Kullandığımız Firefox eklentileri

Başlatan heartsmagic, 27 Mayıs 2008 - 03:05:12

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ironic

Alıntı yapılan: ırmak - 24 Aralık 2009 - 15:48:08
Alıntı yapılan: xwes - 24 Aralık 2009 - 15:20:43
Cybersearch: Bu muhteşem eklenti ile siz daha adres satirina birşeyler yazmaya başlar başlamaz intenretten istediginiz site bulunup size sunuluyor. (Google chrome'daki gibi)

Tiny Menu: Bunun ile menuleri toparlayip tek bir tuş haline getirerek bayagi bir tasarrufu yapilabiliyor.

Last tab close button: Hani son sekmenin kapatma tuşu yoktur kapatamazsiniz ya işte onu hallediyor.

Autohidestatusbar: Alttaki durum çubugunu otomatik gizler sadece gerektiginde (bir linkin uzerine gittiginizde filan) gosterir ve size ekstra yer açar (Yine chrome'da oldugu gibi)

Teşekkür ederim.
Eklentiler Wiki'de de yerlerini buldu:)

Wiki sayfasını inceledim de eklentilerin doğrudan indirme bağlantısını vermek yerine, eklenti sayfasına bağlantı vermek daha güzel olur. Mevcut durumda eklenti güncellendiğinde wiki' yi tekrar güncellemek zorunda kalacağız.

ırmak

Alıntı yapılan: ironic - 25 Aralık 2009 - 21:54:01
Alıntı yapılan: ırmak - 24 Aralık 2009 - 15:48:08
Alıntı yapılan: xwes - 24 Aralık 2009 - 15:20:43
Cybersearch: Bu muhteşem eklenti ile siz daha adres satirina birşeyler yazmaya başlar başlamaz intenretten istediginiz site bulunup size sunuluyor. (Google chrome'daki gibi)

Tiny Menu: Bunun ile menuleri toparlayip tek bir tuş haline getirerek bayagi bir tasarrufu yapilabiliyor.

Last tab close button: Hani son sekmenin kapatma tuşu yoktur kapatamazsiniz ya işte onu hallediyor.

Autohidestatusbar: Alttaki durum çubugunu otomatik gizler sadece gerektiginde (bir linkin uzerine gittiginizde filan) gosterir ve size ekstra yer açar (Yine chrome'da oldugu gibi)

Teşekkür ederim.
Eklentiler Wiki'de de yerlerini buldu:)

Wiki sayfasını inceledim de eklentilerin doğrudan indirme bağlantısını vermek yerine, eklenti sayfasına bağlantı vermek daha güzel olur. Mevcut durumda eklenti güncellendiğinde wiki' yi tekrar güncellemek zorunda kalacağız.

Ben güncellerim merak etmeyin:)

ırmak

Mozilla Firefox Eklentileri sayfası Wiki'de güncellendi.
Şablonlarla renklendi.
'İki satır da ben yazarım.' ya da 'Şu eksik bunu da ekleyelim.' diyen olursa kapılar açık:)

http://wiki.ubuntu-tr.net/index.php5/Mozilla_Firefox_Eklentileri

btermeli

Duvarları olmayan bir dünyada, neden pencerelere ihtiyaç duyayım ki???

agritux

Bu başlığa bir eklenti adını hatırlayabilmek adına giriyorum, her girişimde 5 6 eklenti kurup çıkıyorum...

barış

Alıntı yapılan: agritux - 07 Şubat 2010 - 12:05:29
Bu başlığa bir eklenti adını hatırlayabilmek adına giriyorum, her girişimde 5 6 eklenti kurup çıkıyorum...
hahhaa :D:D gül gül öldüm ya :D

solomx

dictionary tooltip kullanıyorum ama yeni sözlük ekleyemiyorum; yaptığım herhangi değişikliği kaydetmiyor. Firefox'u yeniden başlattğımda tekrar eski ayarlarına geri dönüyor. Bu eklentiyi kullanan ve bu konuda bilgisi olan varsa lütfen yazsın. (bu eklentiyi daha önce windowsta sorunsuz kullanıyordum.)

ck1991

gTranslator:google chromedaki gibi isteğe bağlı çeviri çubuğu getirir rahatsiz etmez ayarlanabilir..
copy and go: tıklanabilir olmayan linkleri yeni sekmede açmaya yarar(firefox 4te entegredir bu özellik)
paste and go 3 : adres çubuğuna link yapıştırıp otomatik açmanizi sağlar chrome'da olduğu gibi
facebook photozoom:facebook fotograflarinin sadece uzerine gerelerek büyük halini görmenizi sağlar
new tab homepage: yeni sekmede anasayfayi acar

stef_q

unplug eklentisi downloadhelper yüklü ise gerek var mı ? mesela downloadhelper http://listen.grooveshark.com/ burada çalan şarkıları çekemezken, unplug çekebiliyor mu ?

