Ubuntu 9.10 (Karmic Koala ) kararlı sürüm yayımlandı !

Başlatan ironic, 29 Ekim 2009 - 14:46:03

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 11 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Kenzi

Alıntı yapılan: gio - 29 Ekim 2009 - 19:01:14

taze taze bir ekran görüntüsü alalım da gözümüz, gönlümüz açılsın  8)

teşekkürler Xenophobia ilk kuran siz oldunuz sanırım :)

xwes

Alıntı yapılan: iKo - 29 Ekim 2009 - 19:06:45
Benim eksiklik olarak gördüğüm şey şu ki; BackTrack'in sitesinde bile USB için ayrı yükleme bağlantısı var, fakat Ubuntu'da bunu göremedim. Yani hala CD ile uğraşıyorum ! Linux Mint'in de USBMint diye ayrı bir kurulum zımbırtısı var. Bu Ubuntu için de olsa hiç fena olmaz. Yani siteden direk USB için indirip (.bat dosyasımıydı ?) hemen onu çalıştırıp USB ye kopyalasak daha rahat olur. Hem CD tasarrufu yapmış oluruz hem de CD'nin yavaşlığından kurtulmuş oluruz kısmen...
Normal surumu indirip ubuntu 9.04teki mevcut uygulama ile USBye yazabiliyorsunuz zaten!

gio

Teşekkürler ekran görüntüleri için  ;)
Tabi görüntüden çok performans, kararlılık daha önemli ama yine de merak ediyor insan.
Dilediğimiz gibi görselleştiririz yine.

rdmplt

Alıntı yapılan: xwes - 29 Ekim 2009 - 19:11:01
Benim eksiklik olarak gördüğüm şey şu ki; BackTrack'in sitesinde bile USB için ayrı yükleme bağlantısı var, fakat Ubuntu'da bunu göremedim. Yani hala CD ile uğraşıyorum ! Linux Mint'in de USBMint diye ayrı bir kurulum zımbırtısı var. Bu Ubuntu için de olsa hiç fena olmaz. Yani siteden direk USB için indirip (.bat dosyasımıydı ?) hemen onu çalıştırıp USB ye kopyalasak daha rahat olur. Hem CD tasarrufu yapmış oluruz hem de CD'nin yavaşlığından kurtulmuş oluruz kısmen...
Normal surumu indirip ubuntu 9.04teki mevcut uygulama ile USBye yazabiliyorsunuz zaten!

hayır malesef.. Jaunty deki imagewriter programı sadece img kurulum dosyasını flash belleğe yazıyo iso yu yazmıyo, ben de netbook kullanıcısı olarak yadırgadım ubuntuyu, 9.04 surumunun img kurulum dosyalarını eklemişlerdi ama 9.10 da iso koymuşlar netbook remix için. Araştırmalarım sonucu Unetbootin isimli programı buldum, iso yu flasha yazabildiğini iddia ediyor, şu an iniyor NBR nin iso dosyası bakalım nasıl olacak

xwes

Alıntı yapılan: rdmplt - 29 Ekim 2009 - 19:28:22
Alıntı yapılan: xwes - 29 Ekim 2009 - 19:11:01

hayır malesef.. Jaunty deki imagewriter programı sadece img kurulum dosyasını flash belleğe yazıyo iso yu yazmıyo, ben de netbook kullanıcısı olarak yadırgadım ubuntuyu, 9.04 surumunun img kurulum dosyalarını eklemişlerdi ama 9.10 da iso koymuşlar netbook remix için. Araştırmalarım sonucu Unetbootin isimli programı buldum, iso yu flasha yazabildiğini iddia ediyor, şu an iniyor NBR nin iso dosyası bakalım nasıl olacak
imagewriter degil Ubuntu USB Disk Creater gibisinden bir uygulama var onunla yapmalisiniz

sabian

o değil de ben indirdim, cd'ye de yazdım fakat kurulumunu yapamadım. Laptop'a yüklemeyi denedim cd açılıyor, yüklemeye müsait yani. Ama masaüstü bilgisayara yükleyemiyorum. MD5 de sorun yok, ilk k3b ile yazdım hata vermişti daha sonra brasero ile denedim başarılı dedi yazma için ama bozuk uyarısı veren cd ile dahi laptop'a yüklenirken neden benim pc'ye yüklenmiyor?!.

