Mynet Oyun (java oyunlari) açılmıyor

Başlatan darkRider, 25 Kasım 2009 - 11:46:51

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

darkRider

firefox da mynet oyunlarinı bir türlü açamadım, makinede java runtime environment kurulu. sebep nedir acaba? çözülmüş konulara baktım orda da bir çözüm bulamadım

dpkg -l | grep java    yazdığımda sonuç şöyle

ii  java-common                           0.30ubuntu5                                Base of all Java packages
ii  sun-java6-bin                         6-15-1                                     Sun Java(TM) Runtime Environment (JRE) 6 (ar
ii  sun-java6-jre                         6-15-1                                     Sun Java(TM) Runtime Environment (JRE) 6 (ar
ii  sun-java6-plugin                      6-15-1                                     The Java(TM) Plug-in, Java SE 6

yardımcı olursanız sevinirim  :-\

darkRider

screenshot

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 25 Kasım 2009 - 01:55:47

bu ekranda java logosu hiç görünmüyor.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 25 Kasım 2009 - 12:21:07

cözüldü  ;)
synptic package manager dan önce bütün javalari kaldirdim sonra sayfaya tekrar girdim yukarıda belirip kaybolan bir plugin menüsü vardı oradan pluginleri yükle dedim ve düzeldi. Bu sitedeki mesajların birinde okuduğumu yaptım fakat arkadaş firefoxu da kaldırdım demiş ona gerek yok.

teşekkürler

Smalldevil

aynı problemı bende yasadım senın yazdıklarını okudum :) lakin ben silmeyi beceremedim onun yerıne java nın sitesinden pc ımdekı javayı test ettirdim ordan eksık eklentılerı kurdu calısıyor :) farklı bır cozum yolu daha olabilir diye paylaşayım dedim :)

kozanibo

merhaba ben javayı kurdum fakat firefoxa entegre etme kısmını beceremedim.

http://www.java.com/tr/download/help/5000010500.xml#selfextracting

JRE, kendi dizinine yüklenir. Bu örnekte /usr/java/jre1.6.0_<sürüm numarası> dizinine yüklenmiştir. Yükleme işlemi tamamlandıktan sonra Done (tamam) sözcüğü görüntülenir.

tamamdır gördüm bunu...

http://www.java.com/tr/download/help/5000010500.xml#enable

burayı yapamadım.

Felâsife

Alıntı yapılan: ibokozan - 10 Ocak 2010 - 11:19:52
JRE, kendi dizinine yüklenir. Bu örnekte /usr/java/jre1.6.0_<sürüm numarası> dizinine yüklenmiştir. Yükleme işlemi tamamlandıktan sonra Done (tamam) sözcüğü görüntülenir.

tamamdır gördüm bunu...
Peki o dizine de yüklenmiş mi? ona baktınız mı?
veya nereye yüklenmiş.

Yapamadığınız yere gelince anlaşılan bu libjavaplugin_oji.so plugininde iş bitiyor  (başka bir pluginde olabilir)

Önce nerede bulun
sudo find / -name libjavaplugin_oji.so
sonra /mozilla/plugins'e link atın /firefox/plugins'te olabilir, FF tarafında işler nasıldır bilmiyorum da :)

ln -s nerede/bu/libjavaplugin_oji.so /burada/tarayıcı/plugins

Ayrıca bu kurduğunuz java'yı sisteme kurulmuşsa, seçim ekranıyla seçmeniz gerekebilir, (seçilmişse sorun yok)
sudo update-alternatives --config java
Maceraya hazır mısın!  Bir BSD almaz mısın?

heartsmagic

Sorun bu Mynet'in oyunlarında olmasın? Ben sadece jre ile başka yerlerde fazladan bir şey yapmadan oyun oynayabiliyorum.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

kozanibo

Java Sürümü Test Ediliyor
Üzgünüz! Bilgisayarınızda önerilen Java sürümü yüklü değil.
Java sürümünüz: 1.6.0_0. Bilgisayarınız için önerilen Java sürümünü yüklemek istiyorsanız aşağıdaki düğmeyi tıklatın.

NOT: Java yazılımını yüklemeyi yeni tamamladıysanız, yazılım kurulumunu test etmeden önce tarayıcınızı yeniden başlatmanız (tüm tarayıcı pencerelerini kapatıp tekrar açmanız) gerekebilir.

