Asus F3Jc ve ses sorunu

Başlatan teciman, 18 Kasım 2009 - 21:53:33

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

teciman

Merhaba değerli arkadaşlar,
Asus F3Jc dizüstünde ses alıyorum ancak ses kaydetme ve dolayısıyla Skype ta karşı tarafa sesi iletme ile ilgili bir sorunum var .
AlsaUpgrade-1.0.21-4   betiği ile   sürücüleri tekrar kurdum ancak sorunum hala devam etmekte. Çözümdde belki size yardımcı olabilecek çıktılar aşağıdaki gibi ;
lspci | grep Audio   çıktısı 
00:1b.0 Audio device: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) High Definition Audio Controller (rev 02)

aplay -l   çıktısı

**** PLAYBACK Donanım Aygıtlarının Listesi ****
kart 0: Intel [HDA Intel], aygıt 0: ALC861 Analog [ALC861 Analog]
  Altaygıtlar: 1/1
  Altaygıt #0: subdevice #0
kart 0: Intel [HDA Intel], aygıt 1: ALC861 Digital [ALC861 Digital]
kart 0: Intel [HDA Intel], aygıt 6: Si3054 Modem [Si3054 Modem]

gstreamer-properties     komutunu  konsolda verdiğimde  ;  Alsa  seçenekleri   seçili durumda 

Donanım  olarak   Analog Stereo Duplex   olarak işaretli . Ancak  bu ayarları da  değiştirerek denedim

/etc/modprobe.d/alsa-base    dosyasına     options snd-hda-intel model=uniwill-m31     satırını da ekledim.

Ama maalesef bir sonuç alamadım. Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.
Saygılar.     

localhost

alsamixer komutu ile cikan ekranda mic yazan yerler MM seklinde görünüyorsa kapali kalmis demektir bunlari acin.
Linux LPIC1 - MCSA

teciman

Hayır   Mic.   yazan yer   sonuna  kadar  açık. Acaba  webcam  den dolayı yapıyor olmasın ? Çünkü üzerinde dizüstünün 1.3 mp  dahili webcam var. Ne dersiniz ?

heartsmagic

@localhost'a ek olarak Sistem-Tercihler-Ses-Girişi bölümünde birden fazla mikrofon görünme ihtimali var mı?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

teciman

localhost öncelikle mic  konusunda haklıymışsınız Gnome Alsa Mixer  ile  mic   MM  durumundan kurtarabildim. Öncesinde  MM  değerindeymiş.
Heartsmagic : Donanım  olarak  Analog Stereo  Duplex gözüküyor.  Giriş   olarak ta  İnternal Audio Analog Stereo   gözüküyor  ancak birşey dikkatimi çekti . Alsamixer  de    Front Mic  var  . Acaba bununla bir ilgisi olabilir mi?

heartsmagic

Donanım bölümü değil, Giriş bölümü benim söylediğim yer. Alsamixer'den bakınca bende birden fazla Front Mic görünüyor, biri hiçbir işe yaramıyor zaten.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

teciman

Merhaba,
bugün    pulseaudio    ile  ilgili olarak 
http://pulseaudio.org/wiki/PerfectSetup   adresindeki  anlatılanlara göre     pavucontrol pavumeter paman padevchooser paprefs    paketlerini  Synaptic Paket Yöneticisinden kurdum. Ses  ayarları ile ilgili denemelerim sırasında şunu farkettim. Eğer  giriş  olarak   
Monitor of Internal Audio Analog Stereo    seçtiğim zaman   sesi kaydediyor. ( mesela  totem film oynatıcıda çalan sesi kaydedebildim.) Ancak dışarıdan sesi kaydedemiyor. Internal Audio Analog Stereo  ses  ayarlarını ise  artıramadığım ve ses kaydedemiyorum. Eğer ses ayarlarında kayıt yapan birimi   değiştirebilirsem sorun hallolacak gibi. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

fremc

saolun valla sizin başlığı kurcalayınca kend sorunuma çare buldum. :)

teciman

Merhaba,
ses sorunumu harici mikrofon kullanarak çözebiliyorum, ancak dahili webcam den dolayı zannedersem mikrofonu kullanamıyorum . Nasıl bir yöntem bulsam da dahili webcam in  mikrofonunu kullanabilsem. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

localhost

Alıntı yapılan: teciman - 29 Kasım 2009 - 11:25:28
Merhaba,
ses sorunumu harici mikrofon kullanarak çözebiliyorum, ancak dahili webcam den dolayı zannedersem mikrofonu kullanamıyorum . Nasıl bir yöntem bulsam da dahili webcam in  mikrofonunu kullanabilsem. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
kart 0: Intel [HDA Intel], aygıt 1: ALC861 Digital [ALC861 Digital]
kart 0: Intel [HDA Intel], aygıt 6: Si3054 Modem [Si3054 Modem]

Sizde iki tane ses aygiti görünüyor. Bunlardan birisinin kamera icin olma ihtimali varmi? Ses ayarlari bölümünden bunlari degistirerek deneme yapabilirsiniz.
Linux LPIC1 - MCSA