Ubuntu 9.10 (Karmic Koala ) kararlı sürüm yayımlandı !

Başlatan ironic, 29 Ekim 2009 - 14:46:03

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ScaryMan

Alıntı yapılan: iKo - 29 Ekim 2009 - 20:59:23
Alıntı yapılan: Kenzi - 29 Ekim 2009 - 20:52:57
açılışta sizde de gnu grub version 0.97~beta 4 yazıyor mu grub ekranında?

1.97~beta 4 yazıyor bende...
Bu grub menüsünün beta olması farklı bir durum sanırım. Ubuntu'nun betalığıyla ilgisi yok sanırım?

İnternetim kotalı olduğu için maalesef indiremiyorum. Canonical da CD isteğimi geri çevirmiş. :(

heartsmagic

Cumhuriyet Bayramı'mıza denk gelen bu yeni sürümü can-ı gönülden kutluyorum. Herkese hayırlı olsun.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

sabian

Alıntı Yap
Empathy msn protokolüne telepathy-butterfly modülü ile  bağlanıyor. Kamic de bu modül kararsız olduğu için kameralı ve sesli görüşme desteği devredışı bırakılmış olarak gelecekti. Ben elle başka bir kaynaktan yükledim . Destek geldi fakat çalışmadı. Acaba sen de çalıştı mı?

evet bende çalışmıştı, fakat ses alırken sorun yaşıyordum, takıla takıla ve gayet sinir bozucu bir halde bana ulaşıyordu ses :)
"Özgür yazılım ile özel mülk yazılım arasındaki fark sosyal, etik ve siyasidir" Richard Stallman

Debian Sosyal Sözleşme
http://www.debian.org/social_contract.1.0.tr.html  saimbalkaya.blogspot.com guvercincurnatasi.wordpress.com

agritux

Alıntı yapılan: ScaryMan - 29 Ekim 2009 - 21:13:41
Bu grub menüsünün beta olması farklı bir durum sanırım. Ubuntu'nun betalığıyla ilgisi yok sanırım?
İnternetim kotalı olduğu için maalesef indiremiyorum. Canonical da CD isteğimi geri çevirmiş. :(

Grubu da bir program gibi düşün. Beta sürümü. Ubuntu ile alakası yok.

Kenzi

Alıntı yapılan: iKo - 29 Ekim 2009 - 20:59:23
Alıntı yapılan: Kenzi - 29 Ekim 2009 - 20:52:57
açılışta sizde de gnu grub version 0.97~beta 4 yazıyor mu grub ekranında?

1.97~beta 4 yazıyor bende...

dogru bende de 1.97 yazıyor yanlış yazmışım? herkeste yok sanırım,kuran arkadaşlar teyit edebilirler mi?

iKo

Alıntı yapılan: iKo - 29 Ekim 2009 - 20:51:55
9.10 Kurulumunu biraz önce yaptım, kurulum bittikten sonra "Crash" diye bir şey çıktı saatin yanında, yeniden başlattım fakat şimdi System altındaki Preferences ve Administrator ve diğer seçeneklerin simgeleri görünmüyor ! :S Neden anlamadım ? Böyle olan var mı sorun bende mi ?

Kısaca Applications ve Places altındaki simgeler görünüyor ama System'de yok...

Bu iş canımı sıktı ya ne biçim şey bu, saatin yanında bilgisayarı kapatmak için ismime tıkladığımda Restart ya da Shut Down falan hiiiç simge yok yanlarında... Sizlerde böyle mi ?

Kuran arkadaşlarda böyle bir sorun var mı acaba ? Çok merak ediyorum ya... Çok tuhaf bir şey

agritux

ironic

Alıntı yapılan: dewrim2 - 29 Ekim 2009 - 21:14:36
Alıntı Yap
Empathy msn protokolüne telepathy-butterfly modülü ile  bağlanıyor. Kamic de bu modül kararsız olduğu için kameralı ve sesli görüşme desteği devredışı bırakılmış olarak gelecekti. Ben elle başka bir kaynaktan yükledim . Destek geldi fakat çalışmadı. Acaba sen de çalıştı mı?

evet bende çalışmıştı, fakat ses alırken sorun yaşıyordum, takıla takıla ve gayet sinir bozucu bir halde bana ulaşıyordu ses :)

Almadıkları kadar varmış.  :) Umarım 10.04' e kadar istenen seviyeye ulaşır . Ubuntu' yu tanıtırken elimiz daha da güçlensin.

ScaryMan

Alıntı yapılan: sessizce - 29 Ekim 2009 - 21:15:26
Alıntı yapılan: ScaryMan - 29 Ekim 2009 - 21:13:41

Grubu da bir program gibi düşün. Beta sürümü. Ubuntu ile alakası yok.
Evet ben de bu şekilde biliyorum. Üstadlar tarafından onaylansın istedim emin olmadığım için. :)

Kenzi

Alıntı yapılan: sessizce - 29 Ekim 2009 - 21:18:39
Gruba neden bukadar taktınız anlayamadım?

hocam malum acemiyiz,yanlış sürüm mü çektim acaba diye bilgilenmek istiyorum,sebebi bu,arkadaşlarda teyit ederse kendilerinde aynı durum oldugunu ; dogru sürümü çektigimizi,grubun beta oldugunu anlamış olacaz,çoğumuzun interneti kotalı,bir daha indirmeyelim...

