Cairo-Dock ayarları

Başlatan burdem, 22 Kasım 2009 - 18:38:16

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

burdem

Merhaba

Uzun zamandır AWN kullanıyordum, değişiklik olsun dedim Cario-Dock kurdum. Görselliğinden ve hareketlerinden çok memnunum ancak çözemediğim bir şey var.

Tam ekran olduğu zaman kaybolma ayarını buldum o konuda bir sıkıntım yok. Ancak masaüstüne geldiğim zaman yine mouse ile üstüne gelip yukarı çıkartmam gerekiyor. Yani sadece tam ekran pencereler açıkken gözükmesin, diğer durumlarda sürekli gözüksün istiyorum. AWN de bunu yapabiliyorduk, "kullandılmadığı zaman gösterme" gibi veya onun tarzında bir seçenek vardı yanlış hatırlamıyorsam. Cairo-Dock'ta böyle bir şey mümkün müdür ?
long live rock n roll

burdem

işe yaramıyor maalesef. Tekrar bir pencere açıp kapattığımda kayboluyor tamamen masaüstünde de.
long live rock n roll

xwes

merhaba, cairo-dock paneline sag tiklayip configure'ye tiklayin. Açilan pencerede Accessibility'e tiklayin. Açilan pencerede
"Reverse space at the edge of...." yazan seçenegi tiklarsaniz pencereler dockun uzerini kaplamaz, dockun kendine ait yeri olur.
"Aktive auto-hide" seçenegini etkinleştirirseniz sadece siz ekranin kenarina gelince gorunecek seçilde otomatik olarak kaybolur.
"Automatically quick-hide ....... a windows becomes full-screen" bir pencere tam ekran olunca dock gizlenir.
"Automatically quick-hide ....... a windows becomes maximized" bir pencere maksimize olunca dock gizlenir.
"Keep the dock below other windows" docku diger pencerelerin altinda tutar.

Bunlara gore size uygun ayarlamalari yapin. Istediginiz gibi yapamazsaniz ev klasorunuzdeki gizli olan "cairo-dock" klasorunu silerek cairo-dockun tum ayarlarini sifirlayin. Sonra cairo-docku yeniden açin. dock paneline sag tiklayarak "manage themes"(temalari yonet) tiklayin. Açilan pencerede bir tema seçin ve pencerenin altinda yer alan
"use new theme's beheviour" a tiklayarak bu temaya ozgun davraniş biçimini etkinleştirin. Bunu bir kaç farkli temada uygulayin. Eger hiç bir temada bahsettiginiz sorun çozulmuyorsa bildirin.

metehan66

peki bahsi geçen proğrfamı nasıl  her açılışta otomatik olarak çalıştırabilriz.ben de bunu  beceremedim.her oturumda tıklayarak başlatmak zorundayım.

okan_ubuntu

Alıntı yapılan: xwes - 25 Kasım 2009 - 11:42:17
merhaba, cairo-dock paneline sag tiklayip configure'ye tiklayin. Açilan pencerede Accessibility'e tiklayin. Açilan pencerede
"Reverse space at the edge of...." yazan seçenegi tiklarsaniz pencereler dockun uzerini kaplamaz, dockun kendine ait yeri olur.
"Aktive auto-hide" seçenegini etkinleştirirseniz sadece siz ekranin kenarina gelince gorunecek seçilde otomatik olarak kaybolur.
"Automatically quick-hide ....... a windows becomes full-screen" bir pencere tam ekran olunca dock gizlenir.
"Automatically quick-hide ....... a windows becomes maximized" bir pencere maksimize olunca dock gizlenir.
"Keep the dock below other windows" docku diger pencerelerin altinda tutar.

