phpmyadmin kurulumu

Başlatan cybercoder, 12 Kasım 2009 - 02:52:25

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

cybercoder

sudo apt-get update komutu ile depolarımızı güncelleyelim
konsole şu komutu girelim:
sudo apt-get install phpmyadmin
Eğer (Gutsy) veya "yapılandırılması phpmyadmin" iletişim kutusundan sonra seçin Apache2 Ubuntu 7.10 kullanıyorsanız.Apache tüm yapmanız gereken altında aşağıdaki satırı / etc/apache2/apache2.conf dahil olduğu kurmak için su komutu girin:
Include /etc/phpmyadmin/apache.conf
Eğer Ubuntu 9.04kullanıyorsanız, zaten içine dosya phpmyadmin.conf kopyalanan gerek değiştirmek için / etc/apache2/apache2.conf paket yükleyicisi olarak / etc/apache2/conf.d dizinidir. Ayrıca adım ayarlayabilirsiniz atlayarak doğrudan gitmek http:// <localhost> / phpmyadmin ve giriş kullanıcı ile ve yükleme sırasında şifre ayarlayabilirsiniz.Bir kez phpMyAdmin yüklü noktası tarayıcınızı kullanmaya başlamak için http://localhost/phpmyadmin için. Siz olduğunuz kullanıcı kullanarak giriş yapmanız gerekir MySQL kurulum. Hiçbir kullanıcı hiçbir şifre ile kullanmak yönetici olarak mysql de sifreyle giris yapınız. http://localhost/phpmyadmin girerken     "Not Found"  404 hatası ile karşılaşıyorsanız.KUrulum sırAsında "Apache 2" tarayıcıdan seçimini ypnıyordur.
Hatayıdüzeltmek ve yeniden çalışır yapmak için :
sudo dpkg-reconfigure -plow phpmyadmin
Sonra Apache 2 yapılandırmak istediğiniz sunucusu için seçin.Bu işe yaramazsa, o zaman phpMyAdmin-Apache Apache sevk eklemek için aşağıdaki komutu kullanın:
sudo ln -s /etc/phpmyadmin/apache.conf /etc/apache2/conf.d/phpmyadmin.conf
sudo /etc/init.d/apache2 reload

heartsmagic

@cybercoder, tam olarak ne anlatmaya çalıştın?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

localhost

Alıntı yapılan: heartsmagic - 14 Kasım 2009 - 03:01:07
@cybercoder, tam olarak ne anlatmaya çalıştın?
Google cevirisinden phpmyadmin kurulumunu buraya aktarmaya calismis  ???
Linux LPIC1 - MCSA

Amad

Hanım! Kahvemi getir!

ubuntuser

arkadaşlar localhost var çalışıyor.fakat phpmyadmin yok.üstte belirtilen yolu denedim yine olmadı.

The requested URL /phpmyadmin/ was not found on this server.
Apache/2.2.12 (Ubuntu) Server at localhost Port 80

bu şekilde bi bildirim çıkıyor karşima

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 04 Ocak 2010 - 23:00:25

arkadaşlar xampp kuruyorum localhostta üstteki gibi sorun çıkıyor.önerdiğiniz kodu yazıp işleme devam ediyorum.phpmyadmin kurulu değil diyor aptitude install phpmyadmin komutuyla kuruyorum phpmyadmin i ardından kurulumda

An error occurred while removing the database:

ERROR 2002 (HY000): Can't connect to local MySQL server through socket 
  '/var/run/mysqld/mysqld.sock' (2)                                       

For some reason it was not possible to perform some of the actions       
  necessary to remove the database for phpmyadmin.  At this point you have 
  two options: you can find out what has caused this error and fix it, or 
  you can refuse the offer for help removing the database (the latter     
  implies you will have to remove the database manually).                 