setare

Greasemonkey Eklentisi ve bazı betikler

Show Just Image 2  betiği ->
Resim upload sitelerindeki resimlerin direk açılmasını sağlıyor.
Direkt resmi gösteriyor, reklam, banner filan engellemiş oluyor bir bakıma.
http://userscripts.org/scripts/show/78214/

YouTube HD Ultimate betiği ->
YouTube videolarını otomatikman yüksek kalitede açan betik.
http://userscripts.org/scripts/show/31864

YouTube HQ + 720p
http://userscripts.org/scripts/show/41212

No Script
Ad Block Plus
No Squint ->
İmage Zoom -> Web sayfasındaki resimleri büyütüp küçültüyor v.s.
Linky -> Web sayfasındaki linkleri panoya kopyalıyor.(JDownloader kullanıyorsanız mutlaka işinize yarayacaktır)
Flashgot ->
Password Exporter -> Bu eklenti ile firefoxtaki şifrelerinizi yedekleyip daha sonra geri yükleyebiliyorsunuz. 
ayrıca bu eklenti ile windows firefoxta aldığınız yedeği ubuntu firefoxta kullanabilirsiniz
Add to Search Bar -> Firefox Google aramasına farklı seçenekler ekleyebiliyorsunuz. Linux Mint kullanıyorsanız bu eklenti işinize yarayacaktır.

patalojik

olmazsa olmazlarım...
xmarks (foxmarks) : kullanıcı adı ve şifre yardımıyla yer imleriniz nereye gitseniz hep yanınızdadır. https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/2410/
Bugmenot: üyelik isteyen sitelere payaşılmış kullanıcı adı ve şifre ile girmek için kullanıyorum. Sayfada bağlatıyı kullanmak için gereksiz üyeliklerden hoşnut olmayanlardanım. İnternet özgürlüğün simgesi olduğunu düşünürüm. https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/6349/

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 06 Eylül 2010 - 02:33:03

Alıntı yapılan: Amad - 14 Mart 2009 - 16:58:30
Ben foxmarks ve "read it later" eklentilerini kullanıyorum.
Foxmarks'daki işlemi kısaca anlatamam ama elimden şu geliyor.
Foxmarks'a kaydoluyorsunuz (1 kereliğine mahsus) ve sizin yer imlerinizi (bookmark'larınızı) internnetteki sunucusuna gönderiyor. Ardından bunu birkaç bilgisayarda giriş yaparak aynı bookmarklarınızı kullanabiliyorsunuz ( ben birkaç bilgisayara girdiğim için lazım oluyor, evde başka işte başka bilgisayar kullananlara tavsiye ederim)

Read it later adından da anlaşıldığı gibi bir sayfayı veya linki sonra okumanız için küçük bir hatırlatma eklentisi gibi * bir şey. Tam olarak anlatamam ama ikisini de tavsiye ederim
xmarks ile ağ bağlantılarımı yedeklemek için kullanabilirsiniz. veri kaybını önlemiş olursunuz. Bunun gibi ubuntu için de olsa süper olurdu.

Eastanvent

video downloadhelper : izlediğin video,müzik,film falan filan bunları indirmeye yarayan bir eklenti kullanışlıdır.

download statusbar : download yaptığınızda ek bi sayfa çıkmasını istemiyorsanız bu eklenti sayesinde indirmeleriniz altta bir bar şeklinde çıkar. Ama bi problem var firefox' u kapatırsanız indirme de durur ona göre firefox'u kapatmak isterseniz [araçlar>indirme yöneticisi (ctrl+j)] açıp bu şekilde de devam edebilirsiniz. :)

rick

AdBlock Plus, Firebug, Greasemonkey, FlagFox, iMacros.

XRumer

Şu Adblock'un bir de TV versiyonu çıksa, reklam çıktığı zaman hemen ileri sarsa ne güzel olurdu. :)

hesin

1.adbock plus.
2.flash got(olmazsa olmazım)
3.multirow bookmarks toolbar plus(yer imi çubuğunu özelleştirmek için kullanılır diyebiliriz.ben genellikle çok sıklıkla girdiğim siteleri yer imi çubuğuna eklerim ve eğer bu yer imine eklenecek siteler çoğalırsa bu eklentiye bayağı bir ihtiyaç duyulur.)
4.flagfox(girdiğiniz sitenin bulunduğu ülkeyi belirtir)
firefox kullanmamda en büyüketkenlerden birisidir bu eklentiler.tabi bir de güvenlik ve hız da söz konusu da var.

