bizi microsofttan kurtarın

Başlatan kaser, 16 Kasım 2009 - 16:19:11

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

kaser

merhaba arkadaslar belki duymusunuzdur biz cafeciler microsofttan yana cok sıkıntı cekmekteyız artık
bızı kurtarın bu dertten yenı bır işletim sistemi hazırlayın tib onaylı cafe filtre ver oyunları acmada sıkıntı yasamayacgımız agda sıkıntı yasamayacagımız
bır işletim sistemi üzerinde yogunlasın buna emın olun bız cafecıler lınux u kullanmaya basladıktan sonra lınux un yaygınlasması cok hızlı olacak
umarım bu konu hakkında daha duyarlı olursunuz

Yusuff

:) Yeni bir işletim sistemi mi? Böyle bir şey olabilir mi ki?

Peki içinde istediğiniz şeylerden olan bir Linux dağıtımı yok mu?
Linux Registered User #493230  Ubuntu User #28068

kuleyni

Ne yazık ki yerel linux girişimleri belli bir süre sonra ilgisizlikten,destek yetersizliğinden sonlanıyor ve askıya alınıyor.Örnek vermek gerekirse Lapis Linux.

Bloodless

Açıkcası tek sıkıntı yaşayacağınız nokta oyunlar olacaktır onun dışında her türlü işinizi rahatça halledebilirsiniz. Malesef oyunlar sadece mac ve windows için yazılıyor. Bu ne zaman düzelir bilmiyorum. Onun dışında ekran kartı üreticileride aynı şekilde sürücüleri üstüne düşüp yayınlamıyorlar bu sıkıntılar dışında pek bir sorun yaşayacağınızı sanmıyorum.
Samsung R620-FS03TR Kullanıcısı

ciwans

İşe siz, Ana bilgisayarınıza ve arada bir kaçtane bilgisayara windowsun yanında Ubuntu kurarak başlıyabilirsiniz. En azından insanlara (müşterilerinize) tanıtarak çok büyük bir adım atmış ve geleceğe yatırım yapmış olursunuz. Kullandığınız ana bilgisayarda güzel görsel düzenlemeler de yaparak ilgi sağlayabilirsiniz. Şu anda Windows'a özgü oyunlar dışında sıkıntı çekeceğiniz pek fazla konu yok. Oyun oynamadığım için bilmiyorum fakat bağzı oyunların emülatörlerle çalıştırılabileceğini umuyorum. Tabi ki büyük bir performans beklemek hata olur.
Eğer oyunları çalıştıran bir linux talebiniz varsa, bunu oyun ve yazılım açısından neredeyse tüm ''piyasayı'' tekelleştiren windowsa ve sadece windows varmış gibi davranan donanım ve yazılım-oyun üreticelerine anlatmak gerekir ki bu kısa vadede malesef zor görünüyor.
Adresinde yokluğunu kıyamet bilerek, Sadece susarak özlüyorum seni, Hiç tanımadan ne garip...

Ozmo

http://www.linuxjournal.com/article/9044 >> filtre ama tib onaylı degil :)
http://wiki.lapis-linux.org/index.php/Cafe_Con_Leche ve http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=777093 >> cafe yönetim programı
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=13515.0 >> deep freeze
oyun ise wine ile yapacaksın forumda arat bulursun :)

miles

@ciwans a katılıyorum. Şimdilik geçici olarak görselleri ön planda olacak şekilde birkaç bilgisayara linux kurun. Oyun oynamayanları o bilgisayarlara alabilirsiniz. Birkaç bilgisayara da özel olarak linux üzerinden wine ile istediğiniz oyunları çalıştırmayı deneyin. Muhakkak sorunlar yaşayacaksınız, bunları forumlarda çözmeye çalışın. Çalıştırdığınız oyunları bol bol deneyin eğer sorunsuz çalışırlarsa diğer bilgisyarlara da linux yüklemeye başlarsınız. Onun dışında şu anda yapacak pek birşey yok.

helluri

Live messanger da görüntülü sohbet meselesi de sorun olacaktır..  :-\

Bloodless

yooo amsn'de tüm özellikler var. yeni versiyonda sesli konuşmada eklenecek inşallah.

Ozmo

Alıntı yapılan: BayboraKaan - 16 Kasım 2009 - 23:57:24
Daha aMSNle bir sesli görüşme gerçekleştiremedim daha çok yol alması lazım
+1

Bloodless

zaten sanırım bir tek o kaldı onun dışında çizim dahi yapabiliyorum. daha öncede söylediğim gibi 0.97 sürümünde sesli görüşme desteği verilecek gibi duruyor oylara bakılınca

wiper

Bana Ubuntu altında tek tıklama ile kurulan ve gerçekten işe yarar bir filtre programının adresini verin TİB'e onaylattırabiliriz. Tabi ilk önce Türkçeye çevirilmesi gerekiyor.

