[Çözüldü] Compiz'de pencere sorunu

Başlatan demir, 26 Mayıs 2008 - 14:16:58

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

demir

Alıntı yapılan: Sp3LL - 26 Mayıs 2008 - 13:10:31
Arkadaşlar compiz - -replace komutunu yazınca hata verdi ve su anda kapat asagı at gibi pencere kenarlarını göremiyorum pencereleri tasıyamıyorum nerden acabilirim * ya da bu hatayı naısl giderebilirim  ??

Saygılar..
LIVE FREE OR DIE

Aklı olan Linux, Parası olan MAC, ikisi de olmayan Windows :)

ufuk_k

komut compiz --replace şeklinde veriliyor, "tire"ler arasında boşluk yok, sorun burada değildir umarım.

demir

Windows Decorotion özelliği kapalı olabilir mi?
LIVE FREE OR DIE

Aklı olan Linux, Parası olan MAC, ikisi de olmayan Windows :)

munirekinci

Evet, CCSM'den "Window Decorator" seçeneği kapatıldığında oluyor bu.

Sypro

Emerald kurulu ise kaldırın, değil ise compizi kapatın (ya da başka deyişle metacity'ye geçin) sonra yine compiz açın. En olmadı basite kaçıp C+A+B yapın.

c a b: ctrl alt backspace.

edit: Açıkken de sorun çıkartabiliyor:)

"Milliyetin çok belirgin vasıflarından biri dildir. Türk milletindenim diyen insan, her şeyden evvel ve mutlaka Türkçe konuşmalıdır. Türkçe konuşmayan bir insan, Türk kültürüne, topluluğuna bağlılığını iddia ederse buna inanmak doğru olmaz."

ctrl+alt+del

Merhaba;
Bende de aynı sorun başladı.
Bu sorunla beraber alt+f2 ile komut yazma penceresi de gelmemeye başladı.
Compiz ile ilgili bir sorun olduğunu düşündüm.
Önce ekle/kaldır dan Compiz Icon u yükledim. Onunla compiz üzerinde ne kadar efekt veya seçenek varsa hepsini kapattım ve sistemi yeniden başlattım. Bir değişim olmadı.
Ardından az önce compizi ve manager ını da kaldırdım ve sistemi yeniden başlattım.
Ancak, hala durum aynı. Pencere kaydırma çubukları ve minimize-ekranı kapla-kapat butonları yok.
Synaptich ten emerald ı ve şimdi hatırlamadığım ama compiz in kullandığı bir uygulamayı da kaldırdım.
Ancak yine durum aynı.
Tavsiyelerinizi bekliyorum.

ctrl+alt+del

Ekle/Kaldır dan compiz i kaldırmak yeterli değilmiş. O nu öğrendim.
Synaptic e tekrar baktığımda compizin tüm bileşenleri duruyordu. Ordan da kaldırdım ve sorunum çözüldü.
Bilginize...

ufuk_k

Program kurmak için ekle/kaldır yerine synaptic paket yöneticisini ya da konsolu kullanırsanız, kurdugunuz programların nelerle birlikte kurulduğunu, bağımlılıklarını görürsünüz.

erginemr

@ctrl+alt+del,

Pencere başlık çubuğunun görünmemesi sorunu, Compiz'de (eskiden de Beryl'de) ara ara nükseden, can sıkıcı bir problem. Geçmişte benim de başıma bir iki defa gelmişti, yüklediğim Compiz versiyonundaki bir hata ya da uyuşmazlıktan kaynaklandığını düşünmüştüm. Ama bazen de basitçe ccsm içinden "Window Decoration" eklentisini etkinleştirerek çözülebiliyor.

Compiz'i kaldırmak bir çözüm gibi görünse de, keşke sorunu Compiz'i kaldırmadan çözmeye çalışsaydınız... Burada önemli olan, Linux'te karşılaşılan bir problemi sabırlı olarak, soru sorarak ve araştırarak çözmek için çaba sarfetmek, ve -her zaman başarılı olunamasa da- çözüldüğü zaman "evet, bu sorunu ben çözdüm" diyebilmek...

Eğer vaktiniz varsa, Compiz'i tekrar kurup bir daha denemenizi tavsiye ederim. Bunun için, konsoldan;
sudo aptitude install compiz
sudo aptitude install compizconfig-settings-manager

komutlarını girmeniz kafi. Ama ondan önce ev dizininizdeki (muhtemelen bozulmuş olan) Compiz ayarlarını silmelisiniz:
sudo rm -ri ~/.compiz

günberi

arkadaşlar ubuntuda yeniyim.
bir firmanın bilgisayarına ubuntu yükledim ve aynı sorunla karşılaştım.
çözdüm.

1-)Compiz Config Settings Manager'dan , Window Decoration'a gelip
Command kısmına  ( emerald --replace )  yazmayı ve restart yapmayı deneyin.

2-)xorg.conf dosyasını açıp (Section "Device") kısmının sonuna

Option "XaaNoOffscreenPixmaps" "on"   
Option "AddARGBGLXVisuals" "True"

anahtarlarını ekliyoruz.

3-)daha sonra fusion icondan  compiz options'tan loose binding seçeneğinin işaretini kaldırıyoruz ve  Select windows decorator olarak emeraldı seçiyoruz.

NOT: öneri Kubuntu forumundan alıntıdır. Bir hatası olduğu için link vermek yerine doğrudan ve düzelterek buraya yazdım.
Lâ fetâ illâ Ali, lâ seyfe illâ Zülfikâr

ufuk_k

fadike

Her yolu denedim ama bu sinir edici durumdan kurtulmuş değilim. Ne pencere kenarlarındaki kapat, küçüklt, büyüt düğemeleri mevcut, ne de compiz aktif olduğu halde çalışıyor.

Compiz-Fusion simgesi açık ve pencere yöneticisi olarak da compiz seçili; ancak sorun odluğu için şu anda Metacity seçili durumda.

CCSM'de windows decoratons özelliği aktif olsun ya da olmasın sorun değişmemekte.
"Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz." Uğur MUMCU
"Hepimiz özgür yazılımın sendikalı emekçileriyiz." Fadike
http://fadike.org
http://pedalsorler DELL Vostro 5470 i5 4. nesil Ubuntu ön yüklü

erginemr

@fadike,

Ekran kartınız NVidia ise, bu probleme xorg.conf dosyası içinde bazen şu iki satırın eksikliği sebep olabiliyor:
Alıntı YapOption "ARGBGLXVisuals" "True",
Option "EnableGLXWithComposite" "true"

Aşağıdaki komut:
sudo nvidia-xconfig --composite --enable-glx-with-composite --add-argb-glx-visuals
bu satırları xorg.conf dosyası içinde uygun yerlere yazacaktır. (Tabii Debian kullanıyorsanız, sudo yerine "su" yazmanız, ardından komutu "sudo" olmadan vermeniz gerekiyor.)

Ama öncelikle orijinal dosyanın bir yedeğini alın:
sudo cp /etc/X11/xorg.conf  /etc/X11/xorg.conf.yedek

Sonra Ctrl+Alt+BackSpace ile X sunucusunu yeniden başlatın.