xubuntu kurabilir miyim, hafif bir dağıtım önerileriniz var mı?

Başlatan Ubuntuboy, 01 Kasım 2009 - 16:39:08

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Ubuntuboy

benm pcmin özellikleri

p4 2.4 ghz presscot işlemci
1024 ddr ram
128 nvidia fx5200 ekr kartı
160 gb samsung hdd
(aksesuar vesaire - jwin 5.1 ses sistemi - airties rt111 modem )

ubuntu kullanıyorum * her şey en son surumde 0 görsellik ama ben makinam hızlı olsun diye xubuntu kurmayı planlıyorum. pcme kursam herhangi bi zararı olrmu kurulurmu yada kurulmazmı
siz olsanız kurarmıydınız - yada hangi hızlı dağıtımla başlardınız?

NOT. ben windows oyunlarını wine ile oyun oynayan oyunları seven internet üzerinden tıkla izle film izlemeyi seven müziklerimle ortamı ayağa kaldıran biriyim :) )

ubuntuda ise film vesaire izlerken pc kasıyo 0 efekt halindeyken - oyun nerdeyse hiç oynayamıyorum çok kastırıyo buyüzden daha hızlı hafif ve kullanışlı bi linux denemek istiyorum.

zeitgeist

Bilgisayarının özelliklerine ve kullandığın uygulamalara bakılırsa Xubuntu'ya geçmen en sağlıklısı. Ancak şunu belirtmek gerekir ki kullanmak istediğin dağıtım ne denli hafif olursa sistemi istediğin hale getirmek için o denli çaba göstermen gerekebilir. Forumda pek çok kez hafif dağıtımlar üzerine konuşmuştuk, uygun kelimelerle aratınca karşına çıkacak başlıklarda konuştuklarımız sana bu hususta yol gösterebilir.

Not: Konu açarken kullanılan acil, yardım v.b. ifadeleri hoş karşılamadığımızı  bilmeni isterim.
Özgürlüğü ne kadar anlarsan o kadar az sahip olursun. John Fowles

Ubuntuboy

öncelikle uyarın için teşekkürler
xubuntuya geçince karşıma gelebilecek zorluklardan veya sistemi istediğim hale getirmem için harcayacağım çaba konusunda bir iki örnek verebilirmisiniz.

umutubuntu

Ubuntu tabanlı Crunchbang Linux önerebilirim.
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=4991.0
Güncellemeleri yükledikten sonra sorunsuz bir şekilde 9.10'a yükseltme yapılabiliyor.
Özelleştirmek için biraz çaba sarfetmek gerekiyor, ancak bir yandan sistemi çözmüş oluyorsunuz buda ayrı bir keyif veriyor.
Celeron işlemci, 512 mb ram üzerinde gayet hızlı çalışıyor.

if

Bu tür soruları konuşmak için yeni bir başlık açılmıştır: http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=29219.0

O başlıktan devam edelim lütfen. Bu konuyu kilitliyorum.