Windows ve Ubuntu arasında ağ kurmak?

Başlatan yogarock, 27 Mayıs 2008 - 18:46:25

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

yogarock

Merhaba arkadaşlar;

Arkadaşımın Windows XP yüklü makinesi var ben benim makineyle ağ kurmak istiyorum fakat bir türlü başaramadım. Ben de samba kurulu ayrıca Ubuntu da windowsdaki ev ağı kurar gibi işlemler mi yapıcaz bir şey anlamıyorum yardım ederseniz süper olur ya da izleyebileceğim bir yol gösterirseniz sevinirim.

yogarock

arkadaşlar windows daki bilgisayarı ağ kurarken ev-ağı olarak ayarlamıştım görmüyordu daha sonra değiştirdim workgroup olarak ayarladım bu sefer ubuntudan gördüm ama dosya paylaşımı yapamıyorum windowsta paylaşıma açtığım dosyaları göremiyorum...

heartsmagic

Makineyi hiç mi görmüyorsun? Misal nautilus'a smb://diğer_makine_ipsi yazdığında görebiliyor musun?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

yogarock

Sağol heartsmagic.
smb://ip yazdığımda bağlandı, fakat Yerler > Ağ > Windows Ağı > Workgroup'a girdiğimde ismini görüyorum fakat tıkladığımda içinde paylaşıma açtığım dosyaları göremiyorum.

heartsmagic

Windows tarafından açıldığı kesin değil mi? Samba ile çok işim olmadı ancak zamanında bu şekilde hallediyordum işimi. Sağlam bir Samba belgesi hazırlamamız gerekecek sanırım ancak önce orijinal kaynak bulmak lazım.

sudoktoru

Bu konuda benim de sıkıntılarım var. ::) Şirketin windows ağındaki diğer makinelere bağlanmayı bir türlü beceremedim. Ağı tıklayınca windows ağı simgesi çıkıyor onu tıkladığım zaman şirketin ağ ismi çıkıyor ama ağdaki bilgisayarları bir tülü göstermiyor.Şimdilik smb4k yı kullanarak bağlanıyorum

yogarock

evet kesinlikle katılıyorum heartsmagic ayrıca daha önce açılmış bir başlık altında da dile getirmiştim...

zulfikar

arkadasim senin sorunun cevabi windowsun icinde.
windowsa girip ulasmak istedigin dosya veya dizin ozelliklerinden bu dosyayi veya dizini paylas diye isaretlemen lazim.

immortal

Ağ altında "Windows Ağı"na tıkladığım da "Sunucudan paylaşım listesi alınırken başarısız olundu." diyor. Ağda bir tane Windows 7 kurulu PC var ve D üzerinde Shared adında bir klasör paylaşımlı, sbm://ip yazarak girmek istediğimde "Lütfen, yazım hatalarını denetleyip yeniden deneyin." diyor.

canosayan

Alıntı yapılan: immortal - 31 Ocak 2010 - 09:32:48
Ağ altında "Windows Ağı"na tıkladığım da "Sunucudan paylaşım listesi alınırken başarısız olundu." diyor. Ağda bir tane Windows 7 kurulu PC var ve D üzerinde Shared adında bir klasör paylaşımlı, sbm://ip yazarak girmek istediğimde "Lütfen, yazım hatalarını denetleyip yeniden deneyin." diyor.

windows 7 kullanmadım ama sorayım. firewall kapattınız mı?
Chmod bizim işimiz.

kalender

linkteki bilgiler belki işinize yarayabilir bide win 7 de iş ağını seçmeniz gerekiyor diye biliyorum ev ağı sorun çıkartıyor

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,13501.msg192549/topicseen.html#msg192549
Dal Rüzgara Küskün Değildir Ama Kırılmıştır Bir Kere!

ssahin

Windows 7 paylaşım sorunu için şunu deneyin :

Denetim Masası >  Yönetimsel araçlar >  Yerel Güvenlik İlkesi

"Bu bilgisayara ağ üzerinden erişime izin verme"  ilkesine tıklayın

listedeki "Guest" ve var ise "Everyone" üzerine tıklayıp Kaldır butonuna basın.

Bilgisayarınızı yeniden başlatın.