Başlarken dil seçme mönüsü görünüyor fakat ilerisine gitmiyor. Evde cd de kalmadı işin kötüsü, gıcık oldum şimdi. Oysa indirirken ne sevinmiştim. :(
"Özgür yazılım ile özel mülk yazılım arasındaki fark sosyal, etik ve siyasidir" Richard Stallman

Debian Sosyal Sözleşme
http://www.debian.org/social_contract.1.0.tr.html  saimbalkaya.blogspot.com guvercincurnatasi.wordpress.com

xwes

Alıntı yapılan: dewrim2 - 29 Ekim 2009 - 19:40:15
o değil de ben indirdim, cd'ye de yazdım fakat kurulumunu yapamadım. Laptop'a yüklemeyi denedim cd açılıyor, yüklemeye müsait yani. Ama masaüstü bilgisayara yükleyemiyorum. MD5 de sorun yok, ilk k3b ile yazdım hata vermişti daha sonra brasero ile denedim başarılı dedi yazma için ama bozuk uyarısı veren cd ile dahi laptop'a yüklenirken neden benim pc'ye yüklenmiyor?!.

Başlarken dil seçme mönüsü görünüyor fakat ilerisine gitmiyor. Evde cd de kalmadı işin kötüsü, gıcık oldum şimdi. Oysa indirirken ne sevinmiştim. :(
Direkt "kurulum" ile açsan CDyi ya da "guvenli mod"tan?

gio

@Kenzi,

Kurulumdan sonra Grub2 herhangi bir sıkıntı yaşattı mı ? Windows 7 görüyorum ekran görüntünde, otomatik kendisi mi ekledi Grub'a ?

Xenophobia

Alıntı yapılan: Kenzi - 29 Ekim 2009 - 19:10:31
Alıntı yapılan: gio - 29 Ekim 2009 - 19:01:14

taze taze bir ekran görüntüsü alalım da gözümüz, gönlümüz açılsın  8)

teşekkürler Xenophobia ilk kuran siz oldunuz sanırım :)

Sanırım öyle oldu Kenzi.  :)

canosayan

fazla iyimser biri olarak md5 bile kontrol etmedim. flash belleği ayarlayıp netbook a başladım kurmaya. %94 e geldim
hadi bakalım ne olacak. gerçi sanki atheros ile problem yuaşayacağım gibi
Chmod bizim işimiz.

rdmplt

Alıntı yapılan: canosayan - 29 Ekim 2009 - 19:49:45
fazla iyimser biri olarak md5 bile kontrol etmedim. flash belleği ayarlayıp netbook a başladım kurmaya. %94 e geldim

selam, flash belleği nasıl ayarladınız? yani iso yu flasha hangi programla yazdırdınız? yukarıda bi arkadaş Ubuntu USB Disk Creator dedi, kurdum ama çalışmıyo hata verdi program bende suan unetbootin ile flasha yazdırıyorum umarım bi problem olmaz

canosayan

Alıntı yapılan: rdmplt - 29 Ekim 2009 - 20:13:09
Alıntı yapılan: canosayan - 29 Ekim 2009 - 19:49:45

selam, flash belleği nasıl ayarladınız? yani iso yu flasha hangi programla yazdırdınız? yukarıda bi arkadaş Ubuntu USB Disk Creator dedi, kurdum ama çalışmıyo hata verdi program bende suan unetbootin ile flasha yazdırıyorum umarım bi problem olmaz

ubuntuda usb-creator-gtk ile yazdırdım.  konsol ile çalıştırabilirsiniğz. kendisi sistem menüsünde de mevcut hatta wiki de bunun anlatımı olacaktı

bu arada sistemim kuruldu. wireless sorunlu duruyor şu an
Chmod bizim işimiz.

özgürubuntu

Şimdi "temiz" kurulum yaptım, tüm diske kur diyerek Kubuntu'yu'da kaldırmış oldum.. yalnız Empathy "yine" sorunlu, yazdıklarım yine ulaşmıyor ve dosya al/gönder çalışmıyor.. Ubuntu One "yine" "bağlan" dediğim halde bağlanmıyor :D

Şimdi Ubuntu Tweak, Google Chrome, restricted-extras ayarları, Google Earth, Assaultcube, OpenDNS ayarları, Firefox ayarları (xmarks) gibi ayarlara sıra geldi.. önümüzdeki 6 ay boyunca kullanacağımız sistemimiz hepimize hayırlı olsun

FıratikUS

@özgürubuntu; Empathy'de eklenti(pluginler)seçeneği yok galiba?
"Yok boşluktan başka bir şey toz nereye konacak"

sabian

Alıntı yapılan: xwes - 29 Ekim 2009 - 19:42:04
Alıntı yapılan: dewrim2 - 29 Ekim 2009 - 19:40:15

Direkt "kurulum" ile açsan CDyi ya da "guvenli mod"tan?

