[Çözüldü] 8.04 ses sorunu

Başlatan YaPaY, 25 Mayıs 2008 - 14:42:44

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

YaPaY

Merhabalar,

Dün gece ilk defa ubuntu yükledim, bir problem yok şimdilik ama saatlerdir kurcalamama rağmen VIA 8237 olarak bulunan onboard 5.1 ses çıkışımdan doğru dürüst ses alamadım. Daha doğrusu bir çok tutorial uygulamama rağmen subwoofer basları vermiyor. SEs çıkışı olarak pulse yada alsa kullanıyorum ikisinde de olmadı.

s1bernet1k

Şurada bir anlatım var bakarsan çözüm bulabilirsin herhalde http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,1544.0.html
Bir parça dejavu yaşadım. Hepsi bu

YaPaY

Çıkışların yerini değiştirince düzeldi. şimdi wooferden baslar geliyor ama ses kalitesi sanki çok iyi değil giib geldi bana. Herneyse bu da yeter şimdilik

Sypro

Çözüldü etiketi ekleyelim mi?

"Milliyetin çok belirgin vasıflarından biri dildir. Türk milletindenim diyen insan, her şeyden evvel ve mutlaka Türkçe konuşmalıdır. Türkçe konuşmayan bir insan, Türk kültürüne, topluluğuna bağlılığını iddia ederse buna inanmak doğru olmaz."

YaPaY

ufuk_k

SUbWoofer için alsamixer komutuyla Bass ile ve wave LFE, wave Center kısımlarıyla oynayın. Oynamayı müzik çalarken yapın ki dogru ayarı yakalayabilesiniz.

Kayıt ile ilgili de tüm ayrıntılı ayarları yapmak ve kanallarla oynamak için alsamixer -V all

Ayarı dogru yakaladıgınızda kaydetmek için:

sudo alsactl store 0 komutunu kullanın.