Usb Ses Kartı

Başlatan zgrcln, 26 Mayıs 2008 - 21:32:29

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

zgrcln

toshiba Laptop um var ama ses kartını yaktım. Sonradan usb ses kartı aldım. Windowsta sorun yoktu ama ubuntuda kullanılamıyor. Hatta görmüyor sanırım. Sitede uygulanan yöntemlerin hepsini uyguladım sayılır. Ne yapabilirim. Ses kartım aşağıdaki sitede mevcut. Yardım edenlere ve demeyenlere teşekkürler.

Görmesini nasıl sağlayabilirim.

http://www.hemalhemsat.com/Shop/Auctions/AuctionDetails.aspx?AuctionId=4989894

komikimben

tamamda arkadaşım verdiğin sitede modeli yazmıyor ki!

modelini yazarsan daha iyi olur zannımca. 8)

zgrcln

rain model RA-1280 die sonradan eklenmiş bir etiket var üzerinde.

munirekinci

Konsola lsusb yazıp, çıktısını buraya aktarır mısın?

zgrcln

bütün usb aygıtlaarını çıkardım sadece ses kartı takılıyken

Bus 005 Device 001: ID 0000:0000 
Bus 004 Device 001: ID 0000:0000 
Bus 003 Device 002: ID 1130:f211 Tenx Technology, Inc.
Bus 003 Device 001: ID 0000:0000 
Bus 002 Device 001: ID 0000:0000 
Bus 001 Device 001: ID 0000:0000

çıktısı aldım.

zgrcln

Arkadaşlar yardımcı olabilecek olanlar yok mu?

ufuk_k

aplay -l komutu çıktılarını verir  misin?  Ayrıca alsamixer programını çalıştırdığında çıkan ayarlar üzerinden sesi açmayı denedin mi?

zgrcln

aplay -l komutuyla aşağıdaki çıktıyı veriyor. Bu çıktılardan benim anladığım hem yanmış olan ses kartını hemde USB ses kartını görüyor. Fakat yanmış olan ayarlanmış. O yüzden hiçbir ses duyamıyorum. Ustalar ne diyecek acaba.

**** PLAYBACK Donanım Cihazının Listesi ****

kart 0: ICH6 [Intel ICH6], cihaz 0: Intel ICH [Intel ICH6]

Altcihazlar: 1/1

Altcihaz #0: subdevice #0

kart 0: ICH6 [Intel ICH6], cihaz 4: Intel ICH - IEC958 [Intel ICH6 - IEC958]

kart 1: default [USB  AUDIO  ], cihaz 0: USB Audio [USB Audio]

alsamixer de tüm sesler açık ama
Card: Intel ICH&
Chip : Realtek ALC250 rev 2
yazıyor. Yani bu benim yanık olan kartı mı görüyor. Bunu kaldırıp nasıl usb olanı kurabilirim.

ufuk_k

lsmod | grep snd çıktısını da ver, sonra yapacaklarını söyleyeyim.

zgrcln

Şimdi en baştan tekrar alalım çünkü birçok deneme yaptım ve diğer sonuçlardan farklı sonuçlar çıkıyor artık

lsusb komutuyla

Bus 005 Device 001: ID 0000:0000 
Bus 004 Device 001: ID 0000:0000 
Bus 003 Device 002: ID 1130:f211 Tenx Technology, Inc.
Bus 003 Device 001: ID 0000:0000 
Bus 002 Device 001: ID 0000:0000 
Bus 001 Device 001: ID 0000:0000
çıktısı alıyorum.

aplay -l komutuyla
**** PLAYBACK Donanım Cihazının Listesi ****

kart 1: default [USB  AUDIO  ], cihaz 0: USB Audio [USB Audio]

çıktısı alıyorum

Alsamixer komutuyla

alsamixer: function snd_ctl_open failed for default: No such file or directory
çıktısı alıyorum

lsmod | grep snd komutuyla

snd_usb_audio          83936  0
snd_pcm_oss            42144  0
snd_mixer_oss          17920  1 snd_pcm_oss
snd_pcm                78596  2 snd_usb_audio,snd_pcm_oss
snd_page_alloc         11400  1 snd_pcm
snd_usb_lib            18432  1 snd_usb_audio
snd_hwdep              10500  1 snd_usb_audio
snd_seq_dummy           4868  0
snd_seq_oss            35584  0
snd_seq_midi            9376  0
snd_rawmidi            25760  2 snd_usb_lib,snd_seq_midi
snd_seq_midi_event      8320  2 snd_seq_oss,snd_seq_midi
snd_seq                54224  6 snd_seq_dummy,snd_seq_oss,snd_seq_midi,snd_seq_midi_event
snd_timer              24836  2 snd_pcm,snd_seq
snd_seq_device          9612  5 snd_seq_dummy,snd_seq_oss,snd_seq_midi,snd_rawmidi,snd_seq
snd                    56996  12 snd_usb_audio,snd_pcm_oss,snd_mixer_oss,snd_pcm,snd_usb_lib,snd_hwdep,snd_seq_dummy,snd_seq_oss,snd_rawmidi,snd_seq,snd_timer,snd_seq_device
soundcore               8800  1 snd
usbcore               146028  8 snd_usb_audio,snd_usb_lib,usbhid,usb_storage,libusual,ehci_hcd,uhci_hcd

sonucunu alıyorum.
Umarım yardımlarınızla sorunu çözebilirim.
Bu arada forumdaki yazıları okuduğumda onboard ses kartının blacklist e alınması gerektiğini öğrendim dedikleri gibide yaptım bilmiyorum sorun çözülür mü?