sabriyasin

FireBug        - Olmazsa Olmazım
GBookmarks - Google Yerimi Yöneticisi
LastPass -  Nereye Gidersem Tüm Şifrelerim Yanımda ;) Şifrelerle Boğuşuyorsanız Kesinlikle Deneyin özellikleri anlatmakla bitmez, hızlı üye olma hızlı login olma gibi vs.. konuya gelmişken Firefox'umu donattım teşekkürler bilgiler için
Lord oF The Php

alquirel

Diğer aile üyelerinin de kullandığı bir bilgisayarınız var, ama Firefox'ta açtığınız oturumların kapatılmasını istemiyorsunuz. Zaten diğerleri Firefox değil Chrome kullanıyor, ama siz de Chrome'un sadeliğini ve az yer kaplamasını seviyorsunuz.
O zaman gelsin :

- Master Password+  (Firefox'u sizin belirlediğiniz bir şifre olmadan açtırmaz)
- Hide Caption Titlebar Plus  (Firefox'un pencere başlığını kaldırır ve düğmeleri sekmelerle aynı hizaya alır, Chrome gibi)
- Movable Firefox Button  (Firefox menü düğmesini taşınabilir bir düğmeye çevirir)
- FXChrome 5  (Firefox için Chrome teması)

nikbinliknet

Alıntı yapılan: barış - 07 Şubat 2010 - 12:08:45
Alıntı yapılan: agritux - 07 Şubat 2010 - 12:05:29
hahhaa :D:D gül gül öldüm ya :D

Aynen bende. :D
İşletim Sistemi:  Ubuntu 17.10
İşlemci: Intel® Core™ i3 CPU M 330 @ 2.13GHz × 4
Ekran: NVIDIA GeForce 310M/PCIe/SSE2

kerub

Benim olmazsa olmazım: Tab mix plus
Saygılarımla, sevgilerimle...

XRumer

Adblock Plus - Reklamları engellemek için.

Evernote Clearly (bazen de yerine iReader) - Sayfalardaki yazıları temizce görüntüleyebilmek için.

Download Helper - Video indirmek için.

Evernote Web Clipper - Webdeki herhangi bir şeyi Evernote'a kaydetmek için.

Tracker Block - Beni takip eden siteleri engellemek için.

Turkish Speelchecker - Türkçe yazım denetimi için.

Twitter Address Bar Search - Arama çubuğuna Twitter'ı da eklemek için.

graindor

Adblock Plus
Read It Later
Downthemall
Eksimix
Bunlar demirbaş eklentilerim.

ct

Okulun makale verirabanını kullanmak için FoxyProxy kullanıyordum. Çok kullanışlı tek tıkla proxyler arası geçiş veya kapama yapılabiliyor.

Sanırım yazılmamış daha önce.

https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/foxyproxy-standard/

alorak

Adblock Plus: Sanırım en çok kullanılan eklentidir. Dandik reklamları filan engellemeye yaramakta.
Compact Menu 2 : Menübar'ı bir ikon altına toplamak için gerekli eklenti.
Custom Tab Width: Tab genişliklerini min ve max olarak ayarlamak için diğer tab eklentilerindeki karmaşıklıktansa sadece bu yeterli geliyor.
DownloadHelper: Bunu bilmeyeni dövüyorlarmış
Downloads in Tab: Ek bir pencerede açılan download fasilitesini tab altına alıyor.
Menu Editor: Sağ tık menüsünde filan gereksiz seçenekleri kapatmak için kullanışlı eklenti.
printpdf: İlgili sayfayı pdf olarak çıktı verebilmeyi sağlamakta.
QuickFox Notes: Opera notlarından sonra aradığımı bulamadıysam da en yakın eklenti.
Read It Later: Daha sonra okumak istediğim bağlantıları, online sistem üzerinden yedekleme.
Google Translator for Firefox: Google translate ile uyumlu bir çevirici eklenti
SendToReader: Kindle gibi bir cihazınız varsa ilgili sayfayı kindle için okunabilir sayfaya döndürmekte ve kindle'a atmakta.
Session Manager: Adı üzerinde oturum yönetimi ile ilgili. Var olan açık pencereleri kaydetmeye filan yarıyor.
Super Start: Yeni tab açtığınızda hazır bazı sayfalar ve not paneli desteği sağlayan eklenti.

ve tabi ki Adwaita temasıyla gtk3..
özgürlük için

Artikozgurum

Tab mix plus :Yeni açılan sekmeleri istediğim gibi düzenleye biliyorum. Yeni açılan sekmelerde hangi sayfanın açılmasını istiyorsam ayarlaya biliyorum 

Install Flash Video Downloader: Flash oyunları ve videoları indirebiliyorum.

alquirel

Unity Başlatıcı (Launcher) panelinizdeki Firefox kısayolunuz için bir ilerleme çubuğu (progress bar) eklentisi geliştirilmiş.
Yani Güncellemelerde nasıl bir ilerleme çubuğu görüyorsak Firefox ile yaptığınız indirmelerde de Firefox başlatıcısı üzerinde bir ilerleme çubuğu görme imkanımız var artık.

https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/unityfox/
http://omgubuntu.co.uk/2012/05/how-to-add-unity-progress-bars-to-firefox/