ubuntu için Xp teması bulamıyorum

Başlatan serdark, 30 Ekim 2009 - 22:01:57

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

serdark

Ubuntu için Xp teması 3 gündür arıyorum fakat bir türlü bulamadım piyasada böle bir tema yok mu acaba yardım edermisiniz. bir iki tane buldum onlarada çalışmıyor.
Yardımlarınız için şimdiden Teşekkür ederim.
Drive your way!

ironic

Xp Tema : http://gnome-look.org/content/show.php/windows+xp+theme?content=114453

XP Pencere kenarlığı (Emerald Teması) : http://gnome-look.org/content/show.php/WinXP+Theme?content=68882

Uyumluluk konusunda tema sorunlar çıkarabilir. Ubuntu üzerinde olmadığım için deneyemedim.

serdark

Drive your way!

serdark

Alıntı yapılan: ironic - 30 Ekim 2009 - 22:07:11
Xp Tema : http://gnome-look.org/content/show.php/windows+xp+theme?content=114453

XP Pencere kenarlığı (Emerald Teması) : http://gnome-look.org/content/show.php/WinXP+Theme?content=68882

Uyumluluk konusunda tema sorunlar çıkarabilir. Ubuntu üzerinde olmadığım için deneyemedim.

ironic çok teşekkür ederim 10 numara oldu problemde yok gibi bisorun gözükmüyor
yalnız XP Pencere kenarlığı (Emerald Teması)
bunu anlamadım bunu nasıl yapıcagım.

umutubuntu  ilgin için teşekkürler bukadar hızlı cevap gelicegini tahmin etmiyordum baya hızlısınız.

Drive your way!

umutubuntu

Emerald yerine Metacity kullanabilirsiniz, Emerald'ın daha gelişmiş ayarları vardır.

ironic

Emerald compiz desteği kullanan pencere kenarlığı. Oldukça şaşalı kenarlıklar kullanılabiliyor.  :)

Metacity kenarlıklar için tema ayarlarındaki denetimler bölümünde olması lazım. Ordan istediğin ve ya yükleyeceğin metacity kenarlığını kullanabilirsin.

Emerald kenarlıklar için fusion icon programını kurarak kolay şekilde emerald ı etkin hale getirebilirsin.

Yüklemek için

sudo aptitude install fusion-icon

Yükledikten sonra açtığında sistem tepsisine yerleşecek. Ayarlarından select window decorator kısmından Emerald ı seç. Yalnız emerald ın çalışması için compiz in etkin olması gerek.

Emerald teması kurulumu forumda ve sudo dergisinin ilk sayılarında olması lazımdı.

serdark

Evet kurdum güzel oldu başlat çubuğu biraz ince oldu idare edicez artık
ekran görüntüsü ekliyorum
Drive your way!

Khan

Alıntı yapılan: serdark - 30 Ekim 2009 - 23:06:42
Çubuğun ayarlarıyla oynayın.

serdark

Alıntı yapılan: Khan - 30 Ekim 2009 - 23:32:14
Çubuğun ayarlarıyla oynayın.

Yok Khan olmadı napalım bukadarda yeter iyi oldu Teşekkürler ilginiz için.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 31 Ekim 2009 - 00:02:03

Khan buldum  panel özelliklerinden boyutu büyütüyosun oluyor.
Drive your way!

cedin

arkadaşlar ubuntuyu sorunsuz şekilde ama tekrar eski haline getiremiyorum.
çözüm önerisi olan varmı acaba?

Sherlock Holmes

Alıntı yapılan: cedin - 20 Kasım 2009 - 11:56:10

Konsol'a:
rm -rf .gnome .gnome2 .gconf .gconfd .metacity
sıfırlamış olursunuz.

Yada

Şu anki temanızı korumak için farklı bir hesap(kullanıcı) ekleyerek,
ilk kurulumda'ki gibi bir masaüstüne kavuşabilirsiniz.

iKo

:D Guzel olmus...

cedin

xp temasını kurdum ama komple bu temadan kurtulmak istiyorum. nasıl yapacam??

cedin

Alıntı yapılan: BayboraKaan - 02 Aralık 2009 - 20:22:18
Alıntı yapılan: ğnome - 20 Kasım 2009 - 14:57:14
Alıntı yapılan: cedin - 20 Kasım 2009 - 11:56:10

Konsol'a:
rm -rf .gnome .gnome2 .gconf .gconfd .metacity
sıfırlamış olursunuz.

Yada

Şu anki temanızı korumak için farklı bir hesap(kullanıcı) ekleyerek,
ilk kurulumda'ki gibi bir masaüstüne kavuşabilirsiniz.

bu yöntemle düzeldi arkadaşlar, teşekürler.
ilk başta kodu yazınca hiçbir şey olmuyor ama bilgisayarı yeniden başlatınca düzeliyor.

sireno52

benim tema derdim yok  çünkü bende çift harddisk var 1. hardiske  xp ve  vista kurdum 2. harddiskede   ubuntu 9.10 kurdum  tema lazım oldumu yerle>>.....gb  dosya sistemi`ni tıklayıp şifremi  yazıp ( yani xp veya vstanın   şifresini yazıp) sırasıyla  WİNDOWS>>web>>wallpaper dosyasına girip burdak  resimlerin  tamamını kopyalayıp  ubuntu üzerinde  yerler>>resimler klasörüne kopyalayıp  windows  temalarını kullanıyorum  ;D

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 31 Aralık 1969 - 15:59:59

bende bir kaç resim vereyim  bu xp resimleri                     bunlarda  orjinal  vista  resimleri                       
(İŞLEMCİ:Intel Skylake Core i7 6700K 4.0GHz 8Mb Cache LGA1151 ( ANAKART:  MSI Z170A GAMING M7 Intel Z170 Express 3400MHz(OC) DDR4)  (RAM:DDR4  16 GB )  (EKRANKARTI:  NVİDİA GeForce / GIGABYTE VGA,2GB,GTX680 OC,DDR5,256Bit,DVI,HDMI,DISPLAY PORT )

matador

Bende Vista ve Windows 7 teması mı istesem acaba? Sırf tema yüzünden Ubuntu kullanmayanları görünce üzülüyorum. Aslında Vista teması kurup versek baya insan ne kullandığının farkına bile varmaz. :D