:( başarmıştım halbuki, benim sorunum face in içindeki tavla okey gibi java oyunlarında, applet not started diyor. ben temiz kurulumdan sonra java değilde, open djk gibi iced tea java web browser bir şey kurmuştum galiba firefox eklenti istediğinde ikinci seçenekten. onu kaldırsam firefox bana tekrar sorsa :D bende bu defa temizce bilindik javayı seçsem :(

heartsmagic

Başlık biraz karışacak şu anda. Gerekiyorsa bölünebilir.

dpkg -l | grep jre
ne diyor?

sudo update-alternatives --config java komutunun çıktısı nasıl? Ctrl+C ile çıkabilirsin ya da sorunu düzelteceğini düşünüyorsan doğru olan JRE uygulamasını seçebilirsin.

kozanibo

dpkg -l | grep jre
ii  icedtea-6-jre-cacao                   6b16-1.6.1-3ubuntu1                        Alternative JVM for OpenJDK, using Cacao
ii  openjdk-6-jre                         6b16-1.6.1-3ubuntu1                        OpenJDK Java runtime, using Hotspot JIT
ii  openjdk-6-jre-headless                6b16-1.6.1-3ubuntu1                        OpenJDK Java runtime, using Hotspot JIT (hea
ii  openjdk-6-jre-lib                     6b16-1.6.1-3ubuntu1                        OpenJDK Java runtime (architecture independe
ii  sun-java6-jre                         6-15-1                                     Sun Java(TM) Runtime Environment (JRE) 6 (ar

sudo update-alternatives --config java
[sudo] password for ibokozan:
There are 2 choices for the alternative java (providing /usr/bin/java).

Selection    Path                                      Priority   Status
------------------------------------------------------------
  0            /usr/lib/jvm/java-6-openjdk/jre/bin/java   1061      auto mode
  1            /usr/lib/jvm/java-6-openjdk/jre/bin/java   1061      manual mode
* 2            /usr/lib/jvm/java-6-sun/jre/bin/java       63        manual mode

Press enter to keep the current choice[*], or type selection number: 0
update-alternatives: using /usr/lib/jvm/java-6-openjdk/jre/bin/java to provide /usr/bin/java (java) in auto mode.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 11 Ocak 2010 - 03:14:39

auto seçiliydi 2yi ben seçtim - bilinçsizce - :D

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 11 Ocak 2010 - 03:21:59

oh be :) pcmi emanet ettim heartsmagice :) şimdi o sorar ben kırmızı kod içinde yazarım çözeriz bu işi :)

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 11 Ocak 2010 - 18:25:23

sorunum devam ediyor

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 11 Ocak 2010 - 18:32:05

http://apps.facebook.com/okeytavlabatak/

siz de deneyin :(

heartsmagic

Bende oyun çalıştı, masaya falan da oturdum. Gerçi ben kendi elimle kurduğum 64bit'lik JRE paketini kullanıyorum. Eğer sistemin 64bit'se deneyebilirsin. 32bit'se diğer arkadaşlardan yorum bekle bence. Şu an sisteminde her şey olması gerektiği gibi açıkçası. JRE için 2'yi seçmen doğru olan şey.

ersozelektronik

bende yukarıda arkadaşın dediği gibi bütün javaları sistemden kaldırdım ubuntu kısıtlı ilaveler dahil. sonra açılan masada üstte eklentileri kur u tıkladım açıldı. diğer türlü çok zahmetli.yazılım sürümü, kök parolası biz sadece kullanıcıyız zorlanıyoruz haliyle.

indirip yükleme yaparken kök parolası istiyor oraya ne giriyoruz arkadaşalar ?

Yiğit Ateş

Aynı sorun Lucid üzerinde bende de baş gösterdi. Sistemde 64 bit java kurulu, Google Chrome ve Opera sorunsuz görüyor Java'yı fakat Firefox görmüyor. @Felasife senin söylediğin plugin bende yok libjavaplugin_jni.so var ona da link attım ama sorun çözülmedi.

Felâsife

Alıntı yapılan: Yiğit Ateş - 26 Mart 2010 - 23:09:27
Aynı sorun Lucid üzerinde bende de baş gösterdi. Sistemde 64 bit java kurulu, Google Chrome ve Opera sorunsuz görüyor Java'yı fakat Firefox görmüyor. @Felasife senin söylediğin plugin bende yok libjavaplugin_jni.so var ona da link attım ama sorun çözülmedi.
Üzgünüm ama ben bu FF'yi gerçektenten çözemedim gitti, rehberlere bakarsaniz öyle bir pluginden bahsediyor ama paratikte olmuyor, ya FF'de isler degisti ya da yeni Java'lara ayak uyduramadilar veya FF olayini ben hiç anlamadim.
Flashplugin sorunu yok ama Java var en azindan open-jdk da var.