Windows 7 üzerindeki dosya paylaşımlarına ulaşabileceksiniz.

muratbastas

Alıntı yapılan: sudoktoru - 27 Mayıs 2008 - 22:10:16
Bu konuda benim de sıkıntılarım var. ::) Şirketin windows ağındaki diğer makinelere bağlanmayı bir türlü beceremedim. Ağı tıklayınca windows ağı simgesi çıkıyor onu tıkladığım zaman şirketin ağ ismi çıkıyor ama ağdaki bilgisayarları bir tülü göstermiyor.Şimdilik smb4k yı kullanarak bağlanıyorum

Arkadaşlar aynı sorundan bende de var. Benimkiyle beraber 6 bilgisayarlı bir ağ üzerinde çalışıyorum. Tek linux benim makinemde. Sorunlarımı sıralarsam şöyle bir liste çıkıyor :

1 - Yani ağ bilgisayarlarından herhangi birisinin ip'sini tarayıcıya yazdığımda o bilgisayarın localhost'una ulaşabiliyorum. Ama onlar bana ulaşamıyor. Ve yerel ip'mi nereden görebileceğimi bilmiyorum.(Ağ işlerinden pek anlamam. Yerel ip diye bir şey var mı bilmiyorum ama demek istediğim 192.168.1.35 şeklindeki ip'den bahsediyorum) :D

2 - Ağdaki diğer bilgisayarların paylaşılan klasörlerini görebiliyorum. Müdahale edebiliyorum izinlerin yettiği kadar, ama onlar benim bilgisayarımı göremiyor.(bu çok kötü ve bir şekilde çözmem gerekiyor)

3 - Ve ben sbm:// nedir ve nereye yazılır sorusunun da cevabını bilmiyorum. Tarayıcıya "sbm://192.168.1.35" yazmayı denedim ama google'da arama yaptı. Konsola yazdım hata verdi.

murat@ubuntu:~$ sbm://192.168.1.35
bash: sbm://192.168.1.35: Böyle bir dosya ya da dizin yok

Linux'ta da explorer.exe gibi bir pencere adres çubuğu falan gördüğüm kadarıyla yok. Yani "sbm" yazmak için başka bir yer bulamadım. Forumda sbm'nin ne işe yaradığını da bulamadım.
"Ey yüce gönüllü yalan! Gerçek hiç sana tercih edilebilecek kadar güzel olmuş mudur?"

~Jean-Jacques Rousseau~

furkankalkan

başına nautilus eklerseniz açılacaktır.
Lover
twitter.com/furkan_kalkan1

muratbastas

Alıntı yapılan: dewilman - 28 Haziran 2011 - 17:40:20
başına nautilus eklerseniz açılacaktır.

Cevap için teşekkürler. Sonuç şöyle oldu :

Konsola
naitulus sbm://192.168.1.35
Yazdım ama

"sbm://192.168.1.35/" gösterilemedi.
Nautilus "sbm" konumlarını işleyemiyor.

Şeklinde bir hata aldım. İp yanlış olabilir mi diye düşündüm ama doğru. Bu neden olabilir?
"Ey yüce gönüllü yalan! Gerçek hiç sana tercih edilebilecek kadar güzel olmuş mudur?"

~Jean-Jacques Rousseau~

heartsmagic

Samba kurulu mu?
Sen herhangi bir dizini paylaştırdın mı sistemde?

6ng4n

zeitgeist

Ubuntu tarafından paylaştığın dizin/dizinlerin olduğu disk bölümü ext4 değildir herhalde?
Özgürlüğü ne kadar anlarsan o kadar az sahip olursun. John Fowles

6ng4n

ext olması ya da olmaması bir şey değiştirmiyor ortak bir protokol olan smb ile aktarıldığı için problem olmaz. ama önceki mesajdaki gibi hatalı yazımlar çok şey değiştiriyor. sbm diye protokol yok smb var :D

muratbastas

Alıntı yapılan: 6ng4n - 01 Temmuz 2011 - 01:45:53
naitulus sbm://192.168.1.35

naitulus smb://192.168.1.35 olmasın sakın :D

Teşekkürler. :) Olabilme ihtimali var diyorsun madem ilk fırsatta deneyeceğim.

~Jean-Jacques Rousseau~

GoRKaMoRKa

smb4k uygulaması ile windows server 2013 e bağlanamıyorum. (girilen adres geçersiz) smb://server/puyodata/dijitalmedya ile bağlanabildiğim dosyalara ubuntu sistemim çok karıştığı için formatlamam sonucu erişemiyorum. smb4k da workgroup a da erişemiyorum. gözüküyor fakat girmiyor. nautilus da pc ler gözüküyor fakat yine bağlanmıyor. zaten içerisinde windows ile paylaşımın hazır olduğu belirtilen ubuntu da neden server a veya diğer sistemlere erişemiyorum ?