güvenli modu nasıl açarım unuttum ama direkt kurulum için de aynı hatayı aldım maalesef. Ekran bir görünüyor bir gidiyor...
"Özgür yazılım ile özel mülk yazılım arasındaki fark sosyal, etik ve siyasidir" Richard Stallman

Debian Sosyal Sözleşme
http://www.debian.org/social_contract.1.0.tr.html  saimbalkaya.blogspot.com guvercincurnatasi.wordpress.com

özgürubuntu

Alıntı yapılan: GeNuS - 29 Ekim 2009 - 20:39:20

Yok hayır, zaten hiç sevemedim ben Empathy'yi, Pidgin kuruyorum.. :)

iKo

9.10 Kurulumunu biraz önce yaptım, kurulum bittikten sonra "Crash" diye bir şey çıktı saatin yanında, yeniden başlattım fakat şimdi System altındaki Preferences ve Administrator ve diğer seçeneklerin simgeleri görünmüyor ! :S Neden anlamadım ? Böyle olan var mı sorun bende mi ?

Kısaca Applications ve Places altındaki simgeler görünüyor ama System'de yok...

Bu iş canımı sıktı ya ne biçim şey bu, saatin yanında bilgisayarı kapatmak için ismime tıkladığımda Restart ya da Shut Down falan hiiiç simge yok yanlarında... Sizlerde böyle mi ?

canosayan

ubuntu one deniyorum ama hala bir etki görmedim. bağlanıyor diyor başka bişey demiyor.

wireless sorunu oluşmadı kapatıp açınca sorun çözüldü. fn tuşları çalışıyor.
şu an epey iyi gidiyoruz.
Chmod bizim işimiz.

Kenzi

açılışta sizde de gnu grub version 0.97~beta 4 yazıyor mu grub ekranında?

ironic

Alıntı yapılan: özgürubuntu - 29 Ekim 2009 - 20:50:36

Ben de nedense çok sevdim.  :) Pidgin' den de vazgeçmiş değilim. Az önce Empathy güncellemesi geldi acaba kararlı sürüm güncellemesi miydi yoksa yükseltme mi oldu?

engiverson

9.04'ten yükseltmek yaklaşık ne kadar sürer? Ona göre uygun bir zamanda yapmayı planlıyorum.

iKo

Alıntı yapılan: Kenzi - 29 Ekim 2009 - 20:52:57
açılışta sizde de gnu grub version 0.97~beta 4 yazıyor mu grub ekranında?

1.97~beta 4 yazıyor bende...

sabian

Alıntı yapılan: ironic - 29 Ekim 2009 - 20:56:49

Ben de nedense çok sevdim.  :) Pidgin' den de vazgeçmiş değilim. Az önce Empathy güncellemesi geldi acaba karalı sürüm güncellemesi miydi yoksa yükseltme mi oldu?

Kız arkadaşımın bilgisayarını güncellemeyle 9.10'a terfi ettirdim, İlk etapta Empathy kamera desteği yoktu. güncellemelerle kamera desteği geldi. Tabi bunun için Tweak kurup ordan 3. parti yazılım kaynakları kısmından empathy'yi işaretlemiştim.

Debian Sosyal Sözleşme

turgutreisfb

ilk ubuntu deneyimim
dil paketleri suan iniyor
sanirim biraz yavas iniyor
ilk izlenimim ise cok hafif bir masaustuymus
sistemde nebir kasma nede bir donma yasamadim
simdilik hersey cok gusel
ama bu sekilde yazmak biraz sikintili :D

ironic

Alıntı yapılan: dewrim2 - 29 Ekim 2009 - 21:00:36
Alıntı yapılan: ironic - 29 Ekim 2009 - 20:56:49

Ben de nedense çok sevdim.  :) Pidgin' den de vazgeçmiş değilim. Az önce Empathy güncellemesi geldi acaba karalı sürüm güncellemesi miydi yoksa yükseltme mi oldu?

Kız arkadaşımın bilgisayarını güncellemeyle 9.10'a terfi ettirdim, İlk etapta Empathy kamera desteği yoktu. güncellemelerle kamera desteği geldi. Tabi bunun için Tweak kurup ordan 3. parti yazılım kaynakları kısmından empathy'yi işaretlemiştim.

Empathy msn protokolüne telepathy-butterfly modülü ile  bağlanıyor. Kamic de bu modül kararsız olduğu için kameralı ve sesli görüşme desteği devredışı bırakılmış olarak gelecekti. Ben elle başka bir kaynaktan yükledim . Destek geldi fakat çalışmadı. Acaba sen de çalıştı mı?