If at this point you choose "retry", you will be prompted with all the 
  configuration questions once more and another attempt will be made at   
  performing the operation. "retry (skip questions)" will immediately
attempt the operation again, skipping all questions.  If you choose
  "abort", the operation will fail and you will need to downgrade,
  reinstall, reconfigure this package, or otherwise manually intervene to
  continue using it.   

böle bir hata alıyorum.anlamadım niye böyle yapıyor.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 05 Ocak 2010 - 02:01:24

@coni yukarıdaki kodlar düzgün çalışır bi phpmyadmin+apache server a kavuşturacakmı beni ? phpmyadmin sorunu yüzünden format attım tekrar yaşamak istemiyorum aynı sorunu yardımcı olabilirmisin bilgin varsa bu konuda
<? php echo "ubuntuser==anti_microsoft_user " ?>

heartsmagic

@ubuntuser, sanırım bizim yeni olan LAMPP başlığıyla sorununu hallettin?

ubuntuser

formatladım tekrar düzgün bir şekilde kurdum.lampp falan kurmadan apache2 ve mysql paketleriyle kudrum oldu.phpmyadmin sorunu adlı başlıkta paylaşılmıştı ordaki kodları kullandım

canosayan

valla ben dün taksel ile kurdum. olduça kolay ve güzeldi.
Chmod bizim işimiz.

ubuntuser

benim problem kuramamaktan ziyade hatalı kurulum sonucu kaldıramamaktı paketleri.phpmyadmin de hata veriyordu sürekli.kaldıramadımda tekrar kuramadım da .onunla uğraşırken bulduğum kodları denedim o arada apache2 de gitti :) bi öneri sundular gnome yi sıfırlayabiliyormuşuz onu yapana kadar format atmak daha basit geldi :) formatladım kurdum artık tekrar.taksell dediğin ne peki?

canosayan

Alıntı yapılan: ubuntuser - 06 Ocak 2010 - 16:41:03
benim problem kuramamaktan ziyade hatalı kurulum sonucu kaldıramamaktı paketleri.phpmyadmin de hata veriyordu sürekli.kaldıramadımda tekrar kuramadım da .onunla uğraşırken bulduğum kodları denedim o arada apache2 de gitti :) bi öneri sundular gnome yi sıfırlayabiliyormuşuz onu yapana kadar format atmak daha basit geldi :) formatladım kurdum artık tekrar.taksell dediğin ne peki?

lamp gibi büyük paketleri kurmak için.

tek komutla apache2,php ve mysql kurabiliyorsun. sonra apt-get ile de tek adımda phpmyadmin.
http://wiki.ubuntu-tr.net/index.php5/Lamp-server_Kurulumu sayfasında taksel komutu var. aslında bir cengaver wiki stajyeri takseli yazsa hiç fena olmaz.
Chmod bizim işimiz.

snnyk

sudo tasksel install lamp-server

komutu ile kurdum ancak phpmyadmin bu komutla kurulmuyormu ?
kuruluyorsa faklı bir dizinemi kuruluyor ?
localhost/phpmyadmin dizinine getirmek için ne yapmak lazım ?
linux for freedom | http://snnyk.com/

eribol

Kullandığınız komut sadece apache, php ve mysql kuruyor. Ayrıca phpmyadmin kurmak için sudo apt-get install phpmyadminkomutunu kullanmalısınız.

gokhanyildiz

Merhaba. Sudo derginizde anlatılan joomla kurulumu başlığı altındaki localhost kurulumunu sorunsuz olarak önceki günlerde gerçekleştirmiştim. Fakat bunun yanında bana aynı zamanda phpmyadmin gerekiyor. Çünkü kullandığım scripti kurabilmem için sql sorgulamam lazım. Phpmyadmin i .deb pakedi halinde kurmamız mümkün mü? Bilgisayarım şuanda internete bağlı olmadığı için komut ile kurmam imkansız. Bu konuda yardımcı olabilirmisiniz?
Ya da phpmyadmin kurmadan oluşturduğum veritabanına sql yedeğimi yükleyebilirmiyim?

eribol

getdeb şu an açılmıyor ama nette bulabilirseniz ve eğer sistemde lamp kurulu ise sadece phpmyadmin deb paketini bulmanız yeterli. Eğer sonuç olumsuz olursa sql dökümanlarını okumak gerekir.

gokhanyildiz

Alıntı yapılan: eribol - 01 Haziran 2010 - 23:05:11
getdeb şu an açılmıyor ama nette bulabilirseniz ve eğer sistemde lamp kurulu ise sadece phpmyadmin deb paketini bulmanız yeterli. Eğer sonuç olumsuz olursa sql dökümanlarını okumak gerekir.
Peki direk olarak elimdeki sql yedeğini phpmyadmin olmadan sorgulatamazmıyım?

heartsmagic