Yiğit Ateş

Alıntı yapılan: Felâsife - 27 Mart 2010 - 00:26:50
Alıntı yapılan: Yiğit Ateş - 26 Mart 2010 - 23:09:27
Üzgünüm ama ben bu FF'yi gerçektenten çözemedim gitti, rehberlere bakarsaniz öyle bir pluginden bahsediyor ama paratikte olmuyor, ya FF'de isler degisti ya da yeni Java'lara ayak uyduramadilar veya FF olayini ben hiç anlamadim.
Flashplugin sorunu yok ama Java var en azindan open-jdk da var.
Neyse çok da önemli değil, Java'ya ihtiyaç olduğunda Opera'ya geçerim.

Yiğit Ateş

Arkadaşlar sorunu geç de olsa çözdüm. Sorun yaşayan arkadaşlar, /usr/lib/mozilla/plugins dizininde java dizinindeki (bende /usr/lib/jvm/java-6-sun-1.6.0.15/jre/lib/amd64 şeklinde) libnpjp2.so dosyasına bağlantı oluşturup Firefox'a javayı tanıtabilirler.

ironic

3.6 kullanıyorsanız muhtemelen sun-java6-plugin destek vermiyordur. Bağ atarak daha önce benzer bir sorunu çözmüştük.

Felâsife

Evet şimdi biraz daha bakındım ama OpenJDK'da bağ atılacak ilgili .so dosyası yok, dolayısıyla OpenJDK ile FF sorunu çözülecek gibi durmuyor.
Ama sun'un javasıyla sorun olmaz tabii, en azından bağ atılarak halledilir(miş) :)

esergen

aynı sorun bende de devam ediyor, mynet tavla oyununa bağlanıyorum, lobiye düşüyorum, oynayanları görebiliyorum(yeşil zeminli ekranda). ancak hiçbir masaya oturamıyor ve masa açamıyorum. Google Chrome ve sun sitesinden edinilmiş java 1.6.0_20 sürümü yüklü. Deneme amaçlı farklı sitelerdeki java appletleri açmayı denedim, sorunsuz çalışıyor. Ayrıca http://www.javatester.org/version.html da javanın var olduğunu teyit ediyor. Sizce çözümü ne olabilir?

BULDUM: oyunu açmadan önce açılan popup ekranda mynet tavla oyunu javasına güvenerek çalıştırmak isteyip istemediğinizi soruyor. ben always trust seçeneğine tıklamadan run diyerek çalıştırıyordum. bu sefer always trust seçeneğini işaretleyip denedim. tüm şikayetlerim gitti. herzaman güvenmek gerekiyormuş.. ;D 

gokan90

java yı silip baştan kurdum fakat yinede okey sayfasında sorun çıkıyor.diğer oyun sayfalarına giriyor fakat okey ile ilgi bir odaya girmeye çalıştığımda ''Aramış olduğunuz sayfa sistemde bulunmamakadır, lütfen aşağıda yer alan ilgili linklere tıklayarak ilerleyiniz.'' yazısı çıkıyor bu konda yardımcı olabilirmisiniz?

daligo5

ubuntu yazılım merkezindejava diye arattır orada cıkan open java paketlerini kaldır sadece sun javalar kalsın sonra oturumu yeniden baslat
http://piyonsatranc.blogspot.com/

satranç modern bir beyin işkencesidir.

heartsmagic

Ancak sistemde veya sitede olmayan bir oyun için Java fayda vermeyecektir diye düşünüyorum. Geçici bir sorun olmasın sitede?

gokan90

bende birde xp yüklü orda denedim açıldı.benim çözemediğim nokta diğer oyun sayfalarına girip burada sorun çıkarması

heartsmagic

Bu durumda, sadece o oyunda sorun vardır diyebiliriz. Çözümü var mıdır açıkçası ben bilmiyorum.

Zorba58

Başlığı hortlatacağım biraz belki ama bu saate kadar mynet oyuna giremeyip deli olduğum için.size bu çözüm yöntemimi anlatayım.Synaptic'de bütün javaları kaldırdım (openjdk ve ubuntu işaretlileri kaldırmadım)sonra java.com'a girdiğimde firefox bir eksik eklenti buldu.icedtea java plugin-ubuntu için.onu yükledim.firefoxu yeniden başlattım.sonra oynayabildim okey always trust seçeneğini işaretleyerek.
Dünya' nın asıl problemi. ahmaklar ve fanatikler her zaman için kendilerinden çok eminken; buna karşılık daha aklıbaşında insanların hep şüphelerle dolu olmaları.
                                                            Bertrand Russell

sema

@Zorba58, bu çözüm yöntemini keni açtığın başlığın (sen açmıştın sanırım) altından da yazıp konuyu [Çözüldü] olarak etiketleyebilir misin :)
susema