ufuk_k

İşte o birçok denemeyi yapmadan önce benim senin mesajından 1 saat sonra yazdıklarımın çıktısını versen daha iyi olurdu. Ben şu anda senin ne kurduğunu ne kaldırdığını, kısacası ne yaptığını bilmiyorum ki.

zgrcln

Yok dediğim gibi sadece karalisteye onboard ses kartımı ekledim başkada sistemde değişiklik yapmadım.

ufuk_k

uname -r çıktısı da verir misin?

zgrcln

2.6.24-17-generic çıktısı veriyor.

ufuk_k

linux-restricted-modules-2.6.24-17-generic pakedini kurulu değilse synaptic paket yöneticisinden kur. Dikkat et, benzer isimli çok fazla paket var, bunu kurman gerekiyor. linux-backports-modules-2.6.24.-17-generic (tam adı bu olmayabilir) diye bir modül var, onu kur. Daha sonra sistemi yeniden başlat. Eğer olmuyorsa, uygun alsa sürücüsünü elle kurmak gerekebilir. Blacklist dosyasına hangi modülleri eklediğinizi de yazarsan iyi olur.

zgrcln

tamam dediklerini yapmaya başlıyorum. Bitirince haber vericem . Yardımın için teşerkkürler.

zgrcln

Tamam arkadaşım dediklerini tamamen yaptım. Artık ses geliyor ama hiçbirşey anlaşılmıyor. Tamamen kesik kesik geliyor. Alsamixer'e de giremiyorum. alsamixer: function snd_ctl_open failed for default: No such file or directory die hata veriyor.

blacklist'i sormuşsun. Aşağıdakilerin aynısını yaptım.
gksu gedit /etc/modprobe.d/blacklist komutunu yaptım ardından açılan dosyaya
blacklist snd_intel8x0
blacklist snd_ac97_codec
komutlarını ekledim.

Yardımların için teşekkürler.

zgrcln

Bu kesik kesik gelmesini nasıl engelleyebiliriz. Codec ten olabilir mi?
Yardımını bekliyorum. Şimdiden teşekkürler

ufuk_k

blacklist snd_ac97_codec

kısmını bir sil, sonra yeniden başlat derim. Ses geldiği halde alsamixere girememesi ilginç. Biraz araştırmak gerek. alsa-utils pakedinde mi bir sorun var acaba?

zgrcln

dediğin gibi yaptım blacklist den çıkardım. Yeniden başlattım ama yine olmadı. Yanlız ilginç olan birde oynattığım videonunda kesik kesik olması. Oda yavaş ve kesik kesik oynuyor. sadece mp3 çalıştırıyorum onuda kesik kesik çıkıyor.
Alsamixer e giremiyorum hata mesajı çıkıyor. ama baktığın zaman usb ses kartını görüyor. Sistem-tercihler-ses bölümüne giriyorum ki ses deniyecem orada usb ses kartını görüyo ama ses yine kesik kesik.Nasıl bi iş bu anlamadım. Başka yapabileceğim bişeyler yok mu?

ufuk_k

aplay -l çıktısı değişti mi peki önceki yaptıkalrından sonra? Değiştiyse yeniden yaz.

erginemr

Benim aklıma da harici USB bağlantısında bir sorun olabileceği, dolayısıyla şu tarz bir aletse;
http://www.superclearance.com/shop/customer/product.php?productid=44775&XCARTSESSID=43d30187a4377206352967f36a4582a9

USB ses kartının tam performansla çalışmadığı geliyor. Acaba diğer USB çıkışlarına bağlandığında da aynı şey oluyor mu?

ufuk_k

O da olabilir dediğiniz gibi. Alsamixer hatası için baktım, alsa-utils pakedinin yüklü olmaması, kullanıcının /etc/group dosyası içinde plugdev grubuna ekli olmaması (her ne kadar Ubuntu'da olmaz desek de oluyormuş) gibi sebepleri varmış. Hepsine bir bir bakmak gerek.

zgrcln

Sorunum çözüldü. ufuk_k ve erginemr arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum.Özellikle ufuk_k arkadaşım yardımlarından dolayı çok teşekkürler. Yaşasın Rahatça ubuntu kullanabileceğim.
Çözüm şu şekilde oldu. Usb ses kartını başka bir Usb girişte denedim sorun bitti. ne ses nede görüntüde bir kesiklik veya yavaşlama var. Umarım bilgisayarı kapatıp açınca sorun devam etmez :)

Bu arada alsamixer programı çalışmıyor ses çalışıyor. Nasıl hala daha anlamadım. Komutla aşağıdaki hatayı alıyorum.
alsamixer: function snd_ctl_open failed for default: No such file or directory

alsa-utils paketini tekrar kursam ses bozulurmu acaba?

ufuk_k

Öncelikle @erginemr beni ve seni büyük bir zahmetten kurtardı, teşekkür ederim. Yoksa biz daha kernelde, orada burada hata arayıp duracaktık. İlk önce gözümüzün önündekine bakmak gerek aslında bu durumlarda.
Bence alsa-utils kursan da sorun çözülmeyebilir. Sorun demeyelim de, alsamixer seninki gibi bazı USB audio cihazlarında çalışmayabiliyormuş. Başka bir mikser ile halledersin, GNome içindeki mixer ya da aumix gibi ayrı bir program ile. Ama ille de çalıştıracağım deneyeceğim diyorsan uğraşabilirsin.