Bunlara gore size uygun ayarlamalari yapin. Istediginiz gibi yapamazsaniz ev klasorunuzdeki gizli olan "cairo-dock" klasorunu silerek cairo-dockun tum ayarlarini sifirlayin. Sonra cairo-docku yeniden açin. dock paneline sag tiklayarak "manage themes"(temalari yonet) tiklayin. Açilan pencerede bir tema seçin ve pencerenin altinda yer alan
"use new theme's beheviour" a tiklayarak bu temaya ozgun davraniş biçimini etkinleştirin. Bunu bir kaç farkli temada uygulayin. Eger hiç bir temada bahsettiginiz sorun çozulmuyorsa bildirin.
Ben de yeni cairo-dock kurdum,çok teşekkürler anlatım için.Yalnız ben cairo-dock a amaroku eklemek isitiyorum.Ekledim de,her programı kendi simgesiyle ekleme gibi bir seçeneğimiz var mı?Add launcher dediğimizde bize fotoğrafın yerini soruyor,tek yol orası mı yoksa onun da bir ayarı var mı?

xwes

Ayarlarinin bir yerinde (sanirim tema ayarlarinda idi) yerel ikonlari kullan vardi. Oradan ayarlarsaniz sistemin normal simgelerini kullaniyordu. Şu an KDe kullanidigimdan bakamiyorum.

okan_ubuntu

Tamam nedenini buldum xwes.Temadan temaya değişiyor.Temayı değiştirince geldi amarok simgesi ve amsn simgesi.Teşekkürler.

karapece

Selamlar;

cairo-dock ta yeni bir sub-dock eklemek istiyorum. Ancak nasıl yapılacak bilmiyorum!
şöyle ki; istediğim şey, bir icon eklemek ve bütün internet konu başlığında çalıştığım programları onun üzerinden görmek veya player yazıp, film ve müzik başlığını o simgenin içine taşımak...

Umarım anlatabilmişimdir...

bilgisi olan var mıdır?

ironic

Alıntı yapılan: karapece - 29 Mart 2010 - 20:23:01
Selamlar;

cairo-dock ta yeni bir sub-dock eklemek istiyorum. Ancak nasıl yapılacak bilmiyorum!
şöyle ki; istediğim şey, bir icon eklemek ve bütün internet konu başlığında çalıştığım programları onun üzerinden görmek veya player yazıp, film ve müzik başlığını o simgenin içine taşımak...

Umarım anlatabilmişimdir...

bilgisi olan var mıdır?

Dock üzerindeyken sağ tık Add >> Add a  subdock..

Açılan pencereden istediğin adı ve simgesinin nasıl görüneceğini seç. Varsayılan olarak bırakırsan, içine attığın başlatıcılardan birini gösterir. Menüden yeni bir resim seçerek özel bir simge belrileyebilirsin.

Subdock ' a başlatıcı eklemek için ise, Normal şekilde dock üzerine eklemek istediğin uygulamaları ekle. (sürükle bırak yöntemi).. Daha sonra uygulama  simgesinin üstündeyken sağ tık >> move to  another dock >> oluşturduğun subdock yoluyla tek tek başlatıcıları ekleyebilirsin.

bantmen

Kolay gelsin... Nereye yazacağımı bilemedim. Henüz ubuntuda ve burada yeniyim.
Sorunum cairo dock etrafındaki siyahlığın gitmiş olmasına rağmen ve dock'un kullanmadığımda kabolmasına rağmen, herhangi bir sayfa açıkken o siyahlığın yerinin kaybolmaması..  ;D

Özetlemek gerekirse  :P firefox açıkken altta siyahlığın olduğu yerde şimdi arkaplan resmimin durması...  :-\

Yardımcı olursanız çok sevinirim...

aurora

Cümlelerinizde yüklem de kullanırsanız daha iyi anlayabiliriz sorunu. :)

BayboraKaan

CAiro Dock'u uzun zamandir kullanmiyorum ama ayarlarinda kendi alanini gibi bir secenek olacakti onu kaldirman yeterli. Yani biraz ayarlari kurcalaman gerekecek :)

NOT: Lütfen Türkce kullanimina dikkat ediniz.