısrarla tavsiyemizi göz ardı ediyorsun? Evet dosya boş ancak oluşturup çözünürlük işleyince sonuç alan yığınla kullanıcı var. Kesin işe yarar demiyoruz, ancak sen denemeden biz görmeden nasıl yardımcı olabiliriz sana?

gozardi etmedim arkadasim denedim onlarin hepsini bir sonuc alamadim 800X600 e iniyor ekran... 2.4 yukledigim zaman duzeliyor fakat ondada compiz ve efektler acilmiyor... su anda 2.4 surucusundeyim... laptopun ayarlarinada baktim ondada yok xorg.conf dosyasi... onboard ekran karti diyemi yapiyor acaba bu masa ustunde... birde laptopta karmic remix yuklu ilk ciktiginda yuklemistim...

bytan

Alıntı yapılan: bellatlantic - 07 Aralık 2009 - 10:15:15
Alıntı yapılan: heartsmagic - 07 Aralık 2009 - 05:45:18

gozardi etmedim arkadasim denedim onlarin hepsini bir sonuc alamadim 800X600 e iniyor ekran... 2.4 yukledigim zaman duzeliyor fakat ondada compiz ve efektler acilmiyor... su anda 2.4 surucusundeyim... laptopun ayarlarinada baktim ondada yok xorg.conf dosyasi... onboard ekran karti diyemi yapiyor acaba bu masa ustunde... birde laptopta karmic remix yuklu ilk ciktiginda yuklemistim...

Neden elle dosyayı oluşturup içini işlemiyorsun ve bize yaptıklarını çıktı olarak vermiyorsun?
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST