Ubuntu 9.10 (Karmic Koala ) kararlı sürüm yayımlandı !

Başlatan ironic, 29 Ekim 2009 - 14:46:03

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

g0kh4n

Alıntı yapılan: canosayan - 29 Ekim 2009 - 22:39:39
Alıntı yapılan: g0kh4n - 29 Ekim 2009 - 22:33:04
Kurulumu bitirdikten sonra en ufak bir sorunla bile karşılaşmadım, jaunty'e göre daha kararlı. Software Center olayı program kurulumunu ve kaldırılmasını çok kolaylaştırmış ama şu anda tahminimce yoğunluktan dolayı çok yavaş çekiyor dosyaları. 

Genel olarak harika olmuş bu sürüm, Ubuntu her geçen gün daha da gelişiyor.

birz türkiye yansıları yavaş. ben almanya kullanıyorum şu an yazılım kaynaklarından sunucuyu değiştirebilirsiniz.

Teşekkür ederim. Main server olarak ayarlamıştım ama ordan da yavaş çekiyor. Almanya sunucularını deniyim bir de.

acer

ben inndirdim. hemde 20 makinanın beslendiği bağlantıdan. Arkadaşlar almanya yansılarını seçin. DTA ile Hızlı indiriyor.

ironic

Alıntı yapılan: özgürubuntu - 29 Ekim 2009 - 22:51:48
Ubuntu Yazılım Merkezinden VLC indireyim dedim, kahır bela :D 45 dakika oldu yahu.. sunucuları aynı yerde demek ki, restricted-areas 10 kb/s ile tamamlamıştı zaten..

Birilerinin gidip yatıp uyumasını bekleyeceksiniz ya da farklı ülkeleri deneyeceksiniz.  :D

özgürubuntu

Alıntı yapılan: ironic - 29 Ekim 2009 - 22:56:26
Birilerinin gidip yatıp uyumasını bekleyeceksiniz ya da farklı ülkeleri deneyeceksiniz.  :D

Farklı ülkeleri deneme işi yine sources.list değişiklikleri mi demek açabilirseniz sevinirim sevgili @ironic

Düzenleme ; Tamam buldum, pardon :)

Casey Jones

Arkadaşlar, şuan hollanda sunucularından 192Kbps ile çekiyorum, yumulun hollanda serverlarına :)
Never Look Back Unless You Can Laugh..
Never Look Forward Unless You Can Dream..

ironic

Alıntı yapılan: özgürubuntu - 29 Ekim 2009 - 22:59:35
Alıntı yapılan: ironic - 29 Ekim 2009 - 22:56:26
Birilerinin gidip yatıp uyumasını bekleyeceksiniz ya da farklı ülkeleri deneyeceksiniz.  :D

Farklı ülkeleri deneme işi yine sources.list değişiklikleri mi demek açabilirseniz sevinirim sevgili @ironic

Yazılım kaynaklarını açınca hemen ilk sekmede sunucu için ülke seçenekleri mevcut. Ayrıca aynı bölüme Synaptic ayarlarından da ulaşılabiliyor.

erkuserdem

ben 3 gün önce RC kurmuştum, şimdi  baştan indirmeyip de RCden upgrade yapsam kötü mü olur?

raspacı

Kurulum %80 de apt yapılandırıyor kısmında takıldı. Bende atla düğmesine tıkladım. Şimdi devam ediyor. Umarım apt yapılandırmasını halletmiştir.
nereye gidersen git kendini de götürürsün.

gio

Alıntı yapılan: levi - 29 Ekim 2009 - 23:10:16
Kurulum %80 de apt yapılandırıyor kısmında takıldı. Bende atla düğmesine tıkladım. Şimdi devam ediyor. Umarım apt yapılandırmasını halletmiştir.

Biraz daha bekleseydiniz iyi olurdu -bende de öyle oldu ama sonradan 88 lere kadar geldim. Ne dil paketiymiş bi türlü indiremedi  :o

ironic

Alıntı yapılan: erkuserdem - 29 Ekim 2009 - 23:09:16
ben 3 gün önce RC kurmuştum, şimdi  baştan indirmeyip de RCden upgrade yapsam kötü mü olur?

Baştan indirmene gerek yok. Güncelleyerek yükseltebilirsin de şu an RC den kararlı sürüme geçiş muallakta. Henüz güncellemeler gelmedi.

raspacı

Alıntı yapılan: gio - 29 Ekim 2009 - 23:13:36

Keşke demeseydiniz. Ben de öyle oldu ama sonradan 88lere kadar geldim. Ne dil paketiymiş bi türlü indiremedi  :o
Yaptık bi acemilik işte :) Sende de aynı yerde mi takıldı? Dil paketlerini eskiden indirmezdi kurulumda sanırım. Bende dilde değil aptde takıldı. Şu an 86 da ve dil paketlerini indiriyor. apt ye atla dedim ama baya bekledi orada.

erkuserdem

Alıntı yapılan: ironic - 29 Ekim 2009 - 23:15:50
ben 3 gün önce RC kurmuştum, şimdi  baştan indirmeyip de RCden upgrade yapsam kötü mü olur?

Baştan indirmene gerek yok. Güncelleyerek yükseltebilirsin de şu an RC den kararlı sürüme geçiş muallakta. Henüz güncellemeler gelmedi.

acelesi yok daha sonra da yapabilirim upgrade, zaten şu an beta da sorunsuz çalışıyor.  Peki betadan yükseltmekle temiz kurulum yapmak arasında herhangi bir fark yok değilmi?  Kaç mb indirecek upgrade yaparken 697 mb mi ?

canosayan

Alıntı yapılan: levi - 29 Ekim 2009 - 23:16:28

Keşke demeseydiniz. Ben de öyle oldu ama sonradan 88lere kadar geldim. Ne dil paketiymiş bi türlü indiremedi  :o
Yaptık bi acemilik işte :) Sende de aynı yerde mi takıldı? Dil paketlerini eskiden indirmezdi kurulumda sanırım. Bende dilde değil aptde takıldı. Şu an 86 da ve dil paketlerini indiriyor. apt ye atla dedim ama baya bekledi orada.

türkiye sunucusundan yaptığı için. mevcut sunucu yavaş. bende bilgisayarı internetten düşürüp sonra almanya sunucusuna geçtim.

o sırada yapılan işlem depo katoloğunun indirilmesi diye biliyorum atlamakta sakınca olmaz.
Chmod bizim işimiz.

gio

Alıntı yapılan: levi - 29 Ekim 2009 - 23:16:28
Yapt

Keşke demeseydiniz. Ben de öyle oldu ama sonradan 88lere kadar geldim. Ne dil paketiymiş bi türlü indiremedi  :o

Umarım sıkıntı yaratmaz. Ama 86-88 arası daha çok bekletiyor. Ahanda 89 oldu  :) Yansılardan kaynaklanıyor sanırım bu dil paketinin indirim yavaşlığı.

uMiT

Alıntı yapılan: iKo - 29 Ekim 2009 - 21:18:25
Alıntı yapılan: iKo - 29 Ekim 2009 - 20:51:55
9.10 Kurulumunu biraz önce yaptım, kurulum bittikten sonra "Crash" diye bir şey çıktı saatin yanında, yeniden başlattım fakat şimdi System altındaki Preferences ve Administrator ve diğer seçeneklerin simgeleri görünmüyor ! :S Neden anlamadım ? Böyle olan var mı sorun bende mi ?

Kısaca Applications ve Places altındaki simgeler görünüyor ama System'de yok...

Bu iş canımı sıktı ya ne biçim şey bu, saatin yanında bilgisayarı kapatmak için ismime tıkladığımda Restart ya da Shut Down falan hiiiç simge yok yanlarında... Sizlerde böyle mi ?

Kuran arkadaşlarda böyle bir sorun var mı acaba ? Çok merak ediyorum ya... Çok tuhaf bir şey

System - Preferences - Appearance - Interface sekmesinden menülerde simge göster kutucuğuna tik koyarak halledebilirsiniz bu sorunu...

ironic

Alıntı yapılan: erkuserdem - 29 Ekim 2009 - 23:17:44
Alıntı yapılan: ironic - 29 Ekim 2009 - 23:15:50
ben 3 gün önce RC kurmuştum, şimdi  baştan indirmeyip de RCden upgrade yapsam kötü mü olur?

acelesi yok daha sonra da yapabilirim upgrade, zaten şu an beta da sorunsuz çalışıyor.  Peki betadan yükseltmekle temiz kurulum yapmak arasında herhangi bir fark yok değilmi?  Kaç mb indirecek upgrade yaparken 697 mb mi ?

Beta?  RC?  :-\

Eğer beta yüklediysen o civarda hatta daha da fazla güncelleme alırsın.

RC, kullanıyorsan  şu ana kadar çok fazla güncelleme gelmedi.

Yükselterek gitme  sorumluluk ve biraz şans işi. Güncellemeleri sıkı takip etmek gerek. Örneğin ben Alfa 6 dan beri kullanıyorum. Şu an sistemde ciddi bir sorun gözükmese de gelen bazı kernel güncellemeleri ciddi sorunlar çıkardı ama bu sorun geneli bağlamıyor. Donanımla ilgili biraz da. Ben her zaman temiz kurulumu tercih ederim.  

gio

Yükleme başarıyla tamamlanmıştır. Hızlı bir açılış sunmuşlar. Splash ve Gdm de çok şık olmuş.
Yazılım Kaynaklarından "en iyi sunucuyu seç" deyince en hızlısını seçiyor. http://www.osnt.org/ubuntu 'yu uygun buldu.

raspacı

Baya hızlıymışsın gio bende bin küsur dakika var diyor...  :)
Düzenleme:18 dakika dil paketleri için...

gio

Alıntı yapılan: levi - 29 Ekim 2009 - 23:46:32

86-90 arası işkenceydi. Kuruluma geçmeden önce yansıları değiştirmemenin cezasını çektik :) Dil paketlerinden sonra rahatlıyor.

xwes

Alıntı yapılan: gio - 29 Ekim 2009 - 23:55:44

86-90 arası işkenceydi. Kuruluma geçmeden önce yansıları değiştirmemenin cezasını çektik :) Dil paketlerinden sonra rahatlıyor.
Dil paketlerinin kurulumu sıkıntı verıyorsa o sırada çekın internetin fişini, dil paketlerini indirmeden devam eder. Bir sakıncası yok.

raspacı

Alıntı yapılan: xwes - 29 Ekim 2009 - 23:59:09
Alıntı yapılan: gio - 29 Ekim 2009 - 23:55:44

Dil paketlerinin kurulumu sıkıntı verıyorsa o sırada çekın internetin fişini, dil paketlerini indirmeden devam eder. Bir sakıncası yok.
Olmaz ölmek var dönmek yok! :) zaten bitti. Şu an kurdu bakalım yeniden başlatınca ne  olacak. Apt yapılandırırken atla demenin cezasını çekeceğim gibi geliyorsa da, ne yapalım bir daha kurarız...

Onoktake

1- Güncelleme yaparken tahmini kaç dakika sürüyor?
2- Torrentten indirirsek ne kadar sürüyor?
3- En hızlı sunucular almanyanınkiler mi? Öyle olduğunu varsayarsak ne kadar sürede iner?
Bu maskenin altında bir yüz var... Ancak benim değil.
Ne  altındaki kaslardan daha "ben"dir o yüz...
Ne de altındaki kemiklerden. Bu maskenin altında
etten daha fazlası var. Bu maskenin altında bir fikir var! Ve fikirler kurşun geçirmez!..

raspacı

Açılış 40 saniye kadar sürüyor. Ubuntu-restricted-extras paketini kurmak için komut verdim. Bkın ne oldu:
Alıntı YapArşivlerden 43,7MB veri alınacak. Paketler açıldıktan sonra 75,1MB yer kullanılacak.
Devam etmek istiyor musunuz? [E/H/?] H
Yanlış yanıt. Lütfen geçerli bir komut girin ya da yardım için '?'.
Devam etmek istiyor musunuz? [E/H/?] h
Devam etmek istiyor musunuz? [E/H/?] n
İptal.
lev@goni:~$
Türkçe anlamıyor galiba?

Onoktake

Alıntı yapılan: levi - 30 Ekim 2009 - 00:39:56
Açılış 40 saniye kadar sürüyor. Ubuntu-restricted-extras paketini kurmak için komut verdim. Bkın ne oldu:
Alıntı YapArşivlerden 43,7MB veri alınacak. Paketler açıldıktan sonra 75,1MB yer kullanılacak.
İptal.

Türkçe anlamıyor galiba?
:D Hahahhahaahh :D
Bu maskenin altında bir yüz var... Ancak benim değil.
Ne  altındaki kaslardan daha "ben"dir o yüz...
Ne de altındaki kemiklerden. Bu maskenin altında
etten daha fazlası var. Bu maskenin altında bir fikir var! Ve fikirler kurşun geçirmez!..

ironic

Alıntı yapılan: levi - 30 Ekim 2009 - 00:39:56
İptal.

Türkçe anlamıyor galiba?

Türkçe çevirilerden kaynaklanmıyordur umarım.   Çok komik bir durum gerçekten. :D