xwes

Alıntı yapılan: özgürubuntu - 29 Ekim 2009 - 20:36:22
Şimdi Ubuntu Tweak, Google Chrome, restricted-extras ayarları, Google Earth, Assaultcube, OpenDNS ayarları, Firefox ayarları (xmarks) gibi ayarlara sıra geldi.. önümüzdeki 6 ay boyunca kullanacağımız sistemimiz hepimize hayırlı olsun
Neden ayarlarini yaninda taşimiyorsun ki?

acer

işlemcim intel core 2 duo t6400 ben 9.10 un 64 bit sürümünü indirmek istiyorum. İşlemcim 64 bit sürümü destekler mi? Sayfada 64 bit sürümler amd için intel için 64 bit sürümleri göremedim. Bir zahmet bir arkadaş intel için 64 bit sürümün linkini koyabilir mi?

FıratikUS

@acer sayfanın başında 64bit için bağlantılar eklendi
Torrent bağlantıları hız açısından epey tatminkan.
"Yok boşluktan başka bir şey toz nereye konacak"

canosayan

valla işler bitti.

Alıntı yapılan: xwes - 29 Ekim 2009 - 21:42:42
Alıntı yapılan: özgürubuntu - 29 Ekim 2009 - 20:36:22
Şimdi Ubuntu Tweak, Google Chrome, restricted-extras ayarları, Google Earth, Assaultcube, OpenDNS ayarları, Firefox ayarları (xmarks) gibi ayarlara sıra geldi.. önümüzdeki 6 ay boyunca kullanacağımız sistemimiz hepimize hayırlı olsun
Neden ayarlarini yaninda taşimiyorsun ki?

bence taşımaya gerek yok 1 saatlik iş. hem gezmiş oluyorsun sistemi.
Chmod bizim işimiz.

acer

Alıntı yapılan: GeNuS - 29 Ekim 2009 - 21:57:16

Ama onlar amd için. Amd için değil mi yoksa

ironic

Alıntı yapılan: acer - 29 Ekim 2009 - 22:03:18

amd64 sadece bir adlandırma. İlk defa 64 bit işlemcileri AMD çıkardığı için öyle adlandırılıyor. İşlemcin 64 bit desteği sunuyorsa amd64 lü iso yu indirebilirsin.

acer

Alıntı yapılan: ironic - 29 Ekim 2009 - 22:05:05

amd64 sadece bir adlandırma. İlk defa 64 bit işlemcileri AMD çıkardığı için öyle adlandırılıyor. İşlemcin 64 bit desteği sunuyorsa amd64 lü iso yu indirebilirsin.
peki işlemcimim 64 bit sürümleri destkelediğini nerden öğrenebilirim?

ironic

Alıntı yapılan: acer - 29 Ekim 2009 - 22:10:13

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=4688.0

FıratikUS

intel core 2 duo bariz bir şekilde 64 bit
çift çekirdekliler 64 bit orasını anladıkda şimdi 4çekirdekli işlemciler var
demekki çekirdek sayısına göre adlandırılmıyor??
"Yok boşluktan başka bir şey toz nereye konacak"

g0kh4n

Kurulumu bitirdikten sonra en ufak bir sorunla bile karşılaşmadım, jaunty'e göre daha kararlı. Software Center olayı program kurulumunu ve kaldırılmasını çok kolaylaştırmış ama şu anda tahminimce yoğunluktan dolayı çok yavaş çekiyor dosyaları. 

Genel olarak harika olmuş bu sürüm, Ubuntu her geçen gün daha da gelişiyor.

acer

Alıntı yapılan: ironic - 29 Ekim 2009 - 22:20:33
Alıntı yapılan: acer - 29 Ekim 2009 - 22:10:13

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=4688.0

Teşekkürler bende 64 bit lik sürümü indirmeye başladım %45 te.

canosayan

Alıntı yapılan: g0kh4n - 29 Ekim 2009 - 22:33:04
Kurulumu bitirdikten sonra en ufak bir sorunla bile karşılaşmadım, jaunty'e göre daha kararlı. Software Center olayı program kurulumunu ve kaldırılmasını çok kolaylaştırmış ama şu anda tahminimce yoğunluktan dolayı çok yavaş çekiyor dosyaları. 

Genel olarak harika olmuş bu sürüm, Ubuntu her geçen gün daha da gelişiyor.

birz türkiye yansıları yavaş. ben almanya kullanıyorum şu an yazılım kaynaklarından sunucuyu değiştirebilirsiniz.
Chmod bizim işimiz.

Yusuff

Teşekkürler @Canosayan. Bir şey kurana kadar canım çıkıyor. Hemen değiştireyim. Fransadan çekeceğim. :)
Linux Registered User #493230  Ubuntu User #28068

acer

arkadaşlar firefox un indirme eklentisi olan downthemall'le md5 kontrolu yapabilirsiniz.

özgürubuntu

Ubuntu Yazılım Merkezinden VLC indireyim dedim, kahır bela :D 45 dakika oldu yahu.. sunucuları aynı yerde demek ki, restricted-areas 10 kb/s ile tamamlamıştı zaten..