[Çözüldü] Ubuntu 9.10 Disk Alanı ayarlama

Başlatan sosyalserdar, 02 Aralık 2009 - 14:40:29

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

sosyalserdar

Arkadaşlar ben pc ye ubuntuyu kurdum fakat kurarken çok küçük alan seçtim  yanlışlıkla ve öyle kuruluma devam etti  ayrıyetten makinada windows da kurulu

şimdi windows da partiton magic ile büyütebiliyorsun alanı fakat linuxta nasıl büyütülüyor bilmiyorum windows da c: ve D: olarak ayrı birde 2,5 gb lık linux alanı var birde linux takas alanı diyor 180 mb lık şimdi ben d deki alandan biraz alıp linux alanını 5 gb yapmak istiyorum çünkü şuan linuxta 66 mb lık boş bir alan kaldı :) oda olmaz yani güncellemeye bile yetmiyor disklerin ekran görüntülerini aşşağıda veriyim

Windows Görüntüsü:

Ubuntu da ki ekran görüntüsü:

bir soru daha sorayım sıfırdan kurarken ubuntuda ben windowsun disk yönetimi bölümünden ubuntuyu silsem ubuntu sıfırdan kurarken disk seçme alanında en büyük boş alan kullanılsını seçersem  yanyana kurulsun biri seçilsin seçenği varya onun haricinde en büyük boş alan kullanılsın seçeneğini seçersem pc başlangıcında istediğim işletim sisteminden başlamam için şuan gelen seçenecek gelirmi yine?

heartsmagic

Henüz işin başında olduğun için en kolay yo yeniden kurulum olur.
Son sorun için doğru düşünüyorsun, en büyük boş alanı seçip yan yana kur dersen sorun olacağını sanmıyorum. Fakat güvenli olsun istiyorsan boş alanı Ubuntu için kendin oluştur. Örneğin 20GB olsun. 1GB kadar da başka bir boş alan ayır. Büyük alana Ubuntu'yu kurarsın, küçük alanı da takas alanı olarak biçimlendirirsin kurulumda.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

sosyalserdar

Teşekkür ederim gparted ile halledim sorunu