cmkmudafi

Çok sevdiğim bir arkadaşımın internet Kafesi vardı. İnternet Kafelerde şu an için linux kullanmak pek mümkün değill. Kafeye gelenlerin %90 oyun msn sesli konuşma için  geliyor. Oyunları linux desteklemiyor. Wine bana göre çözüm değil. Müşterilerimiz wine ile oyun oynmadı. Örnek olsun diye iki bilgisayara Pardus kurduk verim alamadık.  Cafeyi BSA baskısıyla,oluşan lisans ücretleri belimizi bükmeye başlayınca devretmek zorunda kaldık. Lisans ücretlerini karşılamamız mümkün değildi. Microsoft BSA aracalığıyla kafelere çok büyük baskı yapıyor. Oyun firmaları linux'a uygun oyun yazmadığı sürece Kafelere linux girmesi zor. ChoromeOS' dan  umutluyum eğer hatırı sayılır pazar payı kazanırsa linux oyunları gelebilir

ironic

@wiper , şöyle  bir şey buldum. Sanırım işe yarar.

http://www.ubuntugeek.com/ipblock-graphical-ip-blocker.html

Ayrıca diğer bazı seçenekler de şöyle.. Fakat kolay  kurulum ve kullanım kıstasımıza uymuyor.

https://wiki.ubuntu.com/ContentInternetFiltering

spirit

Internet kafe işletmecilerine hak vermemek elde değil. Ama oyun ve görüntülü konuşma linuxte tam oturmadıkça bir çare bulunacağı düşünmüyorum. Ama benim bir kaç sorum olacak internet kafe işletenlere (belki alakasız olduğu için arkadaşlar kızabilir ama).

Neden aynı sokak üstündeki hatta bir dükkan ötedeki internet kafelerde internetin saatlik ücreti çok farklı oluyor? Evinde bilgisayarı olupta yazıcı için internet kafeye giden biriyim ve mailimden dosyayı indirip çıktı almak için boşu boşuna bir saat internet ücreti ödüyorum. Normalde 5 dakikada biten bir iş için. Neden acaba yarım saat veya süre bazlı fiyatlama yapılmıyor da doğrudan bir saat ücreti alınıyor? Yok mu bunu belirleyen bir tüzük yönetmelik veya her neyse. Denizli de dün bir sınav için bulundum ve internetten giriş kartı için çıktı almak zorundaydım. Girdim bir internet kafeye 5 dk kadar sürmedi tek sayfa renkli çıktı aldım ve bunu için 2.5 ytl ödedim şimdi normal mi(ayrıca kafenin camındaki yazıyı aktarayım: Sigortalı Borcu bakılır: 1,5 ytl). Hem böyle fiyat konacak hem de lisans ücretlerinden yakınılacak ben doğru bulmuyorum açıkcası. Çünkü bir çok internet kafeci dürüst davranmıyor (Lütfen bireysel almayın bu eleştiriyi). Ben Nazilli'liyim benim tanıdığım birçok kişi sadece SGK Borç durumunu ögrenmek için bile ayda bir  internet kafeye gidiyor hiç masa işgal etmeden hatta eline çıktı bile verilmeden borç sorgulaması yaptırıyor. Ve 1 ytl yi ödüyor. İnternet kafeciler toplanmalı ve kendi bölgelerinde belkide bazı standartlar koymalı bu tür işlemlere bir fix fiyat uygulaması yapmalılar. Öyle oltayı sallayalım bakalım kaç para alırız tarzı yaklaşımdan uzaklaşmalılar. Sabrınız için teşekkür ederim.
Dell Inspiron 6400 Core 2 Duo T7200-2gb
Ati X1400 256 mb Video Card
Bir ubuntu çek lucid olsun:)Az kaldi 2 yil aradan sonra bir format daha gelecek:)

gio

Şu an internet cafeye gelen insanların ihtiyaçları doğrultusunda günümüzde doğruyu konuşmak gerekirse GNU/Linux'un tamamen Windows'un yerini alması hayalcilik olur. Bilgisayarla daha haşır neşir olmuş ev kullanıcıları bile GNU/Linux'u halen yadırgıyorsa, İnternet kafe de açılıyorsa ve bunun üzerinden para kazanılıyorsa, lisanslı bir yazılımın ücretini firmanın belirlediği çerçevede karşılamak gerekir. Gönül ister ki ücretler daha makul olsun, en azından kafelere çok daha uygun paketler yapılabilsin. 

maydin95

linux dağıtımları bence kafeler için uygun değil bu konuda linuxun olmamasının debebi sadece oyun değil internette gezerken video izlenememesi vs. de var
özgürlük için de mi okumuştum hatırlamıyorum ama pidgin artık görüntülü konujşma desteği mi ne varmış ve birçok özgür program  bunlar windowsu hele xp nin hükümdarlığını kapatacaktır (şuanda vista ya da 7 li internet cafe var mıdır bilmem ama çoğu xp kullanıyor) görsellik açısından da xp yi geçeceklerdir ama oyun işini wine nın halletmesi çok zor oyunlar xp deki gibi hızlı çalışmaz ve yerel ağ desteğinde sorunlar olur onun için cafelerde 2-3 bilgisayar ubuntu kurulabilir orayada oyun oynamayanlar yerleştirilerek sorun gidebilir ayrıca o bilgisayarlarda wine ı deneyerek oyun kurabilir sonra diğer bilgisayarlara aktarabilirsiniz
Din; ilimle birleşirse nefaset, cehaletle birleşirse rezalet, siyasetle birleşirse de felaket olur.

krwlng

Futbolcular için söylenen bir deyim vardır ya, Onuda yapabilse Barselonada oynar diye. Buda ona benzemiş biraz. Bu söylenenlerin hepsini yapsa zaten winfostan farkı kalmaz. ben farklarıyla seviyorum Linux'u. İsteklerin illaki bir çözümü var tek sıkıntı oyun onuda emulatorlerle halledebilirler sanırım, artık cafeler ev bilg.larından daha hızlı makineler kullanıyor, sorun olacağını düşünmüyorum.
http://twitter.com/yusuFBrn

Ali İsmail Korkmaz, FENERBAHÇE Yıkılmaz!

Dixie

Yazmasam çatlayacaktım, üzgünüm...

Şimdi atıp tutuyoruz Windows hakkında iyi güzel hoş da, oyun veya kameralı sesli görüşme dediğimizde kalakalıyoruz. Bir düşünelim bakalım, internet cafeye gelmiş bir askeri hayal edin. Ana babası ile görüşecek çarşı izninde. Cafe'ye giriyor ve görevli "Abi bizde Linux var kameralı sesli görüşme yapamazsın ama Özgür Yazılıma bir destek olursun" demenin asker arkadaşın hangi derdine çare oluyor? Masaüstüne çağlar atlayıp bizleri ayran budalası gibi ağzımız açık bırakan topluluk hala ve neden bu işe bir çözüm bulamaz ben anlamış değilim. Oyun konusunda yapacak birşeyimiz yok. DirectX denilen garabet, windows yalakası program mıdır şirket midir herneyse insafa gelip Linux'a destek olmadığı sürece uzaktan bakacağız artık.

Ezcümle, evde Linux kullanabiliriz elbet ama en azından şu kamera ve sesli görüşmeyi halletmeden daha cafelere giremeyeceğiz. Üzüntüm devam edecek o anlaşılıyor.

wiper

Ben AMSN ile MSN ağı üzerinden sorunsuz görüntülü görüşme yapabiliyorum.

canosayan

internet kafeye linux kurmak ile dükkanı kapatmak bir olur gibi.

Aslında olur. Ama daha Türkiye buna hazır değil. Biraz daha zamana ihtiyaç lazım. İlkokul bilgisayar derslerini biraz düzenlersek 10 sene içinde gerçekleşebilir.
Chmod bizim işimiz.

kalender

Alıntı yapılan: wiper - 04 Aralık 2009 - 16:55:42

görüntülü görüşme derken aynı anda hem sesli hem görüntülü konuşma kastediliyor sanırım yani hem kameradan görüşürken mikrofondan sesli konuşarak görüşme, eğer bu şekilde görüşebiliyorsanız ki mümkün değil demiyorum ama bu şekilde henüz görüşülemiyor diye biliyorum
Dal Rüzgara Küskün Değildir Ama Kırılmıştır Bir Kere!

umutubuntu

Alıntı yapılan: pcnet - 04 Aralık 2009 - 20:05:28

görüntülü görüşme derken aynı anda hem sesli hem görüntülü konuşma kastediliyor sanırım yani hem kameradan görüşürken mikrofondan sesli konuşarak görüşme, eğer bu şekilde görüşebiliyorsanız ki mümkün değil demiyorum ama bu şekilde henüz görüşülemiyor diye biliyorum
aMSN,pidgin,empati,skype hepsiyle görüntülü ve sesli görüşme mevcut.
Emesene ile sadece görüntülü görüşme yapılabiliyor.

such

WLM'ın bir üst sürümünde bile tıkanıp kalan genel müşteri ile bu dedikleriniz çok zor. Senelerdir kullandığı mail adresinin ne işe yaradığını bile bilmeyen bir sürü insan tanıyorum olaya bu kadar fransız ken bu insanlardan Linux kullanmasını beklemek gerçekten hayalden de öte bir şey bence. Gönül ister ki kullanımı daha çok artsın herkes Linux ve türevleri kullansın. Ama şimdilik en azından ülkemiz de çok zor görünüyor.

kalender

Alıntı yapılan: umutubuntu - 04 Aralık 2009 - 20:18:59
Alıntı yapılan: pcnet - 04 Aralık 2009 - 20:05:28

aMSN,pidgin,empati,skype hepsiyle görüntülü ve sesli görüşme mevcut.
Emesene ile sadece görüntülü görüşme yapılabiliyor.

pardon sadece amsn yi kastedmiştim amsn ile görüntülü görüşürken sesli nasıl konuşabiliyoruz denedim olmadı yani aynı anda
Dal Rüzgara Küskün Değildir Ama Kırılmıştır Bir Kere!